Digitální mix Behringer X32

Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pon 17. zář 2012 21:43:20

Trochu OT: Huberte a přesně to je to čím si totálně srážíš své zkuženosti a stává se z tebe jen trhovce.

Neříkám, že je to tak nebo tak, ale ani ty sám nevíš jak to u X32 je (já taky ne). Nevíš ani jestli s GLD80 někdo měl problémy nebo ne, a snad se ten člověk ozve a doplní. Sám takovým příspěvkům od neregistrovaných nepřikládám tolik váhy. Ale ty bez váhání začneš hanět, přitom když někdo haní vás nebo váš sortiment hned hulákáš. A pochopitelně si taky neodpustíš rejpnout do SC, a to absolutně zbytečně, vždyť GLD ve stejné konfiguraci je o 1/4 levnější než SC, tak proč?
A tahat koncepci, že X32 i SiC mají XLR vstupy a GLD ne to přeci není argument, všechny mají převodníky v pultu a zatím co k X32 a SiC můžeš použít digi párák a stageboxy, tak k GLD musíš.
Pokud je GLD tak dobrej, tak se nemusíte obávat neprodejnosti a konkurence, vůbec od Uliho, spousta lidí to má tak nastavený že Uliho ne a cenový rozdíl není tak velký.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 18. zář 2012 0:05:46

Pardon, ale s tím zatuhnutím se ozval Greeny, ne já. On má z první ruky všechny podobné případy a opravdu ho zajímá, o co KONKRÉTNĚ šlo. Jestli se tomu někdo diví, tak se diví na špatném hrobě.

Ano, ozývám se když někdo začne podobným způsobem kydat hnůj na naše zboží, značky které zastupujeme a zákazníky, kterým jsme to prodali a kteří to používají a třeba to budou chtít i někdy při upgrade prodat. Jestli na tom vidíš něco divného, tak prostě nerozumíš tomu, co to opravdu ten kšeft je. Nadávky do trhovců si nech, žádné moje zkušenosti to samozřejmě nemá možnost nijak vymazat ani "srážet", asi jako je nemůže vymazat třeba to, kdybych někoho přejel ožralý autem.
X32 jsem já nekomentoval nijak, pouze jsem konstatoval, že konkurencí bude daleko spíš pro Soundcraft (já předpokládám, že tě nemusím urážet tím, že bych vysvětloval, proč - debata na toto téma už proběhla a jistě jsi dával pozor - není to o značce, ale o koncepci). Pokud stále patříš k těm, co si myslí, že analogový párák je v cajku a digitální "se přikupuje", tak jsi to ale opravdu ještě stále nepochopil. Jsem moc zvědavý, co si o tom budeš myslet třeba za dva roky, jestli si přiznáš, že někdo asi viděl o něco dál (což já mám takříkajíc v popisu práce :-)
A co Demo4 - líbilo se ?
(Pozn. admin: k Demo 4 je téma inzerce-komercni-sdeleni-a-nabidky-fire ... t4306.html" onclick="window.open(this.href);return false;)

H.M.

M2oun

Příspěvek od M2oun » úte 18. zář 2012 8:21:36

Ja bych do ilive nebo gld, nebo obecne do AH uz nesel, jsem presvedcenej ze to je elektronicky odpad, na druhou stranu se nebranik novinkam, tak se pochluhte X32. A necht nam tu do toho prodance nekafra a venuje se dal elektronickym odpadum 5. kategorie

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » úte 18. zář 2012 8:51:37

Na Demu jsem nebyl, byl jsem v divadle a makal jak šroub.

K trhovcům, to nebylo myšleno jako nadávka, ale kdo tě zná a čte mezi řádky, tak tento příspěvek je opravdu přehnaná reakce ve smyslu obrátit vše ve váš prospěch a říct tamto vám za 6 let fungovat nebude, dobře víš jak jsi to myslel a jak to myslím já:
Ano, stát se opravdu může všechno, zvlášť za PŘÍŠTÍCH šest let a s výrobkem od Behringera. Jinak ty kydy o několika "generálkách" na GL2400 asi každému celkem jasně ukazují, o co jde. Že by zrovna X32 měl představovat nějakou alternativu k iLive/GLD je leda vlhký sen, pokud vůbec, tak představuje daleko spíš alternativu k Soundcraftům Compact. Nevím, kolik jim "sebere referencí" a jestli něco takového existuje, ale přinejmenším teoreticky jsou zaměřené na stejný trh a mají podobnou koncepci, takže uvažovat se o tom dá.
Nemyslím si, že budoucnost u digi pultů je v analogovém páráku, to určitě ne, ale beru to z pohledu okresních zvukařů, kteří ten analogový párák mají, dovolí si třeba i digi pult, ale už nevybydou (hned) prostředky na digi stagebox (o kabelu se nebavím, na ten má snad každý). U X32 majitel píše, že digi stagebox má už objednaný.

A co se týká koncepce, tak dokonce někdo od vás (možná i ty, nechce se mi to hledat) mi v tématu u GLD80 potvrdil, že mix je stejně v pultu a ne ve stageboxu. Převodníky jsou pochopitelně ve SB. Takže koncepční rozdíl mezi X32, GLD80 a SiC, je v tomto pouze v počtu fyzických vstupů na pultu (GLD jich má tuším jen asi 8), digi párák umožňují všichni. No a pak je to cena X32 vyjde nejlevněji, GLD80 vychází cca na 140-150k se SB (všechny vstupy), SiC vyjde na to samé, ale bez SB. Taky už jsem napsal, že SC má s nástupem GLD80 problém (obchodní/cena), rozhodně ale nemá problém s X32, s tou by mohl mít opravdu problém spíš GLD80 (opět obchodní). Myslím si, že i proto máte v nabídce i Presonuse, je to o cílových skupinách.

Všechny pulty jsou zaměřený na skupinu Přechod z analogu, nebo Vybavuju se v tomto rozsahu od nuly.

X32, Presonus, Yamaha 01 jsou zaměřený na lidi Chci digitál, ale dám za něj max. 100k i s párákem (analogovým nebo digi).

GLD80 je pro Chci digitál, chci ho od jedné z ověřenejch značek, možná chci i digitální SB, tady už tak cena není tak podstatná, pokud je rozumná (150k).

SiC, tady není co dodat je pro stejnou skupinu jako GLD80, ale cenově to ujíždí někam daleko. V podstatě to je dnes pouze pro skalního fandu SC, navíc který buď SB nepotřebuje, nebo chce mit možnost používat pult i bez něj. I se slevama vyjde se SB myslím přes 200k a to vstupy na pultu navíc nevyváží

Já bych rád SiC, ale rozumově bych šáhnul po GLD, stejně jako jsem kdysi volil mezi GL2400, a GB4 ho díky akci setřela cenou (GL2800 už byl pak totálně mimo). No a zůstanu u GB4, protože na digi pult prostě nejsou, je potřeba investovat jinde, takže toto je totálně upozaděný.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 18. zář 2012 10:02:59

Děkuji za oba příspěvky, konečně jste mi otevřeli oči, jak to opravdu je. Jistě chápete, že jsem zatím neměl dost možností se v této problematice zorientovat, protože takový prostý trhovec nemá čas o některých technických finesách a jejich dopadu na globální trhy něco zjišťovat, natož o tom ještě přemýšlet. Třeba ta důležitost zachování analogového páráku (když už ho jeden má) mi úplně unikla a samozřejmě bylo by nedůstojné ho tahat přes celý sál a pak ho potupně strkat do mixracků nebo audioracků na FOH, takový podvod by jistě posluchači odmítli. Do digitálního mixu jedině analogově, ať to stojí co to stojí !

Je moc velká škoda, že jsi si nenašel záskok a nepřijel ses podívat, jak snadno to jde bez těch tlustých hadů a jak málo se A&H zakusují. Prohlédni si aspoň fotky, FOH, racky, kabeláž.

H.M.

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » úte 18. zář 2012 10:14:40

Co to je "elektronický odpad" ?

Něco jako elektronická hudba ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » úte 18. zář 2012 10:16:54

Taky mě to pobavilo, jak se tu vyrojili neregistrovaní uživatelé, kteří AH zařadí do odpadu a vyzdvihnou Uliho.

(edit překlepu)
Naposledy upravil(a) KamilV dne úte 18. zář 2012 11:24:45, celkem upraveno 1 x.

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » úte 18. zář 2012 10:35:06

Až by jeden řekl, že to jsou něčí trollové...
Dělám, co mě baví.

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » úte 18. zář 2012 10:37:04

Tak mně to spíš probudilo, protože fakt nevím, čo si mám pod pojmom "elektronický odpad" predstaviť
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » úte 18. zář 2012 11:28:42

Jsem rád, že se konečně někomu podařilo otevřít ti oči.

Jestli jsi to nepochopil, tak se snažím o nestraný pohled nezaujatého člověka, já bych si asi X32 nikdy nevybral, taky jsem napsal, že bych volil asi GLD80, ale na druhou stranu odsoudit rovnou něco aniž bych to viděl, to je spíš vaše parketa. Ať se cukáš, jak se cukáš všichni víme, že Uli má i povedený věci, proč by tam X32 nemohla patřit.

Mě třeba teď hodně zklamala zvukovka Motu a nikdy bych to do ní neřek.

Jinak moje představivost možná sahá dál než si myslíš, ono když musíš tvořit s omezeným rozpočtem, musíš taky myslet v širších souvislostech (ježiši to jsou žvásty :D ). Ne živě si dovedu představit jak digi párák dokáže usnadnit život. Zrovna tak si ale dovedu představit, že mám našetřenejch 70k, a mám analogovej pult z kategorie do 20k a k tomu párák a chci přejít na Digi. Tak co koupím? Přepadnu banku nebo si půjčím od lichvářů dalších 70-80k a koupím GLD80, nebo vezmu X32 a časem až našetřím, prodám i párák a koupím digi převodníky.

Ono je to strašně těžký pokud má člověk přístup ke kvalitnímu vybavení a pohybuje se ve vyšší lize zachovat si odstup v pohledu na tu nízkou kategorii. Vidím to i na sobě (a to se pochopitelně do vyšší ligi neřadím ani náhodou), ale vybavení nejhorší nemáme a někdy mi dělá trošičku problém udržet si objektivní názor na ty levný zařízení.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 18. zář 2012 11:39:35

Ad ta zmínka o demo - byla to taková ironie a patřila sem, protože já moc dobře vím, že stačilo, aby přijel a takový příspěvek by už nenapsal. Ono je celkem zajímavé i to, kdo tam NEBYL, především tam (od oka) nebyli tzv. lakustikáři, protože ti jsou podle svých slov už na "jiném levelu". Level, to je taková věc, která se někde získává hromadou zabití kliknutím, někde příspěvků a někde se prostě kupuje. Ale je fakt, že toto už je zde opravdu OT, jen jsem chtěl vysvětlit, jak právě demo může přímo souviset s některými tematy v jiných vláknech. Kdyby nesouviselo, tak je úplně zbytečné a mohli jsme místo toho uspořádat třeba další fesťák.

H.M.

stovka
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od stovka » úte 18. zář 2012 18:26:15

Odpis Behringera bych možná porovnal k tématu "rasizmus". Dál to rozepisovat asi nemá smysl, kdo to pochopil, tak ví. Hlášku, že Uli má dobré věci a špatné věci jsem už četl nesčetněkrát. Mě by tedy zajímal váš názor, napište někdo seznam toho, co je od Uliho špatné, a co je dobré, myslím že ten kdo to napíše napoprvé, bude asi první na celém internetu.

PS: Viděl bych to asi na nové téma - vlákno

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 18. zář 2012 19:37:11

Behringera nikdo neodepisuje a taky by to ani nešlo. Jsou to laciné, ve velké šířce sortimentu masově vyráběné věci a ty nikdy z trhu nezmizí, maximálně se můžou přejmenovat, asi jako cikáni na romy, když už ses rozhodl sem nesmyslně zatahovat ten "rasízmus". Ještě přidej dyškrymynáci a bude to dokonalé zmatení pojmů. Skoro bych ale řekl, že o to některým lidem jde, proto ty ptákoviny se zlatým středem a odpadem páté kategorie. Ono se v hromadě blábolů těžko něco reálného hledá...

H.M.

zvukar

Příspěvek od zvukar » ned 23. zář 2012 13:04:28

Zasekávající GLD80 byla zajištěna na akci organizátorem na slovensku, odkud, od koho atd nevím.

Mikesound
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikesound » úte 02. říj 2012 13:22:15

Zdravím, tak už ho mám taky doma a mám za sebou první víkendovou akci s ním.
Pravda, byl jsem s ním pomalejší při zvukovkách, ale to je prostě o zvyku, hold je to můj první digitál, za čas to půjde samo jak na analogu.
Vyzkoušel si ho i Honza Středa, kerý zvučil kapelu ANNABASE a pult se mu líbil uživatelsky i zvukem a překvapil ho zvuk efektů, které byly vybrány jen tak z fabrických presetů a po returnech bez korekcí přimíchány do masteru.
Pult také hned dostal zabrat několika výpadky elektriky způsobených stánkaři připojených na městský rozvaděč ze kterého bylo napojeno i podium (spadlý chránič). X32 pokaždé bez problému naběhl do stavu v jakém byl před výpadkem, jen master fader sjede na minimum, tak je to defaultně nastaveno v pultu.
Celou dobu bylo použito 5 odposlechových cest a 4 efekty, k žádnému zamrznutí zatím nedošlo, tak se těším na další akci s ním.
Jarda Mikyska

Odpovědět

Zpět na „Behringer“