Poraďte co preferovat: L´Acousics vs. dBTechnologies
-
- Reklama
-
FXfxFX
Zdravím,
produkce akce se vyskytla před zajímavým problémem a tímto Vás proto žádám o Vaše posouzení. Za podobné (resp. velmi blízké) cenové nabídky se neví, kam se přiklonit a a jak vybrat mezi těmito dvěma aparáty (a značkami zvukového systému).
V dané "verzi nabídky" (níže) je vždy info od dodavatele tak, jak je v jeho nabídce
1. na hlavní stage s tribunami pro cca 400 lidí a tanečním protosrem 12x12 mezi nimi
verze nabídky A)
Ozvučení Digital vertical line array dB Technologies (na každé straně 3 moduly 450W)
2x Basový repro dB Tech 1000W
verze nabídky B)
Ozvučení L´ACOUSTICS KARA (6 segmentů na sraně) , doplněno o 4xSB18 a 6xSB28, řízeno digitálními zesilovači LA8 a NetworkManagerem.
2. dále je potřeba ozvučit taneční sály pro taneční workshopy :
verze nabídky A)
"ozvučení 2x500W" (neudány žádné další specifikace)
verze nabídky B)
zvukový aparatá zn. L´Acoustics , NEXO nebo YAMAHA dle charakteru workshopů na daném sále s opřením o simulaci v patřičném akustickém programu
Jelikož nejsme odborně zdatní a jedná se o akci s mezinárodním významem a účastí, prosíme o radu co si vybrat z těchto variant.
Děkuji za každou reakci
produkce akce se vyskytla před zajímavým problémem a tímto Vás proto žádám o Vaše posouzení. Za podobné (resp. velmi blízké) cenové nabídky se neví, kam se přiklonit a a jak vybrat mezi těmito dvěma aparáty (a značkami zvukového systému).
V dané "verzi nabídky" (níže) je vždy info od dodavatele tak, jak je v jeho nabídce
1. na hlavní stage s tribunami pro cca 400 lidí a tanečním protosrem 12x12 mezi nimi
verze nabídky A)
Ozvučení Digital vertical line array dB Technologies (na každé straně 3 moduly 450W)
2x Basový repro dB Tech 1000W
verze nabídky B)
Ozvučení L´ACOUSTICS KARA (6 segmentů na sraně) , doplněno o 4xSB18 a 6xSB28, řízeno digitálními zesilovači LA8 a NetworkManagerem.
2. dále je potřeba ozvučit taneční sály pro taneční workshopy :
verze nabídky A)
"ozvučení 2x500W" (neudány žádné další specifikace)
verze nabídky B)
zvukový aparatá zn. L´Acoustics , NEXO nebo YAMAHA dle charakteru workshopů na daném sále s opřením o simulaci v patřičném akustickém programu
Jelikož nejsme odborně zdatní a jedná se o akci s mezinárodním významem a účastí, prosíme o radu co si vybrat z těchto variant.
Děkuji za každou reakci
Osobně mi připadne lákavější druhá nabídka - delší cluster se lépe směruje a bude výkonnější. Problém by mohl být, kdyby hrály "na sraně" (viz tvůj příspěvěk
).
Nicméně informací, zejména o workshopu je celkem málo na nějaké rozhodování. Navíc předpokládám, že nebude dodán jen zvukový systém, ale i zbytek techniky spolu s "rukama", takže je třeba dát pozor, aby ani tam nic nehaprovalo...
Nicméně informací, zejména o workshopu je celkem málo na nějaké rozhodování. Navíc předpokládám, že nebude dodán jen zvukový systém, ale i zbytek techniky spolu s "rukama", takže je třeba dát pozor, aby ani tam nic nehaprovalo...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Absolutně nevěřím tomu, že si skutečně vážně chcete vybírat jen mezi právě těmito dvěma nabídkami a to ještě podobným způsobem. To by bylo mimořádně neprofesionální. Navíc nikdo, kdo nezná dobře skutečnou situaci, k tomu nic radit nemůže, může leda věštit z lógru.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
Mára
Zdravičko 
Osobně bych určitě volil variantu za B u obou požadavků. U prvního už jen kvůli lepší směrovatelnosti a u druhého kvůli jisté záruce těchto nabizenych značek. Jestli jsem dobře pochopil jde o prosbu o radu co se kvality vybaveni týká....
to Zdeněk z Prodance: kdyz mě někdo požádá o radu tak se snažím sledovat ducha jeho myšlenky - pokud mu chci poradit a neřeším jestli je to se značkou věcí které já zrovna prodavam nebo mám na skladě kámo
) nemůžeš tušit jestli se třeba nejedna už o dvojici co se dostala do "finále"...
Osobně bych určitě volil variantu za B u obou požadavků. U prvního už jen kvůli lepší směrovatelnosti a u druhého kvůli jisté záruce těchto nabizenych značek. Jestli jsem dobře pochopil jde o prosbu o radu co se kvality vybaveni týká....
to Zdeněk z Prodance: kdyz mě někdo požádá o radu tak se snažím sledovat ducha jeho myšlenky - pokud mu chci poradit a neřeším jestli je to se značkou věcí které já zrovna prodavam nebo mám na skladě kámo
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Jde o jednorázovou akci, nebo se uvažuje o pevné instalaci ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
Tomáš Kulhavý
Osobně používám RCF ale pokud zní zadání takto, tak 100% L-Acoustics a verzi B
-
Návštěvník
Nezdá sa mi, že by tieto dve ponuky mohli byť cenou blízko seba, ak áno tak potom "B" je správne
Já si taky říkám, že podle těchto údajů je rozdíl v aparátu značný, takže by rozdíl mohl být schovaný někde jinde...pokud ne jen v marži...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Já si myslím, že radit lze jen za určitých podmínek. Jednou z nich je, že vůbec vím, o čem mluvím. Vy jste někdo ty prostory viděli ? Nikomu vám není velice divné, že za stejnou cenu jsou ty nabídky naprosto zásadně odlišné a ani jedna není dost podrobná, aby se cokoli dalo opravdu posoudit ?
Jelikož podle vlastních slov nejste odborně zdatní a jedná se o akci s mezinárodním významem a účastí, tak to proboha neřešte podobným způsobem (lidové hlasování naprosto nezúčastněných a neinformovaných, náhodně vybraných osob) a najděte si někoho, komu dáte ty informace všechny a zaplatíte mu něco málo za konzultaci a ON bude ručit za to, že výběr měl hlavu a patu. Možná jste z blbosti vyřadili variantu vůbec nejlepší, protože byla o 1% dražší...
H.M.
Jelikož podle vlastních slov nejste odborně zdatní a jedná se o akci s mezinárodním významem a účastí, tak to proboha neřešte podobným způsobem (lidové hlasování naprosto nezúčastněných a neinformovaných, náhodně vybraných osob) a najděte si někoho, komu dáte ty informace všechny a zaplatíte mu něco málo za konzultaci a ON bude ručit za to, že výběr měl hlavu a patu. Možná jste z blbosti vyřadili variantu vůbec nejlepší, protože byla o 1% dražší...
H.M.
-
Mára
To Zdeněk :
Doufám ze to neni "uražená ješitnost"
na posouzení co z těchto značek je lepší mi toto info stačí a k posouzení toho co bych si vyhrál taky. Asi nechtějí řešit další věci ale posoudí jen PAcko ne????
Doufám ze to neni "uražená ješitnost"
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ano, je to samozřejmě ješitnost. Já si nemyslím, že by v našem oboru (a to my neděláme rent, takže přímo se nás to netýká) mělo v roce 2012 probíhat jakékoli posuzování vhodnosti toho či onoho na akci mezinárodního významu s mezinárodní účastí takhle. Jestli nechápeš, že nejde o značky, ale o metodu, tak sorry, ale asi patříš spíš k problému než k jeho řešení. Máš něco zásadního k mnou navrženému postupu, tedy aby si našli odborníka, který jim ty nabídky posoudí a doporučí NA SVOJE TRIKO tu PRO NĚ nejlepší ? Že to musí nejdřív aspoň vidět snad netřeba dodávat. Metoda "chceš Nastěnku nebo Marfušu za stejné peníze" smrdí na dálku a normálně by se mělo sejít více srovnatelných nabídek, JINAK SE O ŽÁDNÝ VÝBĚR VŮBEC NEJEDNÁ.
Možná někoho baví k tomu přikyvovat hlavou a má pocit, že dobře poradil, ale mně to tedy nestačí.
H.M.
Možná někoho baví k tomu přikyvovat hlavou a má pocit, že dobře poradil, ale mně to tedy nestačí.
H.M.
-
Mára
Ta diskuze jde někam jinam než by si měla
Jen pro info, podpis H.M. je Hrůza Milan , His Majesty nebo něco jiného
???
Ano, samozřejmě by to bylo řešení, ale co když jde o to, že už nějaký odborník a v našem oboru je i na jednoho odborníka 20 pseudo-odborníků už něco doporučil a někdo se chce jen ujistit co a jak... Pokud je cena stejná a ikdyž se nepíše jestli je vysoká nebo nízká (pokud s tím máš Ty něco společného a víš o tom něco dalšího, tak to sem klidně nahoď prosím) a jde o porovnání značek, tak je to tady na diskuzi... Já osobně vím, že jde i o to, co za ty či oné peníze dostaneš... Že to není jen o značce nebo software, ale o celkvém servisu... Prostě že to je víc systémové, ale pokud si mám vybrat mezi dB Tech nebo L´A na co budu zvučit, tak je to jasná volba pro L´A - už jen proto, že s tím nikdo nemá problém a je to jistá zaručená kvalita díky systémovému přístupu této firmy... Ale neberu Ti tvůj názor protože není od věci a každý má právo si udělat svůj vlastní obrázek...
Jen pro info, podpis H.M. je Hrůza Milan , His Majesty nebo něco jiného
Ano, samozřejmě by to bylo řešení, ale co když jde o to, že už nějaký odborník a v našem oboru je i na jednoho odborníka 20 pseudo-odborníků už něco doporučil a někdo se chce jen ujistit co a jak... Pokud je cena stejná a ikdyž se nepíše jestli je vysoká nebo nízká (pokud s tím máš Ty něco společného a víš o tom něco dalšího, tak to sem klidně nahoď prosím) a jde o porovnání značek, tak je to tady na diskuzi... Já osobně vím, že jde i o to, co za ty či oné peníze dostaneš... Že to není jen o značce nebo software, ale o celkvém servisu... Prostě že to je víc systémové, ale pokud si mám vybrat mezi dB Tech nebo L´A na co budu zvučit, tak je to jasná volba pro L´A - už jen proto, že s tím nikdo nemá problém a je to jistá zaručená kvalita díky systémovému přístupu této firmy... Ale neberu Ti tvůj názor protože není od věci a každý má právo si udělat svůj vlastní obrázek...
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ne, kdybych o tom něco věděl, tak bych to napsal. Milan sem nepíše, ale myslím, že je v tomto případě úplně jedno, jak se kdo jmenuje, mně je šumák, kdo je fxfxfx a kdo je Mára, jde o metodiku. Toto je špatný postup a už ta nabídka dvou v podstatě neporovnatelných a přitom údajně stejně drahých řešení je špatná a jak už jsem napsal, nikdy nikde se skutečné rozhodování neděje takto. Rozhodování poznáš podle toho, že se musí vyhodnotit i malé rozdíly a skoro vždycky je potřeba něco obětovat, něco, co vítězná nabídka nemá. Všichni všude se tak celý život rozhodujeme, jenom jak jde o "zakázky", tak logika a zdravý rozum mizí a nastupují různá promopra.
Jsem si naprosto jistý, že tyto dvě nabídky vedle sebe nemohl žádný odborník doporučit. Jestli ano, tak JEHO jméno by mne zajímalo.
H.M.
Jsem si naprosto jistý, že tyto dvě nabídky vedle sebe nemohl žádný odborník doporučit. Jestli ano, tak JEHO jméno by mne zajímalo.
H.M.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
V tomhle musím s Hubertem souhlasit, je strašně málo informací a zřejmě dost velká částka na to rozhodnout od klávesnice a někoho odsoudit za to že třeba dodá vyhovující aparát, který akci v pohodě zvládne, jen to prostě není LA.
Ty systémy osobně neznám, ale prostě tohle bych si bez o dost podrobnějších informací netroufl rozhodnout ain kdybych je znal.
Ty systémy osobně neznám, ale prostě tohle bych si bez o dost podrobnějších informací netroufl rozhodnout ain kdybych je znal.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř