Aky diktafon s rozsirenym stereom?

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
adelcia
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adelcia » pon 05. bře 2012 18:09:42

ahoj,

ano tiez som nad tym uvazovala, ale asi to uvazovanim neprejde jeden zips som tu testovala a ak som ho dobre nepopritlacala tak obcas tohm puklo je asi moc silne slovo ale bo l tam zvuk.

zatial mam pocit ze to vyriesim stylom:

1 namikrofone jedna pena
2 zozadu druha potiahnuta az po blokoatko tak aby som k nemu mala pristup cim mam pristup aj k record
a k bodu 2 tym ze budu peny dve tak zabranim diktafonu priamemu kontaktu z mojou rukou a tym ked snou budem hybat to nebude chytat aspon dufam tie umele zvuky.
no a
3 vovyske obrazovky mi naruke diktafon bude drzat gumicka. - Styl naramkovych hodiniek.
ale tak ci tak tymto sistemom zabranim pohybu z lava do prava ale z predu do zadu asi moc nie ale kedze som si vsimla zemoje tricko z dlhim rukavom sa rado zachytava o tu penu a to tak ze sa nanej nechce pohnut asi jeho sluzbi vyuzijem a budem ho podnu teda pod tu mikrofonovu este zahybat cize dopredu uz to velmi neujde a ak to bude chciet ujst dozadu no... tak to by najprv muselo vytlacit tu penu z mikrofonu a az tak by zostal vysiet v rukave.

ale az do 23 02 mam este cas sistem zdokonalovat, takze ak niekto este nejaki navrh ma supsnim sem.

viem ze si poviete ze som velka detailistka, ale zalezi mi jak na bespecnosti mojej, aby som mala volne dlane, tak na bespecnosti mojej techniky, a tiez natom aby ma prevackovatelia pustali na atrakcie. Desim sa toho, ako budu pozerat na moju gulu naruke namikrofone no ale hadam s tym prejdem ak to bude blokovane trickom.

adela.

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » pon 05. bře 2012 23:43:09

Ahoj. K systému upevnění se neumím vyjádřit, neboť si to podle popisu neumím představit (a slovenčina nie je nejsilnější)....

Ale to není důležité. Hlavně gratuluji k nákupu a ať technika slouží dlouho a dobře, k tvé plné spokojenosti. A užij si atrakce :o)
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 06. bře 2012 1:40:40

H1 by měl mít vstupy na vnější mikrofony a v manuálu je jakási podivná formulace, že snad je na nich i napájení potřebné pro elektrety (asi jako má běžná zvukovka v NB). Podle mne je nejlepší řešení mít recordér třeba pověšený na krku, na opasku nebo zastrčený v kapse apod. a mikrofony někde na hlavě poblíž uší. Tedy na brýlích, na sluchátkách, špunty jsme tady už měli. Pak se může rukama dělat cokoli a spíš je potřeba si promýšlet pohyby hlavou, které samozřejmě budou v nahrávce jako pohyb zvukového obrazu slyšet (což je ale stále přirozenější, než slyšet stejný vliv pohybů ruky). Je mi jasné, že si to sama nemůžeš zařídit, ale pro někoho schopného z oboru je to pár euro a trochu času zařídit aspoň plně funkční vzorek. Bylo by fajn, kdyby se někdo v tvém okolí našel. Mně se to zdá být docela zajímavý problém a prostorový zvuk je významný pro všechny, proto je tolik různých nahrávacích technik.
Filtr nízkých kmitočtů by měl z nahrávky odstranit zvuky, které může dělat třeba vítr nebo spíš dupání na podlahu, dotyky na mikrofon apod, hluboké a narušující srozumitelnost, rozhazují automatiku nahrávání atd.
K upevnění je tam asi pouze ten závit na stojánek, bohužel na ruce by se to kolem něj točilo i kdyby samotný pásek nebo náramek na předloktí držel. Jako určitá pojistka proti odpadnutí suchého zipu (ano, také se mi to občas stane, jde asi o jeho kvalitu a případně úhel tahu) by to ale vyhovovalo nejlíp. Tedy uprostřed něco jako pásek od hodinek se šroubem do těla rekordéru, na obou koncích dva suché zipy proti otáčení. Tři místa dovolí menší utažení každého.

H.M.

adelcia
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adelcia » úte 06. bře 2012 7:05:42

ahoj,

pozerala som sa po binauraloch ale dat zane 108 euro ked som teraz dala za diktafon 110 je dost nerealne. a skoda mohlo by to stat zato, oto viac, ze ja na atrakciach hlavou nehybem lebo tym ze nevidim, tak nemam tu tendenciu ako ludia so zdravim zrakom obzerat sa dookola seba.

No aj tak sa obavam, ze tie nahravky by vzhladom nato ze by boli blisko ust boli velmi prekricane.

ozaj je tu niekto kto tiez ma zoom h1 a vsimol si to co ja ze do mikrofonovej hlasitosti 36 diktafon vydava taki sice tichy ale neidentifikovatelny zvuk a ako nahle prepneme na 37 tak sa to strati?

robi to jak pri wav tak pri mp3.

a co do toho lov cut rozhodla som sa ze ho vypnem pretoze chcem mat nahrate zvuky napr ako idu ludia po plechovej podlahe alebo zvuky motorov atrakcii.

takze z ext mic to teraz nevymyslim za 3 tyzdne ale ked nejak dotiahnem to upevnenenie naruku tak to bude parada.

adelcia
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adelcia » úte 06. bře 2012 16:12:38

ahojte,

Neviem, co bude na fotke vidiet, ale tak zatial som to vymyslela asi takto:
http://dl.dropbox.com/u/3593616/Na%20ruke.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

adela

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 06. bře 2012 22:17:58

Jo, to je celkem jasné i podle toho popisu, asi dost nešikovné je, že přepínače jsou zespoda, ale těmi snad není potřeba po vyzkoušení nejlepšího nastavení už hýbat. Trochu bych se bál, že to vyklouzne nebo praskne a rekordér spadne z ruky, což na kolotoči apod. znamená zřejmě jeho konec. Proto jsem navrhoval to hlavní uchycení za závit pro stativ do solidního, např. koženého pásku se zapínáním na klasickou kovovou přezku. Ovšem minimálně hlavu šroubu by asi bylo nutné upravit na velmi plochou, aby netlačila do ruky, nevylučuju, že se něco takového i prodává, závit je původně určený pro fotoaparáty a je tedy dost rozšířený.

H.M.

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » stř 07. bře 2012 17:44:09

Me napadlo pripojit do te H1 stereo elektrety a povesit si je treba na krk na snurku nebo pripnout do vystrihu. H1 pak muze byt v kapse nebo kdekoliv jinde. Zda se mi to lepsi nez mit to na ruce.
Nasel jsem tento Sony stereo mikrofon (ECM-DS70P) :
http://store.sony.com/webapp/wcs/stores ... r=ECMDS70P" onclick="window.open(this.href);return false;
ale urcite budou i levnejsi. Jeden takovy podobny, ale cely cerny mam nekde doma. Ma to i klipsnu za tricko.

adelcia
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adelcia » stř 28. bře 2012 19:49:44

ahojte,

na tych, ktory vidia tu mam prozbicku. a estelepsie natych co radi analizuju to co vidia a pocuju. najprv dva linky:

video
http://www.youtube.com/watch?v=t_lrPTL3xS0" onclick="window.open(this.href);return false;

audio:
http://dl.dropbox.com/u/3593616/Inversion%20Xxl.mp3" onclick="window.open(this.href);return false;

a teraz vysvetlenie oco mi ide:
diktafon zoom h1 som mala upevneny na zadnej casti ruky ale nie zadnej casti dlane ale fakt v tej casti pred laktom. no a kedze som sa drzala pred sebou, tak lavy mikrofon smeroval k oblohe a pravy k zemi.
no a teraz ide oto ze v tej audio nahravke su take momenty, ktorym dost nerozumiem preco to nahralo tak, ako to nahralo.a konkretne:

od 1 05 do 1 08 - to je zvlastna cast nahravky, to je akoby sa niekto v inom kresle atrakcie kumne niekto blizil od zeme.
od 1 15 do 1 16 - to znie akoby niekto letel okolo mna resp z lava do prava.
od 1 41 do 1 43 - to zas znie akoby sa niekto odomna oddaloval smerom k zemi.

a tak dalej a tak dalej. je tu niekto kto mi povie preco mi tie casti nahravok tak zneju? je to tym ze naozaj niektory ludia su hore iny dole, alebo tym ze som ten diktafon mala akoby zo zadnej casti ruky tak mi to bralo akoby bokom a preto to tak znie? ze mozno ty ludia co v nahravke idu akoby odzeme hore v skutocnosti idu z lava do prava a naopak.... hm som zvedava co vy nato. zvazujem ze ten diktafon presuniem skor na bok ruky aby bol z hora a nie z boku.

adela.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 28. bře 2012 20:38:32

Tím otočením rekordéru o 90° to samozřejmě přestalo nahrávat ve stereu (to je definované polohou uší, když máme uši vedle sebe při všech aktivních stavech, tak prostě primárně rozlišujeme levou a pravou a nikoli horní a dolní). Uši tak máme proto, že jsme v podstatě tvorové obývající plochu, nikoli prostor, takže velice potřebujeme určovat odměr a mnohem méně náměr (ten pouze zblízka, tedy velké úhly). Této malé schopnosti lokalizovat zdroj zvuku ve vertikální rovině se běžně zneužívá třeba v kině, domácím i opravdovém. Já mám v letňáku všechny bedny až pod promítací plochou (je to zeď, nejdou dát za ni) a nikdo to nevnímá. Je pravděpodobné, že ty máš lokalizaci ve vertikální rovině mnohem líp nacvičenou, takže bys to poznala, proto na těch nahrávkách slyšíš přibližování v obou těchto rovinách a jen jsou navzájem prohozené, kvůli tomu otočení rekordéru.
Ta atrakce točí lidmi celkem ve třech osách, takže slyšet je na ní asi možné ledacos a mně v té nahrávce zaručeně vždycky hodně věcí unikne, protože na sluch nemusím tolik spoléhat a vlastně mne spíš ruší ty hluky od větru a možná nějakého pohybu na ruce. Taky je to místy přebuzené.

H.M.

adelcia
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adelcia » stř 28. bře 2012 20:46:36

ahoj, jasne chapem.takze to chce ten diktafon dat na bocnu hranu ruky aby jeden mic smeroval doprava a druhi dolava a nie jeden hore a druhi dole. skusim nanajblizsej akcii a uvidime.

diki za radu.

apropo

uvazovala som o binauralnych sluchatkach ale riesim 2 veci po 1 ci by tie nahravky neboli prekricane a po 2 ci sa dodavaju aj s niecim protiveternym na tie mikrofony?

no a co sa tyka prebudenosti mala som to nha hlasitosti 37 a nechcela som ist nizsie lebo pod 36 a dole ten diktafon v nahravkach vyraba nejake dost divne zvuky a trochu sa bojim ze pri normalizacii doma by to bolo pocut.

adelcia
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adelcia » úte 29. kvě 2012 21:52:01

ahojte ludkovia,

uz niekolko mesiacov mi Zoom H1 uspesne sluzi.

Vzdy po akcii na kolotococh nahravky zhodnotim a nieco s toho vyvodim pre dalsiu akciu.

Po minulej som uznala, ze este musim ist hlasitostou tak o 5 dole na 25. ale po tejto sa ukazalo ze ak vedla seba kricia dve osobi, tak aj tak je to prekriicane aj na hlasitosti 25. na ukazku dve nahravky:

na prvej bol diktafon na ruke a ruka aj s mikrofonom asi vo vyske brucha:
https://dl.dropbox.com/u/3593616/Break%20Dance%202.mp3" onclick="window.open(this.href);return false;

pri druhej bol diktafon tiez naruke a mikrofon asi vo vyske prs:
https://dl.dropbox.com/u/3593616/Booster.mp3" onclick="window.open(this.href);return false;
ale pravdou je, ze v tej prvej nahravke sa asi trochu obtieral o oblecenie alebo nieco podobne, inak si neviem vysvetlit preco nahravka z vysky brucha vysla horsie nez z vysky prs. tak ma zaujima vase hodnotenie.

uvazovala som zeby hlasitost na nasledujucej akcii este znizila trebars na 15 ale bojim sa ze po pripadnej normallizacii nby to aj tak bolo moc tiche alebo by to uz moc sumelo. Tak som zvedava na vase nazory a odporucania.

Diki Adela.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 30. kvě 2012 2:25:11

No jo, doporučení, když já ani nevím, co tam vlastně takového vyvádíte, že je u toho tolik jekotu - co je to za atrakci ? Má to nějaký název nebo můžeš popsat, jak se to pohybuje ? První nahrávka má hůř sejmuté hlasy, hudba i hlášení z pozadí je proti nim mnohem líp slyšet. To by mohlo být prostě tím, že jsou mikrofony dál a v jiné výšce než ústa, takže je řeč slabší a chybí vyšší kmitočty (sykavky) a trochu už i srozumitelnost. Naštěstí je tam mnohem méně ruchů, možná byl rekordér lépe fixovaný nebo chráněný před prouděním vzduchu (?)
Druhá naopak, chtělo by to spojit to lepší z obou. Ještě se mi to ječení zdá divně zkreslené, je tam taková modulace, ale já do nahrávání nedělám, takže si nejsem jistý, jestli to třeba není jen tím, že ječíte obvykle obě a takové zázněje to prostě vyprodukuje - tobě to zní přirozeně, tedy jako naživo ?

H.M.

adelcia
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adelcia » stř 30. kvě 2012 13:16:26

ahoj, tak prva atrakcia bola toto:

http://www.youtube.com/watch?v=MFRlzZgjuz4" onclick="window.open(this.href);return false;

a druha toto:

http://www.youtube.com/watch?v=gUJkgzs9CwY" onclick="window.open(this.href);return false;

adela.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » sob 02. čer 2012 12:28:54

Tak mne při tom poslechu bez videa a koukání na záběry ze statické kamery, kde je zase zvuk o ničem, napadá - proč to vlastně nezkusíš současně natočit oboje ? Tedy zvuk s obrazem, pak si každý vybere a spojí co může. Technicky by to dneska neměl být velký problém a rozhodně bude čím dál tím menší. Ty sice obraz přímo neuvidíš (nebo ne hned, časem se ale dá čekat i rozvoj v této oblasti), ovšem už ti může někdo říct, co na něm vidí on a lépe identifikovat, co a proč je slyšet.

H.M.

adelcia
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adelcia » sob 02. čer 2012 12:34:46

ahoj,

ale ja video a audio spajat nechcem to video som vam ukazala len koli tomu co pisali vyzsie ze by chceli pozret co to boli za atrakcie aby si to vaudio vedeli predstavi tpreco znie tak a nie inak.

audia to je nieco co nahravam ja videa nieco co iny a to spajat nechcem.

Adela.

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“