MP3 192 / WMA 128 kbps - který je kvalitnější?
-
- Reklama
-
Ondra
Dobrý den, mám banální otázku. Mám dikfaon s nejvyšší možností nahrávání mp3 192kbsp a nebo wma 128kbps. Chci nejlepší možný zvukový záznam co přistroj poskytuje. Který z těchto dvou režimů to poskytne? Děkuji za odpověď
-
ondra
chtěl bych s němi pracovat v některém s profesionálnějších programů - pro tools, případně sound forge...
-
Ondra
Říkáš že wma je méně datově ztrátové (tedy zvukově při poslechu kvalitnější), tak mě mírně právě mate tabulka v příručce k diktafinu kde se píše: Délka záznamu (pro 2GB paměti) MP3 192 - 22h, WMA 128 - 32H 30min
To bude spíš důsledek vyšší bitrate. Já jsem srovnával "destruktivitu" kompresního algoritmu. Ono tě nic nebrání v tom nahrát si dva vzorky a porovnat je "na ucho".
Nejsem si jist, zda tě wma půjde natáhnout do DAW. Je to taková majkrosoftí černá skříňka, jako mnohé další formáty. Spíš si myslím, že bys to musel napřed konvertovat do něčeho jiného. V tu chvíli už bych asi rovnou nahrával do MP3.
Nejsem si jist, zda tě wma půjde natáhnout do DAW. Je to taková majkrosoftí černá skříňka, jako mnohé další formáty. Spíš si myslím, že bys to musel napřed konvertovat do něčeho jiného. V tu chvíli už bych asi rovnou nahrával do MP3.
...nehledě na to, že každý encoder MP3 je jiný (rozuměj jinak kvalitní), i WMA má tuším více verzí.
Nicméně s bitrate 192 kbps se už pomalu blížíš bezeztrátovému FLAC, ale to diktafon nenabídne. Jestli to má linku, tak bych do toho pustil nějaké CD a nahrál to v obou formátech a porovnal si to. Pro přehrávače (foobar, winamp) se tuším dělají i A/B pluginy pro porovnání...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)