Porovnání Yamahy S115V a RCF ART 312A

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
andreas11
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od andreas11 »

Přemýšlím o změně PA a chtěl bych se zeptat...

Mám 2x Yamahy S115V se zesilovačem PSA. K tomu 2x basovky RH sound RHB 15/400.

Primárně to používám na nazvučení své rockové kapely (ve které zároveň hraju) - el.kytara,2 zpěvy,klávesy, basa, bicí. Akce v barech, sokolovnách, do 150 lidí.
Občas ale jezdím zvučit menší akce (jazzové trio, folk) - neberu basovky.

Pokud jedem s kapelou, všichni mi pomohou. Ale pokud jedu zvučit jazz, jedu sám a mám problémy to odtahat a nacpat do auta.

Vždy si pak říkám, jestli by nebylo lepší ty Yamahy a zesilovač prodat a místo toho koupit RCF ART312A/310A.

Co byste vy zkušenější na to řekli? Přeci jen RCF 312 mají o 10 kg méně, jsou menší a nemusel bych tahat zesík...

Nepohoršil bych si?

Moc díky za odpovědi.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Na středech a na výškách ne, to by bylo skoro jistě vždycky lepší, ale bez subů už je docela rozdíl, jestli basy hraje 15" nebo 12" nebo 10".

H.M.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Takže si myslíte, že by 2x RCF 312 a basovky na kapelu stačily a byly lepší než ty Yamahy?
(zvučíme komplet bicí i baskytaru)

Ty RCF 310 by asi málo, že?

Ještě dotaz, co se týká výkonu - YAMAHY mají 250w RMS/500w "hudebních". Zesilovač odpovídající 2x570w.

U těch RCF je napsán výkon 350w, ale není uvedeno jestli to je RMS nebo "hudební(program)" výkon. Jaká je citlivost reproduktorů?

Moc děkuji!
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

http://prodance.cz/protokoly.php?AnchorID=43&Lng=CZ" onclick="window.open(this.href);return false;

Měření jsou tady, obvykle včetně reproduktorů. Výkony jsou RMS.

H.M.
andreas11
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od andreas11 »

Díky, snad se tím prokoušu:)

Takže závěr - RCF s basovkama by byly lepší než Yamahy z basovkama?
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Na začátku byl požadavek na menší, lehčí a aktivní, nevím, jestli to navíc ještě musí být taky lepší, ale tipnul bych, že bude.

H.M.
marian

Příspěvek od marian »

Ja si myslim ze pechodom na ART 312A zistis ze tie basovky RH su slabe, lebo tie bedne su podla mna dost citlive a "ostre" na stredoch cize k nim treba doplnit aj patricne basy. Neviem sice ako si to mal nastavene teraz ci S115V hrali cele pasmo alebo si to delil cez crossover, co sa tyka pouzitych repro tak v RCF su cosi kvalitnejsie. S115V na menej narocne akcie ide pouzit aj bez subbasu ART 312 sice ako-tak zabasuje ale predsa to neje ono, ale ako v mensom podniku alebo kde nieje kladeny taky narok na hlasitost napr. pre dochodcov ci deti sa daju pozit aj bez subbasu inac sa numusi pouzit subac.
andreas11
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od andreas11 »

Teď si asi profíci řeknou, že jsem patlal,ale RH soundy mají laditelnou dolní propust, tudíž jsem tam pouštěl celý signál a do Yamah jsem spouštěl signál ořezaný o spodky pomocí eqvalizéru:)

Časem bych ty basovky upgradoval na něco lepšího a pořídil si crossover.

Děkuji za všechny vaše odpovědi. Všechno zvážím a uvidím.
marian

Příspěvek od marian »

Tak tym padom tie Yamahy tiez basovali, lebo Na EQ iba stiahnes uroven signalu typicky o 12dB an danej frekvencii oproti zvysku no ten signal na tych frekvenciach tam predsalen ide. Tym S115 to velmi nevadilo lebo ten box zvlada basy je to fulrange bedna.
lada

Příspěvek od lada »

Mám také RCF 312a a sháním k nim nějaké subbasy. Co byste doporučovali? Jednak by mě zajímalo, co by k nim bylo ideální a pak bych také chtěl doporučit nějakou alternativu co nejlevnějšího subbasu (přeci jen na ně nemám tolik peněz a využívat je budu jen občas).

Díky
marian

Příspěvek od marian »

Návštěvník píše:Takže si myslíte, že by 2x RCF 312 a basovky na kapelu stačily a byly lepší než ty Yamahy?
(zvučíme komplet bicí i baskytaru)

Ty RCF 310 by asi málo, že?

Ahoj všem, taky by mě docela zajímalo, jak je to s těmi 312a a 310a. Jestli když k nim budu mít basové bedny, jestli by pak nestačily ty 310a. Jdem mi hlavně o skladnost.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Pokud budou k dispozici suby, tak i ART310-A uhraje hodně. V trojkové řadě je velký rozdíl ve velikosti bedny, protože dvanáctkové bedny mají skelet patnáctkových, ve čtyřkové to tak není, ale je už o něco dražší. Výběr je celkově hodně velký, konečně se začaly slušně prodávat i osmičkové ART, protože to je už opravdu malá bedna a stále slušná (je to volně odvozené od TT08A).

H.M.
marian

Příspěvek od marian »

a jaké suby bys mi pod ty 310a doporučil?
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Nejspíš ART905-AS, ale je toho samozřejmě od 12" do 18" včetně víc a všechno je to v principu u RCF kompatibilní.

H.M.
marian

Příspěvek od marian »

a kdybych zvolil 312A tak by ty ART905-AS byly tak OK, nebo už spíše ne?
Odpovědět

Zpět na „Repro“