pfanthom 48V z mixu na světlo
-
- Reklama
-
saky
Lze použít pfanthom 48V z mixu na světlo po úpravě napětí na 12V/5W? Neodpálím tím pfanthoma v mixu?
Nelze.Proud je kolem 3mA na šavli.
No, dokázal by dát i víc - typicky je zdroj fantomu připojen přes dva odpory cca 6k8 (u vstupů bez trafa). Takže výsledný výstupní odpor by byl cca 3k4. Napadá mě jen jediná smysluplná lampička, napájitelná z fantomu - hromada bílých LED, zapojených do série tak, aby jejich pracovní napětí při nějakých řekněme 3 -5 mA bylo kolem 44 V (nebo si to podle mixu nastav i jinak).
A mimochodem, píše se buď česky fantom nebo anglicky phantom. Pfantom se hodí spíše do werichových forbín s pfilosofy
A mimochodem, píše se buď česky fantom nebo anglicky phantom. Pfantom se hodí spíše do werichových forbín s pfilosofy
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Jde to úplně bez problému, mně pár takových lampiček funguje už hodně dlouho. Bohužel jsem neobjevil nikoho, kdo by je už vyráběl nebo byl ochoten vyrábět, všichni mne mají za debila a jsou "úplně spokojeni s tím, co je na trhu". Takže si počkejte, až to napadne i nějaké Číňany. Klíč je samozřejmě v použití kvalitních ledek, ale naprosto stačí ty z hustších 12V pásků a jeden nebo dva úseky nacpat do běžné laciné žárovkové lampičky a přepojit její XLR. Teoreticky by to šlo i pouhou výměnou žárovky za LED s Ba9, ale nenarazil jsem na žádnou vhodnou. Je opravdu s podivem, že v době neskutečně složitých digitálních zařízení povalujících se všude za pár korun, zrovna tohle nikdo neumí a zůstává to kutilům a ti to snad už taky neumí 
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
to zas zacinam rozmyslat si nieco take spravit, ale asi by som len mal radsej vymenit konektor na tej uprave cin. led lampiciek co som si robil ku bnc kon., az nekazim poistky 
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Něco jiného je náhrada žárovkové lampičky pro mixy a jiná zařízení, která mají konektor s napájením vhodným pro žárovku (může být i AC a ještě fázově řízený výkon, to s ledkou úplně jednoduše fungovat nebude) a něco jiného lampička napájená fantomem, obojí samozřejmě jde, ale ne stejným způsobem. Mimochodem ledková lampička z fantomu vám bude klidně svítit i na stagerack anebo na noty apod. stačí aby měla vhodný držák. Zdatně tomu konkurují bateriové, ale opět to ti pitomci vyrábějí výhradně na zcela nesmyslné kombinace malých baterek, zřejmě proto, aby se následně těch baterek hodně prodalo. Model na jednu normální tužku s měničem prakticky nejde najít. Ty kapesní mají zbytečně velký výkon a můžete je leda přigafovat...
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz