Jaký bezdrátový mikrofon s velkým dosahem?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 14. čer 2012 13:58:03

Aha, vy jste si myslel, že jde jistě o prut na ryby, tak to jo. Pane inženýre, tady opravdu nejsme ve škole a termín "dipól se zrcadlící rovinou" se skutečně v běžné komunikaci nepoužívá. A vy tady také rozhodně nejste v pozici zkoušejícího, jestli chcete nabrat nějaké ty technické body, tak to budete muset zkusit jinak, tedy předvést, co vy osobně umíte a co jste ochoten zadarmo poradit. Přiznám se, že mne samotného laciné a spolehlivé řešení tohoto problému zajímá, protože ho má kdekdo. Předpokládám, že jste k tomu lépe kvalifikován, tedy tady máte svůj Rhodos, tady skákejte :-)

H.M.

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » čtv 14. čer 2012 14:06:37

V tomto vlákně nemáte jediný dřívější příspěvek se slovem prutovka, kromě toho, kde píšete, že jste ji zmiňoval, či myslel....
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » čtv 14. čer 2012 14:30:32

To Blaha: používám toto: http://www.akg.com/site/products/powers ... ge,EN.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Opravdu to funguje (mám vyzkoušeno na více než 250m), používám (2ks) i se splitry a společným napájením pro celkem 8 sad WMS450. Lze to samozřejmě použít i pro jeden samostatný set. Je tu ale otázka, zda nemáš ten set blízko frekvence, která je v dané lokalitě zarušená (TV apod.).

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 14. čer 2012 14:35:56

Tak tohle by dokonce ani dobrý kantor neměl, slovíčkařit a pokoušet se žáky nachytat. Můžete nějak srozumitelně naznačit, CO jste si tedy VY myslel, že já myslím slovem "prut" v tomto příspěvku ?
Máte dojem, že rod u tohoto víceméně slangového označení hraje takovou roli, aby tomu mohl odborník NEROZUMĚT ?
Potřebujete, abych vám vygooglil, že se běžně ve stejném smyslu používá obojí ?

H.M.

Všesměrová anténa s velkým ziskem je poněkud protimluv a pokud to bude soustava směrových antén se zesilovači a následným sloučením, tak to mi už přijde pro tu jednu akci na jednom místě za rok výhodnější, aby tam taková antena byla jen jedna na každý mikrofon a někdo, kdo s ní bude podle přemisťujícího se moderátora točit. Odstup užitečného signálu od rušivých tak bude zaručeně nejlepší a ten je asi nejdůležitější. Anebo ten prut s co nejlepším předzesilovačem, lepším než je v přijímači, jinak nemá smysl. Nevím, jestli je to ale reálné, do vf léta nedělám.

H.M.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » čtv 14. čer 2012 14:41:45

Jasně, o tomhle vím, jenže cena něco přes 8k. Navíc je to směrovka, takže buď by mi s ní někdo musel kroutit (což nepřipadá technicky v úvahu), nebo bych jich musel mit několik a ještě k tomu spllitter, to je cenově nesmysl.

Taky AKG dělá všesměrovku asi za 3,5k se zesílením cca 17,5dB. Jenže to je pročetnost našeho použití taky moc.

Takže se to snažím vyřešit někde v normálních finančních možnostech, což anténa za 200-300 Kč je. A nemyslím si, že by měla být výrazně horší, prostě u všeho se většinou za zančkové příslušenství platí nemalé částky navíc.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 14. čer 2012 15:09:39

Proč nepřipadá TECHNICKY v úvahu, že by někdo antenu nastavoval postupně na ta místa, kde se vysílač právě nachází ? Antenami se točí naprosto běžně a to právě proto, že to jinak často TECHNICKY ani nejde. Je vám snad jasné, že "zisk" zesilovače tady moc nerozhoduje, jde o odstup. Možná to nelze realizovat z jiných důvodů (není na zaplacení obsluhy např.), ale technické bych asi hledal dost těžko.

H.M.

Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda » čtv 14. čer 2012 15:13:21

To Blaha: rozumím, ale točit s níčím nemusíš. Jak jsem už napsal, ty antény jsou 2 (to na kruhové pokrytí stačí) každá do jednoho anténího vstupu a napájení předzesilovače jde z přijímače po ant. kabelu. Tudíž splitr ani zdroj netřeba. AKG uvádí dokonce 300m dosah. Ta cena je dost vysoká, ale funguje to.
Na tvém místě bych zkusil tu prutovku (možná 2ks - zleva a zprava) vysoko na supportu, ale pokud tam bude tolik lidí tak mám obavu, že elmg smog (mobily, vysílačky ochranky, vysílačky na pódiu.....) ten dosah výrazně zkrátí.
Obecně platí, že anténa patří vysoko a co nejdál od kovových konstrukcí, ale to jistě víš.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » čtv 14. čer 2012 16:18:36

Technicky, jsem myslel technikem, mluvit se bude hlevně když se budou přestavovat kapely, takže všichni tchnici, které si na akci mohu dovolit vzit (co povolil rozpočet), budem makat jinde :D .

2 Ferda, jasně ty antény jsou super, ale AKG uvádí 70st. záběr, tzn. 2ks 140. Třeba na ně taky jednou dojde, dělat takovejch akcí víc, určitě bych je řešil.

Výhodou je, že budu nastráni, takže mi to dává strategickou výhodu, antény (prutovky) bych pak hodil na tyče k nohám stanu, takže by šli ještě nahoru.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

honza.k
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od honza.k » úte 10. črc 2012 19:46:40

Řešil jsem úplně stejný problém + navíc jsem chtěl aby napájení bylo na AA nebo AAA dobíjecí baterie.
Nakonec jsem pořídil AKG WMS-470 D5. Vysílací výkon je 50mW. Ověřená funkční vzdálenost od příjmače cca 230m při přímé viditelnosti. Příjmač byl umístěn na věži (dřevo + sklo + ocelové nosníky tedy ještě jako překážka). Dále jsem měl zapojené další 2 obyčejné bezdrátové mikrofony RH Sound a ještě jsem používal pro bezdrátový přenos signálu do reproboxu další UHF vysílačku. Tedy 4x zařízení UHF + organizátoři používali navíc CB vysílačky. Přesto nebyl s WMS 470 ani jeden problém.
Výdrž jedné baterie AA 2700mA (dobíjecí) je při tom cca 8-10hod.
Takže za cenu 12000,- s DPH vcelku zajímavá možnost pro delší vzdálenosti.
Jedinou nevýhodou tohoto mikrofonu je totálně zmršený vypínač - trefit se na střední pozici "mute" vyžaduje opravdu veliké soustředění od uživatele a tak v 50% stejně skončí na pozici "off", což znamená při zapnutí cca 5s ticha.....

kanjec
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kanjec » pon 08. říj 2012 11:56:02

Osobní zkušenost (vrátím-li se k začátku tématu) mám s WMS400 + D5 na WMS450 a to moc nechodí... Testoval jsem to teď v kostelním prostředí, kde jsem musel mít přijímač za 1,3m tlustou zdí. WMS vypadával prakticky už po 10m, kdežto Mipro (http://www.hudebniraj.cz/ozvucovaci-tec ... ratovy-set" onclick="window.open(this.href);return false;) chodí bezvadně po celém kostele (i cca 60m od přijímače za zdí a rozvoděčem elektřiny). Velmi milé překvapení za ty peníze!
Ondřej Hornig
home - http://www.ohornig.cz/

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » pon 08. říj 2012 14:07:10

Vlákno jsem nečetl, ale reaguju na kanjce:
Mám WMS 470 + D5, bez výpadků a problémů mi běhal na 60 - 70 metrů, vysílač za zdí barokního kostela (takže tlustá, stará, kámen do půl metru).

Daihen
Nováček fóra
Nováček fóra

Re: Jaký bezdrátový mikrofon s velkým dosahem?

Příspěvek od Daihen » čtv 13. čer 2013 12:42:46

Jo ale bezdrátový mikrofon AKG WMS 470 + D5 stojí průměrně 15 000Kč kdežto mikrofon který zminuje kanjec akg WMS450 je zhruba o 3 000 levnější tak nemůže to být ten problém problém proč to nedokáže procházek tak dobře tou zdí ty peníze možná ušetřili na vysílači nebo přijímači. Jelikož ted sháním bezdrátový mikrofon s dobrým dostahem tak se mi zdá nejlepší to Mipro vypadá to že má dobrý poměr cena výkon. A koukám, že ho ještě pořád prodávají.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Re: Jaký bezdrátový mikrofon s velkým dosahem?

Příspěvek od KamilV » čtv 13. čer 2013 13:05:00

Daihen píše:Jo ale bezdrátový mikrofon AKG WMS 470 + D5 stojí průměrně 15 000Kč kdežto mikrofon který zminuje kanjec akg WMS450 je zhruba o 3 000 levnější tak nemůže to být ten problém problém proč to nedokáže procházek tak dobře tou zdí ty peníze možná ušetřili na vysílači nebo přijímači.
OT: Fíha. Fakt si myslíš, že je to celé jedna věta?

K tématu: ano, 3.000 už nejsou takový rozdíl. Cena 15.000 Kč za bezdrát je skutečně entry-level, o kterém má smysl uvažovat. Když člověk "ušetří", natrápí se pak s výpadky, šumem, hledáním signálu atd. atd.

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“