Equalizer do 6000Kč
-
- Reklama
Equalizer do 6000Kč
Potřebuji poradit při výběru equalizeru. Cenový strop je 6000Kč. Níže mám dva typy, ale nemám s nima praktické zkušenosti. Který z nich mi můžete doporučit a jaké jsou jejich výhody na nevýhody.
DBX 231s
Behringer FBQ6200 Ultragraph Pro
Díky Brutar
DBX 231s
Behringer FBQ6200 Ultragraph Pro
Díky Brutar
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Equalizer do 6000Kč
Taky jsem nedávno řešil něco podobného. V podstatě jediná možná výtězná volba byl DBX 231s. Z novejch nic jinýho nebylo. Sháněl jsem i něco staršího, a utekl mi (resp. prodejce mi ho odmítl prodat byť mi ho slíbil) KT Square ONE za 5k
.
EQ od Behringeru nebrat, dost šumí (mám FBQ3102 z dřívějška).
EQ od Behringeru nebrat, dost šumí (mám FBQ3102 z dřívějška).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Equalizer do 6000Kč
Taky potvrzuju. Mám 231s a FBQ3102, který používám na nejmíň exponované odposlechové cesty. Právě kvůli šumu. S dbx 231 problémy nemám. Za málo peněz hodně muziky.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Equalizer do 6000Kč
Taky mám FBQ3102 až jako 5-6 cestu, DBX231s 1-2 a paradoxně skoro NoName IMG (2x15), kterej kupodivu nešumí vůbec 3-4 cesta.
Sice trochu OT, ale jen trochu. Nezkoušel někdo tyhle Uliho EQ přeosadit, nebo s tím něco vymyslet aby to tolik nešumělo. Hledal jsem i na netu, ale nic jsem nenašel.
Sice trochu OT, ale jen trochu. Nezkoušel někdo tyhle Uliho EQ přeosadit, nebo s tím něco vymyslet aby to tolik nešumělo. Hledal jsem i na netu, ale nic jsem nenašel.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- Zbynoor
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Equalizer do 6000Kč
DBX asi dobry ale spis bych koukal po bazaru kde se da koupit kvalitni stroj za prijatelny peniz , ten KT byl na bazaru dlouho a dokonce 4ks po 5000,- ...
www.silentsound.cz www.silentsound.cz/tour - VW Crafter Tourbus
L-Acoustics, Yamaha CL3, Neumann, BSS, Shure, Sennheiser, Lake, XTA, LabGruppen, DBX, AKG, AlurSystem, Nivtec ...
L-Acoustics, Yamaha CL3, Neumann, BSS, Shure, Sennheiser, Lake, XTA, LabGruppen, DBX, AKG, AlurSystem, Nivtec ...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Equalizer do 6000Kč
Jo to je ono, potřeboval jsem (no spíš jsem měl) jen jeden kus. Prodávající mi ho slíbil, že mi ho blokne, druhý den jsem mu volal, že ho beru a lehce mě poslal někam, že prej má kupce na všechny 4, tak že na mě kašle.Zbynoor píše: ten KT byl na bazaru dlouho a dokonce 4ks po 5000,- ...
Z bazarovejch bych pak teda koukal už na 3U EQ, třeba DBX1231, LA, BSS, KT, Rane. Takhle jsem to probíral já, jenže potřeboval jsem ho docela rychle a zrovna se tam maximálně objevili DBX231, jenže za ceny, za který jsem já koupil novej.
Equalizer do 6000Kč
Ještě jeden nápad - DEQ2496 - kromě EQ je to takový "masteringový procesor", tedy má řadu dalších užitečných funkcí (ne každý je může využít). Nový je trošku přes limit (necelých 8000,-), ale třeba někde z druhé ruky...a tento zrovna problémy se šumem nemá (24 bit/96 kHz, má i digitální vstup/výstup)...
Jeho grafický ekvalizér je jen mírné (pokud mohu soudit) pomalejší na ovládání, než analog...
Jeho grafický ekvalizér je jen mírné (pokud mohu soudit) pomalejší na ovládání, než analog...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
Equalizer do 6000Kč
DEQ2496 jsem používal a nezdál se mi za tu cenu špatný. Šum byl zanedbatelný.
Má i parametrický ekvalizér, který se podle mě ovládá rychleji a pohodlněji než grafický. Ještě má má feedback destroyer, který při nastavení na manuál je vlastně velice úzkopásmový grafický ekvalizér.
Analyzér taky není špatný, zvlášť s připojeným měřicím mikrofonem. Ten jediný z toho ještě občas používám po přechodu na digitální mixpult.
Má i parametrický ekvalizér, který se podle mě ovládá rychleji a pohodlněji než grafický. Ještě má má feedback destroyer, který při nastavení na manuál je vlastně velice úzkopásmový grafický ekvalizér.
Analyzér taky není špatný, zvlášť s připojeným měřicím mikrofonem. Ten jediný z toho ještě občas používám po přechodu na digitální mixpult.
Equalizer do 6000Kč
Jé, supr, zrovna téma, co aktuálně řeším.
Už jsem v tématu jak řetězit procesory zmiňoval - Mix Mackie ProFX 12, jelikož nemá master inserty, tak za jeho výstupními XLR mám zapojený ART EQ 341 a šumí jako prase (bypassem EQ šum zmizí a v případě zapojení v insertu na šavli nešumí vůbec. Jde lehce vyvážit levelovými poťáky, když jsou na opravdu nízké úrovni ale jen lehce a navíc na úkor síly výstupního signálu, samozřejmě.
chtěl bych si koupit něco třetinooktávového, dbx 231S vypadá opravdu hodně dobře.
Je to dobrý nápad? Zvýrazňuji, že EQ bude používán VŽDY až za výstupem mixu. Díky za odpovědi.
Už jsem v tématu jak řetězit procesory zmiňoval - Mix Mackie ProFX 12, jelikož nemá master inserty, tak za jeho výstupními XLR mám zapojený ART EQ 341 a šumí jako prase (bypassem EQ šum zmizí a v případě zapojení v insertu na šavli nešumí vůbec. Jde lehce vyvážit levelovými poťáky, když jsou na opravdu nízké úrovni ale jen lehce a navíc na úkor síly výstupního signálu, samozřejmě.
chtěl bych si koupit něco třetinooktávového, dbx 231S vypadá opravdu hodně dobře.
Je to dobrý nápad? Zvýrazňuji, že EQ bude používán VŽDY až za výstupem mixu. Díky za odpovědi.
Mikrofony: AKG D5, sE 1A
PA: 2x RCF 312-A mk II
Mix: Mackie ProFx12
Master EQ: ART EQ341 (přeosazené OZ)
Kabeláž: Tasker + Neutrik
Příslušenství: Adam Hall, Millenium, ART
Co nemám a potřebuji, si půjčím.
-
Adam V
Equalizer do 6000Kč
Blaha - Ten IMG eq vlastním aj ja, dostal som ho za hubičku od jednej rentálky. Tiež ma veľmi milo prekvapil, že vôbec nešumí, no po následnom otestovaní v akcii som bol nútený ho ďalej nepoužívať. Zvuk eq po aktivácii "placatí" a výrazne mení jeho farbu a to všetko pri pásmách zrovnaných na nulu! Dokonca každá strana má odlišný priebeh. A to som po akcii čumel ako sova, čo som všetko povyrezával a aj tak mi hrali monitory ako z pod deky a ešte aj s väčšou náchylnosťou na FB. Všetko sa napravilo bypassom.
Odvety som sa poučil, že radšej žiaden eq, ako takejto kvality. Tiež uvažujem nad jeho preosadením, lebo je mi ho ľúto nechať nevyužitý, no netuším, či sa mi to vyplatí...
Equalizer do 6000Kč
V ART EQ 341 jsou všecny OZ na bázi JRC4558, takže výsledek se dá předvítat. Jestli se nepletu, tak dvojité OZ jsou tam v provedení nastojáka v SIP8 a čtyřnásobné jsou v klasickém futrálu DIL14. V tomto případě tam vraz místo původních dvojitých klasický NJM4580L a čtveráky nahraď běžným TL074 a bude to v ókeju. Udělal jsem to taky tak, použil jsem běžný šrot od Chobota (GME) a na odposlechové cesty mi to funguje za ty prachy naprosto uspokojivě. Jo a ty kulaté levelové bumbrdlíky jsem ihned přilepil na osky vteřiňákem, jsou origo tak navolno, že by došlo někde na kšeftu k potratu dřív než řekneš "raz-dva"... Předpokládám že takto upravené ARTčko bude Hubertovi i na masteru pracovat radostněji, lépěji a bez toho nechtěného "vodopádu zdarma"...
Jsem zmatkař, někdy. No a?
Equalizer do 6000Kč
Ty jsi to měl otevřený? jsou tam ty operáky v paticích? nebo budu muset pájkou? Nevím, jestli jsi to bez schéma lajznu, ale vyhlídka levného upravení o level výš je lákavá. fotky by jsi asi neměl...?
Mikrofony: AKG D5, sE 1A
Equalizer do 6000Kč
No jasně, s tím záměrem jsem ten "levný bufet" kupoval:-) Bez otevření bych tam ty šváby asi nedostal:-). Patice tam pochopitelně nejsou, ani na přeosazení se tam nemusí dávat, maximálně v pozicích DIP14, ale osadit precizní patice, ať to má kontakt a výdrž! Při trošce šikovnosti úpravu zvládneš nebo to svěř někomu, kdo má potřebné vybavení a zkušenosti, za odpoledne to má hotovo. Ještě doporučím zkontrolovat uvnitř takové to "voslizlo" z tavného lepidla, co tam drží ty ploché propojovací kšandy, jak to dělají v továrně narychlo, tak se to místy může odlepit - takže opatrně prohřát pistolovkou a eventuelně dokapat další lepidlo z tyčinky. Fotky u sebe nemám, buď jsou v PC doma nebo v hokně, napiš kontaktní mail na fhruby-zámotek-volny-tečka-cz, snad si vzpomenu a pošlu. Stejě ti extra nepomůžou, uvnitř není nic převratného, pokud dodržíš orientaci pouzder podle původního osazení a zapájíš vše poctivě bez nějakých zkratů, pojede EQ po úpravě na první vrz. Podle letmého průzkumu hodnot pasivních součástek v klíčových pozicích není potřeba při upgrade měnit nic jiného než ty operáky. Tož hodně zdaru!
Tak jsem právě našel v odeslané poště ze 27. března 2012 fotky přeoszeného plošňáku shora a zespodu jak jsem je odesílal Hubertovi, ale Mašínovi:-), takže mohu přeposlat, ale moc tam toho k vidění fakt není... Ještě tam vidím jeden dvojitý OZ v patici DIL8, jestli byl v signálové cestě, tak jsem tam dal klasiku NE5532. Buď byl společný pro oba kanály nebo je pod dráty ještě jeden, z fotky to nevidno...
Tak jsem právě našel v odeslané poště ze 27. března 2012 fotky přeoszeného plošňáku shora a zespodu jak jsem je odesílal Hubertovi, ale Mašínovi:-), takže mohu přeposlat, ale moc tam toho k vidění fakt není... Ještě tam vidím jeden dvojitý OZ v patici DIL8, jestli byl v signálové cestě, tak jsem tam dal klasiku NE5532. Buď byl společný pro oba kanály nebo je pod dráty ještě jeden, z fotky to nevidno...
Equalizer do 6000Kč
Tak jsem našel nákupku k těm úpravám ART EQ 341, zní toliko na NJM4580L, TL074 a DIL14PZ, vše po 10ks, aby byla nějaká rezerva. V přístroji samotném by mělo být 8ks od každé položky.
Equalizer do 6000Kč
Máte někdo zkušenost s tímto equalizerem?
http://www.thomann.de/cz/peavey_231_eq.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thomann.de/cz/peavey_231_eq.htm" onclick="window.open(this.href);return false;