ASHTON CPS 15 - názor na tuhle bednu

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Michal
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Michal »

Ahoj,

zvučim jednu kapelu na jejich aparát a s touhle bednou tam nejsem spokojený a kapela mi zase říká, že ta bedna je dobrá. A tak se pořád nad tím zastavujem a rozebíráme to.

Bedny jsou dvě na předky + spodky. Bedna to prostě nezvládá, když se začnou hrát moderní písně (2x elekt. kytara, basa, bici, klapky, 2 - zpevy), tak se mi sem tam stane, že jedna bedna se přehřeje a vypne.Kdyz se hrajou lidovky, tak problem neni.

Kapela je kvuli tomu dosti při zemi, když jdu za nima na pódium, tak se tam všichni sotva z odposlechu slyší. Je to takové příjemné kafíčko. Problém nastává, když si kytarysta zesílí kombo a rázem se nesliší zpěváci.Ja je přidám do odposlechů a rázem je slyším víc ze zadu jejich zpěvy a kytaru.Na ten popud zesílím i předky. NO a je to celé zbourané...

Jedine o co mi jde, je jaky je názor na tuhle bednu jestli jste se s ní setkaly a tak podobne. tady je odkaz na ni

http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -55926.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Hledám kde je problém, zda opravdu u mě a nebo opravdu v te bedně.Ta kapela kterou příležitostně zvučím, je klasická zábavová na vesnický tancovačky :D

Mé vybavení, s kterým k nim jezdim je jen mix Yamaha 01V96VCM, a sada mikraku na bici
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

Bedny jsou podle údajů dost slabé, nebude moc složité je přebudit do limitace, aby tepelná ochrana vypla. Co kdyby se prostě kytarista nezesiloval? Vyjde to levněji, než nákup slušnějších repráků.
Dělám, co mě baví.
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Muzikant.cz to tají, ale google říká, že mají jen 92 dB citlivost, ovšem nepodařilo se mi to ověřit.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Michal
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Michal »

tomu bychse ani nedivil. Opravdu moc hlasitě nehrajou. Mam odposlechy, co maji 200W a citlivost je myslim kolem 96 db a hrajou vic.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

To je cena za kus nebo za pár ? Takovou značku neznám, ale to by nemuselo ještě tolik znamenat, ovšem už těch pár údajů je alarmujících. Nemá žádný smysl, abys sháněl názory, to nebude mít proti jiným názorům kapely žádnou váhu. Jedině změřit nebo porovnat vedle sebe s nějakým standardem (RCF ART např.) a bude jasno.

H.M.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Tuším, že dělaj hudební nástroje nevalné kvality, vloni jsem koukal na bicí pro kluka (ale je na to ještě moc malej), tak jsem se po té značce trochu pídil.
Je to něco na úrovni Basix a Stagg. Bohužel Basix a Ashton jsou jediní kteří dělají dětské soupravy, teda pak ještě Pearl, ale ta už je větší a to už má zase cenu souprava pnohodnotná.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Nástroje jsem našel, zmínku o bedně taky, ale jinak nic. A je to tedy za kus nebo za pár ?

H.M.
Michal
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Michal »

Kapelnik mi tvrdil, že pořizoval jednu kolem 13.000 Kč. Pokud si teda dobře pamatuji.A to bylo cca tak před 3-6 lety. Když jsem přišel k nim do kapely, což jsou 2 roky, tak už jsem na ně zvučil. Pár akcí se vydařilo a pár akcí stálo za starou bačkoru. Sám mám překopanou JBL 125 a to si dovoluji tvrdit, že je o třídu lepší.

Myslíte, že by se vyplatilo to nějak překopat, nechat stávající zesik a osadit to lepšíma reprákama? On totiž kapelník má zálusk na ty mé JBLka a to bych mu, tak jednu bendu nechal za 6-7.000 Kč
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Pokud je ten zesik jednokanalovy , tak klidne, u bi-ampu je vysledek dost nejisty.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Pokud tam dali mizerné reproduktory, tak věděli proč a zesík bude stejný. Můj názor je, že v takových věcech nemá žádný smysl se hrabat, protože z toho nikdo nedokáže vyrobit nic, co by nestálo víc a nehrálo hůř, než už dávno na trhu dostupný hotový a nový výrobek. Naprosto v žádném případě to nemůže dokázat někdo, pro koho to není rutina. Pro mne je a stejně to už nedělám, z výše uvedeného důvodu. Pokud to máte někde poblíž, tak jsem ze zvědavosti ochotný na to mrknout, změřit reproduktory atd. aby bylo aspoň něco jasné (samozřejmě zadarmo), ale byl bych moc překvapený, kdyby se dalo dát nějaké doporučení na přestavbu.

H.M.
Odpovědět

Zpět na „Repro“