Elektretové mikrofóny - stráta citlivosti

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
SpeedeeSK
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od SpeedeeSK »

Chcel by som sa spýtať či už má niekto z vás praktickú skúsenosť s elektretovými mikrofónmi ktoré po čase resp. nejakej príhode stratili svoju citlivosť (zmenšil sa ich náboj). Samozrejme nie spôsobom - prešiel mi po ňom parný valec. Merať to asi nikto nemeral, skôr mi ide o to či sa to vôbec a za akú dobu môže reálne stať pri mikrofóne tejto konštrukcie a či je to vôbec pozorovateľné.
skeletons88
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od skeletons88 »

ahoj

Je to elektret origo alebo tzv. back elektretove?

Podla mna tento druh majku nie je nachylny na zub času skor jeho elektronika máš lampu alebo fet preamp ?
SpeedeeSK
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od SpeedeeSK »

No pýtam sa všeobecne a myslel som práve na back elektretové s FET preampom. A nie som v tom až tak zbehlý ale okrem skutočných kondenzátorových (externé budenie náboja resp. true condenser) a back elektretových (náboj z výroby) majkov existujú aj nejaké elektretové origo? Práve zvažujem kúpu kondenzátorového mikrofónu (cca 300e) a chcel som zistiť či práve konštrukcia (kondenzátor vs. back elektret) je parameter ktorý má vážny vplyv na životnosť alebo kvalitu snímania.
sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge »

elektret, jako materiál, je všude stejný, jen je dán na jinou elektrodu. reálně nejsou ztráty citlivosti nijak dramatické v horizontu 2-4 roky, nicméně velmi záleží na technologii výroby. Špičkou jsou DPA/B&K pak nějakou dobu nic, pak zbytek. S ohledem na morální a technickou životnost mikrofonlů bych se toho moc nebál, navíc náhradní kapsle asi nebudou moc drahé...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“