HK-audio

Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Fyla
Uživatel
Uživatel

HK-audio

Příspěvek od Fyla »

H.M., rad bych videl ten Vas objektivni fakt, odkud je zrejme, ze spouta lidi udelala hloupost koupi systemu od HK Audio.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

HK-audio

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Já nevím, nestačilo by například to, že teprve po koupi ti lidé zjistili, že bedna ani zdaleka nemá udávanou citlivost ? Anebo že v ní není 1" driver, ale piezo ? Anebo že je z MDF ? Anebo že, ač aktivní, má jen jeden kanál zesilovače a běžnou (tedy nijak sofistikovanou) pasivní výhybku ? To jsou dosti objektivní fakta, samozřejmě se dá jít dál a něco si říct o elektronice apod. ale to už může být subjektivní, někomu se jejich DSP třeba může i líbit. Za námi ti lidé totiž chodí, pokud nechodí také za vámi nebo za panem filipzeinerem, tak to opravdu neznamená, že jich není dost, ale asi od vás nic v tomto směru nečekají. Schopnosti MusicData nacpat svoje zboží do různých kulturáků a klubů, kde rentovací odnož firmy také hraje, jsem nikdy nepodceňoval, ale s řešením problémů se pak majitelé často obracejí na nás. Což ale není případ pouze této jediné značky. Já osobně bych s ní nějak koexistovat na trhu uměl, ale to by nesměli lhát v datasheetech. To je pro mne nekalá soutěž a tu je potřeba potírat, je to v zájmu všech.

H.M.
Milan

HK-audio

Příspěvek od Milan »

Bohužel musím oponovat. Spousta lidí udělala tu hloupost, že si HK pořídila. To je zcela objektivní fakt, většinou si naběhli na falešné údaje o citlivosti, nepochopili některé popisy (například že dostanou piezo a MDF nebo pasivní výhybku) anebo snad na někoho mohla zabrat i kampaň s DP. Já osobně se za svoji oblíbenou skupinu z mládí za tohle stydím, ale to je taky všechno, co se s tím dá dělat. Prodat ksicht a jméno do reklamy je humus, ale obvykle ty peníze převáží

Já nikdy na tato fóra nepsal, ale tohle to mě už zvedá ze židle. Toto si Milane již přehnal protože DP bylo moje mládí a můj idol. Že ty se za ně stydíš kvůli tomu že používají HK to je dost silné kafe. Já mohu říci taky, že se stydím za ty a ty protože používají RCF, EAW, nebo mám napsat že mám rád Ozzyho protože používá Nexo? Když do toho takhle pereš není špatné si otevřít nějaký Datasheet. Já vlastním 4 x VT115x a 3 x SM115 tyto boxy nejsou vyrobeny z MDF, ale z překližky, piezza ve VT mají označení BC DE750, SM115 jsou osazeny 15“ PD (na jaře jsem si od tebe kupoval dva kousky protože je máš za dobrou cenu)a piezzo je tam 2“DAS k tomu požívám procesor AC22 a patřičnou kartu k danému boxu tedy do Bi-ampu, zesilovače Camco řadu D-power momentálně výborný poměr cena/výkon a šestiletá záruka. Nestalo se mě že by si někdo stěžoval na kvalitu monitoru a jak ti řeknou tvojí zákazníci zvukaři pokud muzikantům nedodáš kvalitní zvuk na pódium už si s nimi nezahraješ. Teď si nějak nemůžu uvědomit, která firma prodává tyto komponenty které používá HK.
Nebudu se dále rozepisovat, ale pokus se optat u áRSíeF (to se mě moc líbí co napsal José1) co dodává do HK třeba budeš překvapený a začne se ti líbit od HK i řada CN a CT. A pokud chceš diskutovat to já velice rád.
Milan Široký MusicData
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

HK-audio

Tak to je asi omyl v osobě, Milan sem nepíše. Navíc jsem to rozhodně nemyslel tak, že by nemohli hrát DP na co chtějí nebo že by ty nejvyšší řady HK nehrály, jen mne mrzí to tahání kapel do reklamy na cokoli. Všichni víme, že každá dobrá kapela zahraje dobře na každý dobrý aparát a většina i na průměrný a některé na jakýkoli, protože jen o aparátu to prostě není. Takže takové ty " my trváme na bednách značky XY" anebo "zjistili jsme, že RST bedny jsou nejlepší" zase zvedají ze židle mne. Chápu, že se takhle prodávají kytary a trsátka a krabičky a struny, ale PA, to je úlet. Pak už následují asi jen auta a parfémy :-)
Ano, naprostý souhlas s tím, že kdo chce udělat slušnou bednu, tak mimořádně často sahá po reproduktorech, jejichž výrobce tady my zastupujeme. To je notoricky známá věc mezi profíky, amatéři se k tomu obvykle také časem propracují. A náhradní díly k nám chodíte kupovat všichni, protože prohnat je přes "originálního dodavatele" je přihlásit se dobrovolně k placení daně z blbosti.
Nic ve zlém, ale ty vylhané údaje tam opravdu jsou a nesetkal jsem se nikdy s tím, že byste v MD uváděli ty citlivosti na pravou míru. A na to si naběhlo hodně laiků, protože oni nechápou, že přímovyzařující bednu vysoko nad 100dB jde dostat jen podvodem.

H.M. (Hubert Mašín)
filipzeiner
Nováček fóra
Nováček fóra

HK-audio

Příspěvek od filipzeiner »

Zdeněk Prodance píše:"Já bych řekl asi takhle. O kvalitách HK Audia se nemá cenu dlouze vybavovat. Já osobně jsem si před 12ti lety koupil aktivní systém na kterej odehraju cca 100 akcí ročně a ani jednou jsem neřešil jakýkoliv technický problém. Samozřejmě značek je na světě spousta a každá se snaží až na výjimky přinést to nejlepší. Nebudu říkat že je HK Audio lepší než ostatní, ale rozhodně nikdo neudělá hloupost když si to pořídí. Mě se zvuk HK Audia líbí a nejen mě. Je to ve spoustě divadel, kin, diskoték, klubů a má to spousta kapel a všichni jsou spokojení."

Tohle jsou vaše slova, na která jsem reagoval. Takže ty "hloupé věty" pocházejí přímo od vás, leda by se za vás ještě někdo tady vydával.

H.M.
¨
No mě vůbec nenapadlo, že by základní slovní obrat někdo takhle nepochopil. Ale pořád ve svém textu nemůžu nalézt nic o piezzu a vymyšlených hodnotách.
filipzeiner
Nováček fóra
Nováček fóra

HK-audio

Příspěvek od filipzeiner »

Já jsem si původně myslel, že tohle fórum bude seriozní diskuse o seriozních věcech, ale nestačím se divit. Jinak by bylo asi rozhodně lepší než neustále poukazovat na MD co kde dělají špatně tak začněte nabízet vaše produkty nějakou seriózní cestou a ne pořád špinit ostatní. Za námi taky chodí lidi abychom řešily problémy za druhé a nějak nevím proč bych to měl dávat jako argument při prodeji. NAvíc třeba materiál ze kterého jsou bedny vyrobeny jsou i v datasheetech uvedeny takže o lhaní nemůže být řeči. Nejdřív si všechno pořádně ověřte a pak můžete hloupě mluvit. Ale raději bych někdy viděl od vás seriózní debatu o vašich produktech. No a pokud to neumíte tak nechte ostatní na pokoji. Do vás se taky nikdo neopírá. A mimochodem včera jsem si dal tu práci a podíval se na údaje k bednám na oficiálních stránkách RCF a pořád nechápu v čem se tolik liší od HK. Ale to vy asi budete vědět líp.
Filip Zeiner

P.S. Dokud se tu nezačnou probírat opravdu důležitá témata k věci tak nemá cenu tahle fóra ani sledovat. Včera jsem napsal o možnosti konfrontace obou výrobků, ale žádná reakce. Tak potom vůbec váš postoj nechápu. Já končím debatu a jdu dělat něco užitečnějšího.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

HK-audio

Ne, to opravdu nemůžete, protože vy o takových věcech buď nic nevíte anebo mlčíte. Ale zase víte to, že naprosto všichni jsou zaručeně s HK spokojeni a o jeho kvalitách nemá cenu se vybavovat. Kdybych podobnou blbost já prohlásil o stavu spokojenosti s RCF, Mackie, QSC, EAW, A&H atd. tak bych byl před všemi za vola, protože to prostě není vůbec možné a i kdyby bylo, tak není nikdo, kdo by to mohl vědět. A s podobnou výbavou vy tady budete někoho majstrovat a řadit do mateřských školek...
Tohle forum JE obvykle docela seriozní diskuze o seriozních věcech, kdo do toho nezapadá, jste vy a vaše příspěvky. Minimum argumentů (mám bedny a hraju na ně opravdu není pro mne žádný argument, my jsme takových beden prodali mnoho tisíc kusů) a naprostá jistota svými pocity...

H.M.
Fyla
Uživatel
Uživatel

HK-audio

Příspěvek od Fyla »

OT: byvavala tady seriozni diskuze, nez se vetisna vlaken zaplevelila nesmyslnou debatou o velikostech driveru a sovinismem jedincu, kteri pravidelne pojidaji salamounova hovna.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

HK-audio

Jo, komu přijde debata o velikosti driveru jako něco podobného třeba debatě o velikosti penisu, tak opravdu musel sežrat něco takového. Když jistým věcem nerozumíte, tak si jich nevšímejte a nekomentujte je. Jinak je to totiž velmi jistá cesta, jak ze sebe dělat blbce. Možná byste se měl podívat, do kterých debat se například vůbec nezapojuju já, protože já si svých omezení jsem vědom. A co se týká "šovinismu", tak ten vy právě předvádíte v dokonalé formě. Je to takový ten lokálně značkový, ale to opravdu nemá šanci, svět je už malý celý, natož ten náš kousíček.

H.M.
Fyla
Uživatel
Uživatel

HK-audio

Příspěvek od Fyla »

Nene, narazim na to, ze bychom se meli spis venovat spravnemu pouziti (jako zvukarska komunita, nikoliv bastlirska), a ne vynakladat energii k debatam o uvadenych udajich a slovickareni. Uprimne, pokud bedna funguje tak jak chci, je uplne sumak, jestli to vyrabi treba ze starych novin.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

HK-audio

Mně rozhodně nebude vadit, když někdo bude vidět v technice jen nástroj a zabývat se jeho nejlepším užitím, ale mne třeba zajímá i z čeho a jak je vyrobený, proč s ním něco jde a něco nejde uříznout, proč se keramické nože lámou a damascénská ocel ne a jak se obojí vyrábí. Nejde to úplně potlačit, protože pak si nejen nebude nikdo umět vybrat správné nářadí, ale nakonec ani žádné nebude existovat. My dneska neumíme dělat nástroje z mědi (předkové zřejmě uměli), jak jsem se nedávno dočetl, skutečně neumíme vyrobit ani pořádné vápno a maltu a omítku a vědátoři si museli postavit repliku staré pece a topí v ní dřevem a MĚŘÍ a měří, aby to zapomenuté umění zase do našich technologií vrátili. A to samozřejmě není jediný příklad. Navíc bych doporučil nezapomínat, že zvukařská komunita JE u nás z velké části bastlířská, protože takových, co k něčemu vždycky přišli jen s rukama v kapse nebo na školní lavici, je vlastně hodně málo. My jsme od začátku obsluhovali právě ty "bastlíře", protože i největší aparáty u nás byly jen bastly, nikomu nešly prodat žádné kamiony značkové techniky a cestičky do institucí jsme nikdy vyšlapané neměli. A protože noví bastlíři stále vznikají a staří se často vyvinuli do hodně velkých zákazníků na hodně sofistikované zboží, tak s tím nebudeme přestávat, ono by to prostě na trhu chybělo. Samozřejmě ne každému.

H.M.
Frenk
Uživatel
Uživatel

HK-audio

Příspěvek od Frenk »

a zase HK :-) ja to neumim zmerit, ani technicky zhodnotit, ale vemte treba HK Elias vrsek a vedle toho dejte treba RCF310.....to je takovy rozdil ze v klubu kde maj cely Elias, a pak dokoupili RCF na odposlechy to pouzivaj naopak HK bass+RCF310 a Elias vrch zustal na odposlech.... to mluvi za vse a je me celkem jedno jaky driver v cem je :-) Dyt treba vetsi Actor neni schopen v klubu 100-150lidi uhrat jakykoli koncert tvrdsi hudby, to je celou dobu v klipu uz od te doby co clovek zacne zvucit kopak. :(
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

HK-audio

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Frenk: však to takhle Hubert myslí - každý ať si vybere, jak potřebuje.
Co jej ale zlobí, je to, že některé údaje zřejmě neodpovídají skutečnosti.

Vždyť je to stejné, jako u potravin, pokuď je v karbanátku byť jen procento sóji, musí to tam být uvedeno.

Nebo slavná polská sůl - to je přeci šílené, dávat do potravin nepotravinu...

Mojí manželce se zdá, že auto, které teď máme, není na cestě tak dobré, jako to předchozí.

Když jsem jí při koupi říkal že 15" kola budou lepší než 14", odbyla mně, že je to jedno, však vypadaj stejně.

Po roce se rozhodla, že si přeci jenom na ten svůj krám ty patnáctky pořídí.

Tak asi o tomhle je tady ta debata...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Bosco Aeden

HK-audio

Příspěvek od Bosco Aeden »

Rád bych věděl k čemu je ve 21. století v odposlechu D.A.R.T. za 25 tisíc peněz u výškáče obyčejná ŽÁROVKA ?
http://www.audiotek.cz/product-12369-hk-audio-d-a-r-t-" onclick="window.open(this.href);return false;

Kde se prosím bere těch 250+60W 105dB když tudle kurevsky předraženou mrdku přehraje bedýnka s desítkou reprákem za 13000 peněz ? A proč když takovou bednu pošlou do servisu se vrátí ještě v horším stavu, výšky občas vynechávají ako před servisem a bedna se musí slepit, páč se cestou ze servisu rozpadla.

PS tu žárovku jsme si vyměnili sami na radu jednoho pána a od té doby výšky nevypadávají.
Frenk
Uživatel
Uživatel

HK-audio

Příspěvek od Frenk »

Ono je to prý měřený v halfspace, a předpokládám že těch 105 pokud vůbec tak leda na nějakém hrbu v charakteristice. Jinak souhlas za ty prachy je to naprosto srač.kový monitor, těžký, nehraje pěkně (hodně rychle i vazbí) a je hrozně slabý. Jde ani nepamatu jestli vubec byla nejaká akce kde by nejelo v limitu, snad jen na nejakem jazzu. :(
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
Odpovědět

Zpět na „HK audio“