Co patří k organizaci malého festivalu?

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Radek

Příspěvek od Radek »

Zdravím,
mam takové začatečnícké otazky, protože bychom s kapelou chtěli udělat mikrofestival (3kapely)
kde dvě kapely budou hrát vlastní věci a jedna převzate.
Moje otázky jsou nasledujici
Jak se to má řešit s OSOu
Připadně jak je to ss penězy co se vydělaji - daní se to nebo tak?
My budeme organizátoři.

Omlouvám se jestli to tady nepatři, ale jiné téma jsem nenašel..

Děkuji za rady...
banach
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od banach »

Nejlepší je samozřejmě s osou nic neřešit, peníze nedanit, nikde nic nenahlašovat, není li to nutné. Jsou to akorát další náklady a starosti. U malých akcí se to neřeší. Jestli máš rozpočet, čas a chuť, jen do toho.
Já jsem akce tahal přes firmu, s osou jsem něco řešil (jestli jsem jim nakonec zaplatil si už nevzpomínám, je to hrozná organizace), městu jsem zaplatil část vstupného (místní vyhláška) a peníze zdanil, i když to byly spíše prodělky.
Jestli nechceš být v mínusu, musíš mít pod palcem jídlo a pití anebo natáhnout dost lidí.
Gustav
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Gustav »

Myslím že s OSOU by měl spíš jednat INTERPRET, pořadateli akce by se pak měl prokázat jen už hotovou smlouvou s OSOU kde bude i počet a pořadí hudby podléhající schválení Autorských práv
Pořadateli by spíš v ohlášení akce na magistrátu obce ve ktré je místo konání, zajímá datum+čas pořádání, občerstvení a hygiena s WC / G.
Kalik
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalik »

Bohužel, většina "lepších" kapel má ve smlouvě, že OSU řeší pořadatel, nicméně pokud se jedná o místní 3ti ligový festiválek začínajících kapel - neřešil bych ;) Já když dělal festiválek OSU jsem taky neřešil, jediný co, tak povolení akce od obce(města) na papíře, a hotovo :)
Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk »

Kdyby přišel někdo z OSY utop ho v nebližší vodní nádrži/rybníce/řece a prospeješ tím celé naší společnosti :-)
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
dinyp
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od dinyp »

Hlavně pořeš označené pořadatele, není špatný zdravotník či místní hasič. O záchodech ani nemluvě, ale to vše záleží na počtu náštěvníků. Jednou jsem to podcenil a bylo po ptákách. Maníci si dali po hubě a skončilo to u soudu, pak přijde na řadu i pořadatel malé vesnické akce a není to příjemné.
zzbar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zzbar »

-Zajisti si dostatečný počet pořadatelů,
-Sežeň dobrého zvukaře
-Zjisti od kapel předem, jaké mají přesně požadavky
-Nepodceň pořádnou propagaci (plakáty, místní plátek atp)
-Sežeň si všechny povolení (např z OÚ)
-Nakup chlast, který budeš prodávat :D
-Vyprdni se na OSU
-Pokud to bude venku, modli se za dobré počasí

A pak by mělo vše klapnout ;-)
mazi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazi »

Pohlídej si taky hluk.ikdyž dostaneš od obce povolení tak zákon zní jasně, po 22:00 noční klid. Dá se tomu vyhnout, hygiena má proceduru na měření hluku, a to že po 22:00 musí měřit soustavně 60 minut. Aby to bylo na pokutu, musí naměřit zvýšený hluk celých 60 minut...a proto je třeba dělat 45 minutové sety a pak udělej pauzy....v pauzách zajisti tichší hudbu a nejlépe aby si lidi došli pro pivo mimo osu měření...to je dobré mít stánky proto situované tak aby se lidi rozptýlili. A pod. Pracovnící hygieny, nejsou špatní lidi, většinou příjdou na popud nějakého prudila, sami nemají s toho radost že musí trajdat po nocích po akcích když si nějaký prudil vzpomene a měřit a prudit pořadatele...a tak,..jo a když už přijedou, a naměří...příjdou ti to oznámit, je třeba být k ním pokorný a vstřícný, hodí se mít nachystané balíček kávy a nebo nějaký chlebíček...po podpisu protokolu a rozloučení je třeba se jím omluvit dát jím kafe že si vážiš jejich práce a že to chápeš a že to děláš po prvé...to je třeba zduraznit, neboť se od toho odvíjí výše pokuty. Oni sami ti navrhnou řešení....první pokuta by se mohla dostat až na 50.000,. ale tam se dá taky vykličkovat, ale to už se rozepíšu příště...až dojde na lámání chleba....přeji klidný průběh. a hlavně hojnou účast. S pozdravem
PS omluvte sloh, jak myslím tak i píšu..takže i s chybama
CharlesBass
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od CharlesBass »

Kde na to Gustav přišel, že OSU řeší kapela? Nikdy. Vždy a všude pořadatel. I televizory v hotelích jsou z obliga, vždy to řeší hoteliér :)

Taky si udělejte dopředu rozpočet. Já osobně dělám akce do 500lidí (max zatím 450) a obrat je pak i přes 150tis. Počítej s tím, že cirka 2/3 obratu jsou náklady - když se akce povede - přijdou lidi s žízní :)

Takže přeju mnoho zdaru a trpělivosti a dostatek síly v 9 ráno, po 24h na nohách, uklízet sál atp. Samozřejmě jiné je to při klubové akci pro 50lidí a jiné při zábavě v sokolovně pro 500 a jiné na místním letním parketu.
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky :lol:
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři :-)
Gustav
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Gustav »

Kde na to Gustav přišel, že OSU řeší kapela? Nikdy. Vždy a všude pořadatel. I televizory v hotelích jsou z obliga, vždy to řeší hoteliér
===========================================
No jak může POŘADATEL znát názvy skladeb, co bude ta která skupina hrát?To schválení snad už BYLO :( v minulém STOLETÍ [-o< Gustav
zblebt
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zblebt »

Gustav píše: No jak může POŘADATEL znát názvy skladeb, co bude ta která skupina hrát?To schválení snad už BYLO :( v minulém STOLETÍ [-o< Gustav
Zepta se predem? :)
Kalik
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalik »

Nejsem odborník přes osu, ale kapela vždy zasílá seznam hraných skladeb (nebo ho má ke stažení na webu) a pořadatel dále řeší vše patřičné (včetně zaplacení poplatku), ještě jsem neviděl kapelu, která by si tohle řešila a platila sama ;)
PetrC
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PetrC »

Pořadatel řeší osu. Nikdo jiný.
A nemusí zasílat playlist. Pokud chce zaslat, vyžádá si je od kapel. Kapely neví jaké bude vstupné, kolik je prodaných lístků atp.

Osa vypočítá na základě ceny vstupného, kapacity sálu, kolik vlastně bude chtít.
A dávají i slevy, pokud se akce koná v místě pod x (tuším 2000) obyvatel...
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek »

Na Slovensku sa platí dopredu, a playlisty sa posielajú po akcii,
podľa nich sa rozdeľujú peniaze autorom.
Pozri si stránku OSY či tam nepíšu niečo k téme.
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

OSU řeší vždy pořadatel a pokud nechce platit, musí nahlásit deset dní předem playlist se seznamem vlastních skladeb a úprav kapel. Pokud to nepošle včas, platí se poplatek i za vlastní tvorbu a kapela z toho nic nedostane. Zabít ty parazity všechny, paradoxně ten nejgeniálnější z nich to radši udělal sám :evil:
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Odpovědět

Zpět na „Bar“