Presety na Presonus 1602
-
- Reklama
-
JackLemon
Presety na Presonus 1602
Hezký den, koupil jsem si Presonus 16.0.2. a chtěl jsem se zeptat zda existují nějaké presety které bych z PC hodil přímo do mixu a měl bych tak o práci méně ? Snažím se najít nějaké k mému pultu a nenašel jsem defakto nic a nevím zda presety z jiných pultů můžu na ten svůj použít.
Díky
Díky
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Presety na Presonus 1602
Jaké presety máš na mysli? Třeba "Dobrý zvuk", "Špatný zvuk (málo zaplatili)" a "Ticho (Nezaplatili)" ?
Dělám, co mě baví.
-
JackLemon
Presety na Presonus 1602
jde mi hlavně o kopák a zpěvy...
A samozřejmě rád bych ty nejlepší presety
Včetně EQ i Fat Channelu jestli je ta možnost
Aspon bych věděl kde nějak přesně začít, jsem začátečník tak budu rád když se budu moct dle něčeho orientovat co přidávat apod. 
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Presety na Presonus 1602
Tak to jseš ve špatným vlákně, ty hledáš Jak mám nastavit pult, kopák Hi +1, Mid 4kHz +2, Low -1, bubínek Hi ... .
Tak to už se to bralo, neexistuje žádné uni nastavení. Je to o mikrofonech, nastavení a kvalitě aparátu, o vkusu a uchu, atd.
Někde tu byli odkazy na tabulku kde v kterých pásmech které nástroje zhruba hrajou a kde mají své harmonické.
A pak už jen tréning, studium (Vlachýho + kurzy), a zase tréning.
Tak to už se to bralo, neexistuje žádné uni nastavení. Je to o mikrofonech, nastavení a kvalitě aparátu, o vkusu a uchu, atd.
Někde tu byli odkazy na tabulku kde v kterých pásmech které nástroje zhruba hrajou a kde mají své harmonické.
A pak už jen tréning, studium (Vlachýho + kurzy), a zase tréning.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Presety na Presonus 1602
S trochou nadsázky tě řeknu, že presety dělají programátoři, ne zvukaři.
Jak ten preset pozná v jaké jsi místnosti? Jak pozná jaký mikrofon je na konci káblu? Jak pozná, jak je mikrofon umístěný? K čemu nějaká presetová ekvalizace, když 10 cm v pozici mikrofonu udělá divy?
Má rada je: nehledej nesmysly. Uč se dělat si vzuk sám. Bude to běh na delší trať, ale když se tě něco nebude líbit, budeš vědět proč a jak to spravit. Když se tě něco nebude líbit na presetu, budeš leda zkoušet jiný.
EDIT: Á, v Jaroměři mají rychlejší datový tok
Jak ten preset pozná v jaké jsi místnosti? Jak pozná jaký mikrofon je na konci káblu? Jak pozná, jak je mikrofon umístěný? K čemu nějaká presetová ekvalizace, když 10 cm v pozici mikrofonu udělá divy?
Má rada je: nehledej nesmysly. Uč se dělat si vzuk sám. Bude to běh na delší trať, ale když se tě něco nebude líbit, budeš vědět proč a jak to spravit. Když se tě něco nebude líbit na presetu, budeš leda zkoušet jiný.
EDIT: Á, v Jaroměři mají rychlejší datový tok
-
JackLemon
Presety na Presonus 1602
Oukej, tak díky
já chtěl něco dle čeho se mohu držet a případně jen trošku poupravit dle mého vkusu, prostě jen sem potřeboval něco co mi udělá takový nějaký hrubý nastavení a pak se k tomu sám dopracuju
Stále zkouším co presonus umí, je to moc fajn hračka 
Presety na Presonus 1602
Já nevidím na presetech nic špatného
Podle mě je podstatně lepší se odpíchnout od nějakého nastavení a pak přemýšlet o tom co upravit, než laborovat od samého začátku. Ruku na srdce, každý z nás má v hlavě nějaký ty svoje "presety" od kterých vždy začíná a vesměs dolaďuje dle okolností. Dobrým vodítkem jsou třeba manuály od Yamahy kde jsou tabulky základních presetů jak EQ tak dynamiky. Samozřejmě je nutno počítat s tím, že každý pult počítá zvuk trochu jinak a tak ne všechno je univerzálně použitelné.
Zvukař bez www stránek
-
Andre-nepřihlášený
Presety na Presonus 1602
Myslím, že začátečníkovi mohou nějaké ty presety docela pomoct - JEN U NICH NESMÍ ZŮSTAT.
Mě třeba jako začátečníkovi dost pomohlo, když jsem z druhé ruky koupil Promix 01 a byly v něm presety na bubny od původního majitele... neříkám, že jsem si je pak sám neupravil na svůj aparát a svoji sadu mikrofonů, ale bylo to skvělé nakopnutí k tomu, jak to vlastně nakroutit - třeba zrovna takový ten klasický bigbeatový ostrý virbl dostanu z SM57 až po docela drsný ekvalizaci, na což bych si dříve netroufl -něco jako basy a vejšky o 12dB dolu, občas takový ostrý peak na vyšších středech. Na displayi to vypadá jak Krkonoše.
Mě třeba jako začátečníkovi dost pomohlo, když jsem z druhé ruky koupil Promix 01 a byly v něm presety na bubny od původního majitele... neříkám, že jsem si je pak sám neupravil na svůj aparát a svoji sadu mikrofonů, ale bylo to skvělé nakopnutí k tomu, jak to vlastně nakroutit - třeba zrovna takový ten klasický bigbeatový ostrý virbl dostanu z SM57 až po docela drsný ekvalizaci, na což bych si dříve netroufl -něco jako basy a vejšky o 12dB dolu, občas takový ostrý peak na vyšších středech. Na displayi to vypadá jak Krkonoše.
Presety na Presonus 1602
Promin Jirko, ale pouzivat prednastavene parametry je hloupost. Uz z principu. Odpichnout se mas od toho, co slysis. V idealnim pripade (dobry nastroj, dobry mikrofon, dobre nastavene PA) pouzivas procesory jen kreativne - coz jaxi preset neumi. Korekce koriguji neco, co je spatne.
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Presety na Presonus 1602
Přesně, jak píše Fyla. Presety jsou fajn věc, když víš jak a proč, třeba když jezdíš s jednou kapelou. Nějaké obecné předběžné nastavení sice používá kdekdo, ale začátečník by si k němu měl dojít sám, aby věděl, proč zrovna tohle kroutí takto, měl by slyšet, čeho tím docílil. A nějaké divočejší ekvalizace častěji svědčí o problému někde jinde (špatný nástroj, technika hry, mikrofonn, jeho poloha, či PA).
Samozřejmě, když víš, co děláš, tak klidně Krkonoše
Samozřejmě, když víš, co děláš, tak klidně Krkonoše
Dělám, co mě baví.
Presety na Presonus 1602
Ako majiteľ Presonusu SL24 sa musím presetov zastať, rýchlosť práce pri ich používaní je priam neskutočná, na StudioLive duplom (pri porovnaní napr. s ťažkopádnymi presetmi AH iLive). Často zvučievam podobné štýly na rovnakom aparáte, s rovnakými mikrofónmi a backlinom a neraz sa mi stane, že kompletnú zvukovku 4-člennej kapely aj vďaka presetom vtesnám do 5-10 minút.
-
Patso
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Presety na Presonus 1602
Jsem presety v životě nepoužil ( u 24ky ). Uznávám ale, že nějak jedou. Jinak řečeno, dá se z nich dostat dobrý ( ale nikoli téměř vždy ) zvuk. Výborný to není nikdy.
Gate - téměř vždy malý threshold, zbytečný expander
Compresor - zbytečně velké zisky v gainu
u vokálu je přítomnost expanderu uplně na h___o
Kytary jsou pro většinu aplikací moc rovné a basa, zase moc křivá ( myšleno EQ, doufám že jsem to z hlavy teď nepřehodil
)
Stejně pak ale ( a to už tady téměř každý ví ) je třeba presety používat na sofostikovaném zařízení a s dostatečně dobrým materiálem.
Gate - téměř vždy malý threshold, zbytečný expander
Compresor - zbytečně velké zisky v gainu
u vokálu je přítomnost expanderu uplně na h___o
Kytary jsou pro většinu aplikací moc rovné a basa, zase moc křivá ( myšleno EQ, doufám že jsem to z hlavy teď nepřehodil
Stejně pak ale ( a to už tady téměř každý ví ) je třeba presety používat na sofostikovaném zařízení a s dostatečně dobrým materiálem.
Presety na Presonus 1602
Ja som hovoril o svojich vlastných presetoch (poprípade scénach) ktoré už mám zaužívané 
Inak ale s tebou ohľadom vstavaných presetov súhlasím, hlavne čo sa týka toho expanderu.
Jedna jediná nevýhoda ktorú som postrehol je ukladanie presetov, okrem toho že napísanie korektného názvu vo frmole pri live zvučení zaberie relatívne dosť času, tak presety sa nedajú usporiadať - napríklad mám vlastné presety v tomto poradí: Kick rock, Kick metal, Kick jazz, Snare rock atď... a chcem medzi ne pridať napríklad Kick Electro, tak musím všetky presety za ním poposúvať.
Inak ale s tebou ohľadom vstavaných presetov súhlasím, hlavne čo sa týka toho expanderu.
Jedna jediná nevýhoda ktorú som postrehol je ukladanie presetov, okrem toho že napísanie korektného názvu vo frmole pri live zvučení zaberie relatívne dosť času, tak presety sa nedajú usporiadať - napríklad mám vlastné presety v tomto poradí: Kick rock, Kick metal, Kick jazz, Snare rock atď... a chcem medzi ne pridať napríklad Kick Electro, tak musím všetky presety za ním poposúvať.