Dymostroj spôsobuje zaseknutie PC softwaru
-
- Reklama
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Super tak si nam to objasnil ako to je mozem kludne spat ze ma to neskopesledge píše:Ne, to není pravda.
Záleží na izolacích, napětích a řadě dalších věcí. Pro info existují povolené zařízení Třídy I, II a III. Uzemňuje se jen třída jedna, protože má jen jednoduchou izolaci. Více viz samostudium...
2x RCF ART 412A mk2, 1x RCF ART 310A mk3, 1x Sennheiser XSW35, 2x ADJ Stinger star, 4x Eurolite LED PAR, Pioneer DDJ SZ.
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, prepac ze odpisujem tak neskoro ale nebol cas a ani som nevedel co mam odpisat pretoze somhral az vcera...v prispevku na konci tejto temy popisem na co som prisiel vcera ked som hral...prosim ta precitaj si to a povedz svoj odborny nazor...dakujemZdeněk Prodance píše:To snad nemyslíš vážně, že když jsi brouzdáním na celém světě na internetu našel, že někdo měl podobné problémy s výrobkem X, Y a Z, tak tvůj výrobek Q rozhodně nemůže být příčinou ??? My kromě výrobků X prodáváme taky podobné výrobky R, S, T a nemůžu si vybavit, že by se někdy podobné potíže, jaké máš ty s Q, musely řešit. Takže podle mne je Q podezřelý a ne že ne. Pochopitelně ti přeju, aby se to povedlo instalací těch prvků do silnoproudu eliminovat, ale jestli je příčina jinde, tak výsledkem bude jen dobrý pocit, že máš silnoproud v nadstandardu a možná menší počet výpadků.
H.M.
2x RCF ART 412A mk2, 1x RCF ART 310A mk3, 1x Sennheiser XSW35, 2x ADJ Stinger star, 4x Eurolite LED PAR, Pioneer DDJ SZ.
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Takže: kamarát mi spravil do rozvádzača nejaké filtre na zásuvky pre notebook a konzolu (mam ich označené). Popíšem ich tak laicky: je tam nejaká cievka-myslím že tlmivka, nejaké MKT kondenzátori atď atď...
Štvrtok: bol som hrať na internáte v domnení že všetko je OK ale nebolo, stlačil som dymostroj, vyšiel dym, šiel asi tak 30sekúnd ako vždy, všetko hralo v pohode, keď dymostroj dodymil tak sa konzola zasekla. Dymostroj som vypal, že teda ho nebudem používať. Hral som ďalej. Nejaký ,,umelec,, ale začal v miestnosti rýchlo vypínať a zapínať neónové svetlá - strobo efekt a zrazu sa mi konzola vypla. Vypínače od tých neónových svetiel a zásuvky z ktorých som napájal aparát boli blízko seba - asi tá istá fáza.
Piatok: bol som hrať v jednom bare kde hrávam často, povedal som si že notebook vypnem zo siete že pôjdem z batérie a že aj konzola pôjde z notebookovej batérie (konzolu som vytiahol zo siete - napájala sa len z USBportu z notebooku - vtedy svietia na nej LEDky slabšie a má slabší výstup v dB do zosilňovača) a stlačil som dymostroj a vypla sa aj tak!!!!!!!!
Jednoducho povedané: notebook šiel z batérie svojej vstavanej
konzola sa napájala cez USB port z notebooku ktorý šiel z batérie
jediné spojenie bolo cez XLR káble ktoré idu s konzoli do zvuk. procesora
Skúsil som vymeniť XLRka ale nepomohlo
Skúsil som obísť zvuk. procesor a XLRka som dal s konzoli priamo do zosilňovača ale nepomohlo
Napadlo ma že na XLRku odstrihnem káblik čo ide na PIN1 - tienenie, odstrihol som ho na strane zosilňovača (na XLR konektore ktorý ide do zosilňovača/procesora) ale to tak strašne brumelo že to bolo nepoužitelné.
Stretli ste sa už s tým že cez XLR káble ide niečo nejaké prepetie alebo čo ktoré dokáže zablokovať konzolu?
Zosilňovač mám QSC GX5 - na yamahy S115V úplne stačí a som s ním spokojný - chyba v zosiku nie je pretože mi to robilo aj na inom zosiku (Yamaha P7000S, QSA zosíky, BV audio...)
PS: uz som si kúpil aj nový notebook ASUS, takže chyba v počítači nie je - počítač vždy šiel - software - len kozola nekomunikuje
ĎAKUJEM za vašu trpezlivosť a rady ako ďalej, som v koncoh, odvolal som všetky hrania pretože s tým sa nedá hrať.
Štvrtok: bol som hrať na internáte v domnení že všetko je OK ale nebolo, stlačil som dymostroj, vyšiel dym, šiel asi tak 30sekúnd ako vždy, všetko hralo v pohode, keď dymostroj dodymil tak sa konzola zasekla. Dymostroj som vypal, že teda ho nebudem používať. Hral som ďalej. Nejaký ,,umelec,, ale začal v miestnosti rýchlo vypínať a zapínať neónové svetlá - strobo efekt a zrazu sa mi konzola vypla. Vypínače od tých neónových svetiel a zásuvky z ktorých som napájal aparát boli blízko seba - asi tá istá fáza.
Piatok: bol som hrať v jednom bare kde hrávam často, povedal som si že notebook vypnem zo siete že pôjdem z batérie a že aj konzola pôjde z notebookovej batérie (konzolu som vytiahol zo siete - napájala sa len z USBportu z notebooku - vtedy svietia na nej LEDky slabšie a má slabší výstup v dB do zosilňovača) a stlačil som dymostroj a vypla sa aj tak!!!!!!!!
Jednoducho povedané: notebook šiel z batérie svojej vstavanej
konzola sa napájala cez USB port z notebooku ktorý šiel z batérie
jediné spojenie bolo cez XLR káble ktoré idu s konzoli do zvuk. procesora
Skúsil som vymeniť XLRka ale nepomohlo
Skúsil som obísť zvuk. procesor a XLRka som dal s konzoli priamo do zosilňovača ale nepomohlo
Napadlo ma že na XLRku odstrihnem káblik čo ide na PIN1 - tienenie, odstrihol som ho na strane zosilňovača (na XLR konektore ktorý ide do zosilňovača/procesora) ale to tak strašne brumelo že to bolo nepoužitelné.
Stretli ste sa už s tým že cez XLR káble ide niečo nejaké prepetie alebo čo ktoré dokáže zablokovať konzolu?
Zosilňovač mám QSC GX5 - na yamahy S115V úplne stačí a som s ním spokojný - chyba v zosiku nie je pretože mi to robilo aj na inom zosiku (Yamaha P7000S, QSA zosíky, BV audio...)
PS: uz som si kúpil aj nový notebook ASUS, takže chyba v počítači nie je - počítač vždy šiel - software - len kozola nekomunikuje
ĎAKUJEM za vašu trpezlivosť a rady ako ďalej, som v koncoh, odvolal som všetky hrania pretože s tým sa nedá hrať.
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ešte jedna ,,perlička,,:
Konzola je rok v záruke, volal som do Show Marketu v Žiline (tam som ju kúpil) povedal som aký mám problém, povedali že mám zavolať do American Audio servisu http://www.danel.sk - povedal som aký mám problém a on na to že: nemusím to ani posielať do servisu že oni nemajú čas to 9 hodín počúvať a čakať kedy sa to vypne, že sa môže stať že ,,závada sa neprejavila,, a takto to pôjde dokola, že mám zavolať tam kde som to kúpil. Tak som znova volal do Show Marketu v Žiline, povedal som že danel.sk to opravovať nebude (je jediny autorizovaný v SR) no a predajca povedal že mám zavolať za 2 týždne že sa poradí z dovozcom AA...
Je to nejaké divné
Konzola je rok v záruke, volal som do Show Marketu v Žiline (tam som ju kúpil) povedal som aký mám problém, povedali že mám zavolať do American Audio servisu http://www.danel.sk - povedal som aký mám problém a on na to že: nemusím to ani posielať do servisu že oni nemajú čas to 9 hodín počúvať a čakať kedy sa to vypne, že sa môže stať že ,,závada sa neprejavila,, a takto to pôjde dokola, že mám zavolať tam kde som to kúpil. Tak som znova volal do Show Marketu v Žiline, povedal som že danel.sk to opravovať nebude (je jediny autorizovaný v SR) no a predajca povedal že mám zavolať za 2 týždne že sa poradí z dovozcom AA...
Je to nejaké divné
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Divný je přístup servisu a prodejců
Kolik stála ta konzole ?
Kolik stála ta konzole ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
konzola stála 430eur, dnes stoji asi 380eur myslim
Nechal som si to rozležať v hlave a trošku som googlil čítal knihu ,,praxe zvukové techniky,,
a napadli ma riešenia:
1. zapojiť cinche s konzoli priamo do zosilňovača - je to vlastne nesymetrické a možno to pomôže (bohužial môj zvukový procesor nemá cinchové vstupy a konzola nedokáže vybudiť zosilňovač pretože jej výstupný signál má hodnotu 0dB - ale to by som doriešil časom)
2. kúpiť kábel CINCH - XLR - je to vlastne tiež nesymetrické (CINCHe do konzoli a XLR do procesoru - vtedy bude výstupný signál do zosilňovača taký aký chcem)
3. kúpiť DI-BOX ale neviem aký, asi pasívny, neviem či XLRkový alebo CINCHový - to by som si nechal poradiť od vás
+ napíšte ešte čo vás napadne
Nechal som si to rozležať v hlave a trošku som googlil čítal knihu ,,praxe zvukové techniky,,
1. zapojiť cinche s konzoli priamo do zosilňovača - je to vlastne nesymetrické a možno to pomôže (bohužial môj zvukový procesor nemá cinchové vstupy a konzola nedokáže vybudiť zosilňovač pretože jej výstupný signál má hodnotu 0dB - ale to by som doriešil časom)
2. kúpiť kábel CINCH - XLR - je to vlastne tiež nesymetrické (CINCHe do konzoli a XLR do procesoru - vtedy bude výstupný signál do zosilňovača taký aký chcem)
3. kúpiť DI-BOX ale neviem aký, asi pasívny, neviem či XLRkový alebo CINCHový - to by som si nechal poradiť od vás
+ napíšte ešte čo vás napadne
nevím jestli jsi to už zkoušel... co opravdu zapojit dymostroj na jinou fázi?
jestli jsem pochopil tak mas zapojene :
notebook - konzole - zesilovas - bedny. pričemž v síti 230V je jen zesilovač.
pak dymostroj není nijak propojen jen je v siti 230V.
Tak me nepada že jedině jak je spojena konzole s dymostrojem je pres sit 230V. a to tak že dymostroj - 230 - zes - konzole. prostě problém je v dymostroji jestli jsem pochopil...
Tak me nepada že jedině jak je spojena konzole s dymostrojem je pres sit 230V. a to tak že dymostroj - 230 - zes - konzole. prostě problém je v dymostroji jestli jsem pochopil...
Listen... and enjoy the sound
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No keby si cital tie prispevky tak to tam mam popisane, ale nevadi som rad ze si napisal, takze:maro píše:nevím jestli jsi to už zkoušel... co opravdu zapojit dymostroj na jinou fázi?
1.notebook - slape na svoju vlastnu bateriu (nie je zapojeny adapter)
2.konzola - stavu si taha z USB portu/USB kabla z notebooku (nie je zapojeny adapter)
3.zosilnovac - samozrejme je zapojeny v sieti 220V
4.dymostroj - samozrejme zapojeny v sieti 220V, skusal som ho aj na spolocnej faze s pocitacom a aj na inej faze (nebudem rozvadzat ako som zistil ze je to ina faza - viem to)
takze jedine kable s ktorymi je konzola prepojena z aparaturou (zosilnovac,reproduktory...) su XLR signalove kable - a aj tak ked stlacim dymostroj tak konzolu vypne/zasekne
ked odpojim XLR kable s konzoli a pustim si hudbu len do sluchadiel a stlacim dym tak konzola ide v pohode - toto pisem len aby bolo jasne ze vzduchom tie ruchy nejdu
Naposledy upravil(a) DJ Rodrigez dne ned 20. kvě 2012 22:49:46, celkem upraveno 1 x.
ano ja sem po pochopil. však sem to psal jak to maš zapojene.
ano, když odpojiš kabel mezi konzoli a zesilovacem tak to neděla. ale to neznamena že je problem mezi zesilovačem a konzoli. ja byhc šel blíž ke zdroji rušeni a to je dle mě dymostroj. lepší řešit přičinu než dusledek.
jak pišeš že konzoli maš připojenou jen k PAčku. tak ja sem se ti snažil nažnačit je to maš připojené i k dymostroji. ne signalovou cestou, ale přes 230V. dymostroj je spojen se zesilovašem přes 230 a pak ze zesu to jde dál... logicky me napadá že jediné rušení muže byt z 230V. jinak to neni spojené.... ale fakt mě nenapadá čím to muže byt
ano, když odpojiš kabel mezi konzoli a zesilovacem tak to neděla. ale to neznamena že je problem mezi zesilovačem a konzoli. ja byhc šel blíž ke zdroji rušeni a to je dle mě dymostroj. lepší řešit přičinu než dusledek.
jak pišeš že konzoli maš připojenou jen k PAčku. tak ja sem se ti snažil nažnačit je to maš připojené i k dymostroji. ne signalovou cestou, ale přes 230V. dymostroj je spojen se zesilovašem přes 230 a pak ze zesu to jde dál... logicky me napadá že jediné rušení muže byt z 230V. jinak to neni spojené.... ale fakt mě nenapadá čím to muže byt
Listen... and enjoy the sound
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
znova sme sa nepochopili....v predoslich prispevkoch som pisal ze som vymenil aj dymostroj (cisto novy antari) a stalo sa to tiez, vymenil som aj zosilnovac (yamaha P7000S), vymenil som aj napajace kable (220V) predlzovaky, signalove kable skusal som spolocnu fazu, aj napajaniez dvoch faz proste vsetko
zaseknutie nesposobuje LEN dymostroj ale aj ked niekto v miestnosti vypne zapne svetla...
postupnym vyradovanim kablov a spotrebicov som dosiel k zaveru kedy bola pripojena konzola a pocitac k ostatnej aparature len cez XLR signalove kable (ano aj tie som vymenil) proste cez XLRka sa dostane nieco do konzoli a to ju zasekne - toto potrebujem vyriesit nejakym odfiltrovanim
zaseknutie nesposobuje LEN dymostroj ale aj ked niekto v miestnosti vypne zapne svetla...
postupnym vyradovanim kablov a spotrebicov som dosiel k zaveru kedy bola pripojena konzola a pocitac k ostatnej aparature len cez XLR signalove kable (ano aj tie som vymenil) proste cez XLRka sa dostane nieco do konzoli a to ju zasekne - toto potrebujem vyriesit nejakym odfiltrovanim
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já nevím, ale mě z toho vychází, že jsi vyměnil úplně všechno a zkusil veškeré kombinace krom jiné konzole. A problém nezmizel.
Takže mě z toho vychází konzole.
Zaráží mě pouze dvě věci,
- brum při odzemění symetrických kabelů. Pokud máš veškěrou elektriku a signálovky zapojený tak jak mají být, neměl by tam být.
- přístup servisu, trochu víc bych na ně tlačil
- brum při odzemění symetrických kabelů. Pokud máš veškěrou elektriku a signálovky zapojený tak jak mají být, neměl by tam být.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ano tych kombinacii bolo uz vela, milion emailov som popisal s kamaratom co a ako este skusit a dosli nam uz napady. Ano problem je v konzole a zistil som ze ten ,,problem,, ide cez XLRka. Na servis tlacim ale sudit sa s nimi nebudem - keby teda doslo k tomu ze to neuznaju - mam dost inych problemov a starosti a fakt pre 450euro (aj ked to je pre mna dost penazi) sa natahovat nebudemblaha píše:Já nevím, ale mě z toho vychází, že jsi vyměnil úplně všechno a zkusil veškeré kombinace krom jiné konzole. A problém nezmizel.
Zostal som asi na ten problem sam, neviem ako budem v piatok hrat, asi nijako, proste som odpisany...kto pozicia v piatok vecer nejake prehravace? Asi nikto a sam by som asi nepozical
Jedina vyhoda tohto problemu je ze som tolko veci vygooglil, precital a nastudoval ze mam pocit ako keby som vystudoval vysoku skolu
Idem kupit DIBOX je to posledna moznost a dufam ze mi pomoze ale neviem aky, viem ze pasivny ale aku znacku a ci za 11eur alebo za 30eur neviem, popis a funkcie maju rovnake teda aspon na papierovo...
Zkus jinou konzolu. Nebo problém obejdi a z konzole do zesů jdi bezdrátem.
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Čo sa týka inej konzoli nemám si odkiaľ takú istú požičať a chalani tu naokolo nemajú žiadnu konzolu, všetci majú klasické prehrávače. Keď vyriešim tento problém tak ju predám a idem tiež do pioneerov.KamilV píše:Zkus jinou konzolu. Nebo problém obejdi a z konzole do zesů jdi bezdrátem.
Ako bezdrôtovo?, je to nejaký vysielač a prijímač? Môžeš mi dať typ na niečo dobré? Však taká vecička sa vždy doma hodí...
A čo ten dibox? Myslíš že by nepomohol?
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Už jsem myslím párkrát napsal, že problém se zdá být hlavně v tom ADJ. Zrovna tak jsem do mnoha různých dalších vláken napsal docela dost věcí o signálových trafech a DIboxech, najdi si to.
Ano, je možné, že se s galvanickým oddělením výstupů problém ztratí anebo aspoň výrazně omezí, ale není to jisté, pokud je něco nestabilní, tak tomu stačí málo (třeba v blízkosti bliknout neonem, vybít statiku dotykem se zařízením atd.
Bezdrát je asi nejdražší řešení vůbec a schůdné jen jako improvizace někde na kšeftu s vlastním PA a cizím DJwerkem, který nejde v rychlosti jinak umravnit.
H.M.
Ano, je možné, že se s galvanickým oddělením výstupů problém ztratí anebo aspoň výrazně omezí, ale není to jisté, pokud je něco nestabilní, tak tomu stačí málo (třeba v blízkosti bliknout neonem, vybít statiku dotykem se zařízením atd.
Bezdrát je asi nejdražší řešení vůbec a schůdné jen jako improvizace někde na kšeftu s vlastním PA a cizím DJwerkem, který nejde v rychlosti jinak umravnit.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz