Propojení mixu a aktivních beden
-
- Reklama
Dobrý den,
prosím o radu s propojením mixu a aktivních beden. Koupil jsem aktivní repro RCF 4PRO 3003A a potřeboval bych je propojit s mixem Soundcraft MFXi 12. Obě zařízení mají konektory XLR male (alespoň myslím, že jsou male, manuál u repra to uvádí, v každém případě jsou stejné), repro mají i konektor speakon. Bohužel jsem nikde v e-shopech nenašel odpovídající kabely XLR female - XLR female nebo XLR female - speakon. Nechce se mi to bastlit, obávám se, že bych nadělal víc škody, než užitku. Nemáte někdo tip, kde bych odpovídající kabely sehnal hotové?
prosím o radu s propojením mixu a aktivních beden. Koupil jsem aktivní repro RCF 4PRO 3003A a potřeboval bych je propojit s mixem Soundcraft MFXi 12. Obě zařízení mají konektory XLR male (alespoň myslím, že jsou male, manuál u repra to uvádí, v každém případě jsou stejné), repro mají i konektor speakon. Bohužel jsem nikde v e-shopech nenašel odpovídající kabely XLR female - XLR female nebo XLR female - speakon. Nechce se mi to bastlit, obávám se, že bych nadělal víc škody, než užitku. Nemáte někdo tip, kde bych odpovídající kabely sehnal hotové?
-
Návštěvník
Ten "speakon" ja obyčajný kombinovaný XLR-JACK, takže potrebuješ obyčajný kábel XLR-male, XLR-female.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak si znovu prostuduj manuál.
Repro má sice konektor XLR-Male, ale ten je na připojení další bedny (THRUE - průchozí).
Krom thoto konektoru nemají Speakon, ale kombo konektor XLR/TRS-Female propřipojení zdroje zvuku.
Takže klasicky potřebuješ symetrický kabel XLR-F - XLR-M, nebo XLR-F - TRS.
Repro má sice konektor XLR-Male, ale ten je na připojení další bedny (THRUE - průchozí).
Krom thoto konektoru nemají Speakon, ale kombo konektor XLR/TRS-Female propřipojení zdroje zvuku.
Takže klasicky potřebuješ symetrický kabel XLR-F - XLR-M, nebo XLR-F - TRS.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
lepší budou XLR - XLR, jsou v odpovídající kvalitě levnější a budou mít více využití.
blaha - co to je Thrue?
blaha - co to je Thrue?
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
A sakrasledge píše:blaha - co to je Thrue?
A navíc v tomto případě je to LINK
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Aha, díky moc za objasnění. Ten kombinovaný konektor mě nenapadl 
Ještě bych se chtěl zeptat ohledně kvality - bude mi stačit třeba tenhle kabel - http://www.hudebniraj.cz/ozvucovaci-tec ... el-xlr-10m" onclick="window.open(this.href);return false; , nebo mám spíš koupit něco lepšího?
Myslím, že by mohlo, i když s Hicon nemám zkušenosti...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
Hicon jsou úplně v pohodě...
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Jestli máš v bedně Neutriky, tak bych doporučil se držet stejné značky i u protikusů, je to prostě nejjistější. RCF občas osazoval i tuším amphenol a byly s tím někdy značné problémy a obecně ta kompatibilita je jenom rámcová, vždycky jsou kombinace, které vyhovují více a které méně. Už jsem zažil nerozebiratelný spoj i vytržený protikus a oprava v aktivní bedně není často právě levná.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz