PA do 500 000Kč
-
- Reklama
PA do 500 000Kč
Potřeboval bych trochu poradit a nasměrovat. Chystáme se pořizovat PA systém v ceně do 500 000,-. Osobně mám výborné zkušenosti s KV2Audio, kde ale hovoří trochu proti poměr ceny a výkonu. Docela se osvědčily i aktivní RCF série TT, které má ale připadají jako takové "hadráky" a navíc jsou jenom dvoupásmové. Můžete psát svoje zkušenosti s jinýma značkama kompaktů?
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Na velký akce jezdíme s Line Array Martin, ale na malé až střední akce já a mí kolegové používáme JBL - konkrétně kombinaci JBL SRX 725 F (možnost zavěšení ) a basů JBL SRX 728 ( jsou zvukově identické jako VRX Line array serie ) , samozřejmě s procesorem - DBX 260 nebo DBX 480 a zesilovače Crest PRo a Yamaha . Geniálně rychlá instalace, výkonné a lehké ...... z "malých" aparátů JBL nejvyšší série - USA
Hodně záleží na tom , jakou děláš muziku. Jestli chceš, ozvi se a přijeď poslechnout
Hodně záleží na tom , jakou děláš muziku. Jestli chceš, ozvi se a přijeď poslechnout
Naposledy upravil(a) maly_medved dne stř 10. zář 2008 13:43:57, celkem upraveno 1 x.
Tak s tímhle bych se do rozpočtu asi nevešel
. Každopádně o JBL mi snad všichni zvukaři se kterýma jsem se o tom bavil říkali že moc nevydrží což je právě tady problém. Já bych s aparátem jezdil různé koncerty všech možných žánrů, nejčastěji asi rock/metal apod. kdežto kolega který do toho chce investovat by jej využíval spíš na techno, d'n'b apod. je to člověk který spálil snad každý aparát který dostla do ruky takže sháníme spíš aparát "na zatloukání hřebíků" čímž KV2 podle mých zkušenosti je. Z finančních důvodů se spíš přikláním k RCF, kde je větší možnost postupně přikupovat další součásti, kdežto u KV jsou tyhle možnosti dost rozšířené.
Jinak dík za nabídku poslechu, ale do Pardubic to mám dost daleko, jedině že byste měli nějaký kšeft poblíž
Jinak dík za nabídku poslechu, ale do Pardubic to mám dost daleko, jedině že byste měli nějaký kšeft poblíž
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
CYZ - psal jsi , že se potřebuješ vejít do cca 500 000,- .... s JBL SRX v pohodě.
Fáma, že nevydrží ..... v ČR mají zvukaři zkušenosti v drtivé většině JEN s ultralevnými seriemi JRX, které jsou opravdu nic moc. Vybíral jsem opravdu velmi dlouho, procházel různá americká fóra, celé letošní léto jsem byl v USA .... je zajímavé že JBL SRX tam patří k nejpoužívanějším rentovacím aparátům právě pro svoji téměř nezničitelnost - pozor , mám skutečně na mysli sérii SRX kompletně s neodymiovými repro , dvojitými cívkami atd . Tyhle aparáty jsou teď hlavbě díky super kurzu $ dostupné , což dřív neplatilo a JBL si u nás dost pokazil jméno právě levnou shit řadou JRX.
I KV je fakt v pohodě, je fakt že jsem dlouho vybíral, mám poměrně dost zkušeností s Martin, DB Dva ,RCF ..... tuhle techniku i dodávám zákazníkům ....... tohle je hodně široké téma, bylo by fajn abys napsal jaký styl muziky a v jakých prostorech potřebuješ ozvučovat .
Je důležité se rozhodnout i mezi typem aparátu : klasické kompakty nebo line array.
Technologie "Line array" je vynikající zejména pro svoji směrovost, homogenní frekvenční pole a účinnost ve velkém prostoru, atd atd . Na druhou stranu je VÝRAZNĚ dražší a náročnější na instalaci, procesory, nastavení....
V dnešní době nabízí RÁDOBY LINE ARRAY systémy každá firma, ale věř mi, levné aparáty nebo řešení ve střední třídě podle mně nemá smysl pořizovat, se špičkovým standardním aparátem docílíš výrazně lepších výsledků než s levnými placatkami.
Fáma, že nevydrží ..... v ČR mají zvukaři zkušenosti v drtivé většině JEN s ultralevnými seriemi JRX, které jsou opravdu nic moc. Vybíral jsem opravdu velmi dlouho, procházel různá americká fóra, celé letošní léto jsem byl v USA .... je zajímavé že JBL SRX tam patří k nejpoužívanějším rentovacím aparátům právě pro svoji téměř nezničitelnost - pozor , mám skutečně na mysli sérii SRX kompletně s neodymiovými repro , dvojitými cívkami atd . Tyhle aparáty jsou teď hlavbě díky super kurzu $ dostupné , což dřív neplatilo a JBL si u nás dost pokazil jméno právě levnou shit řadou JRX.
I KV je fakt v pohodě, je fakt že jsem dlouho vybíral, mám poměrně dost zkušeností s Martin, DB Dva ,RCF ..... tuhle techniku i dodávám zákazníkům ....... tohle je hodně široké téma, bylo by fajn abys napsal jaký styl muziky a v jakých prostorech potřebuješ ozvučovat .
Je důležité se rozhodnout i mezi typem aparátu : klasické kompakty nebo line array.
Technologie "Line array" je vynikající zejména pro svoji směrovost, homogenní frekvenční pole a účinnost ve velkém prostoru, atd atd . Na druhou stranu je VÝRAZNĚ dražší a náročnější na instalaci, procesory, nastavení....
V dnešní době nabízí RÁDOBY LINE ARRAY systémy každá firma, ale věř mi, levné aparáty nebo řešení ve střední třídě podle mně nemá smysl pořizovat, se špičkovým standardním aparátem docílíš výrazně lepších výsledků než s levnými placatkami.
- striska
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Když RCF, tak koukni sem: http://www.dbtechnologies.cz/aktivni-reproboxy.html - řady Flexsys a DVX mají komplet vnitřek od RCF, ale za menší cenu. Jinač já používám Fifty Line, na klasický zabávy i menší koncert uplně super, na to techno nevim nevimcyz píše:Jednoznačně kompakty, když budu potřebovat line array tak si mám možnost za výhodnou cenu pronajmou Adamson i s obsluhou. Co se týká stylu hudby a prostor - to nikdy nevímnejčastěji asi klasické zábavy s bigbítem, metalové akce apod. a techno.
Hodně se tady zmiňují o JBL, Renkus Heinz, Dynacord....
Naposledy upravil(a) striska dne čtv 11. zář 2008 9:40:20, celkem upraveno 1 x.
ČR: dBTechnologies.cz | SR: dB-Technologies.eu | ozvuceni.info | Harmonie 1872 Kolín
Za přijatelné prachy a s možností rozšiřování podle potřeby bych se nebál klasického českého Megatonu a zesilovačů QSC. Na začátek pro bigbít stačí na jednu stranu jeden kus 2x12" + 1x1,4" nebo 2" a pod to minimálně dva suby 2x18" na stranu. Na větší akci pak vše na stranu zdvojit. Tak bude možnost ty aparáty postavit jako dva nezávislé, někdy totiž vznikne potřeba zvučit na dvou místech sočasně a pak půlení apecu přijde vhod. Při tomto řešení si lze nechat podle potřeby Hubertem Mašínem poladit výhybky nebo vybrat již nějakou odladěnou kombinaci a bedny si pak udělat samomakem, pokud je potřeba ušetřit.
V okresní lize Megaton běžně používáme a nemyslíme si, že bysme na to byli lépe s něčím jiným do půl mega, pokud bysme šli do AC akustiky, Behringeru apod. Samozřejmě spousta zavedených "zvukařů" u nás na podobné věci stále funguje a pořád mají plno zakázek, no holt mi pitomci jsme investovali do rambajzové drahoty, dobře nám tak...
Jaké aparáty s tím Megatonem teď srovnáváme? V jaké cenové relaci? Co je tam tak moc špatně? Co je špatně na kompaktu osazeném BC 2x12PL32 + RCF ND3030 na ME90 s výhybku od Hubeta, já jsem s ním spokojený. Jsou-li jakékoliv postřehy s jinými značkami, sem s nimi. Teď musím do kutlochu, pak si to tady přečtu, dík předem.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Mluvim spis obecne. Nevim, jestli jsem mel vzdy pri kontaktu s megatonem smulu na majitele - zbytek komponent a nastaveni... Ale vzdy jsem musel hrozne carovat, aby z toho lezly veci prirozene. A to se castecne podari jen na jedno misto, vsude jinde je to zase spatne... Megaton asi bude lepsi nez AC a spol, ale... Do 500 se da poridit kde co a bude to lepsi.