Yamaha DSR 118W vs. DB 18SUB

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
majo

Příspěvek od majo »

Zdravim. Potreboval by som poradit. Mam bedne Yamaha DSR 115, na mensie akcie cca 30-40ludi pouzivam samostatne je to OK, no na vecsich ich planujem vyuzivat ako satelity k subbasom, nakolko to vo velkych priestorochj samostatne uz na basoch nestiha.
A tu nastal problem z vyberom subbasu. Yamaha k tomu odporuca subbas DSR 118W , jedna sa o 800W 18" s reprom co ma 3" cievku, po hrabani sa v udajoch v katalogu som zostil ze vykon je uvadzany, pri 10% skresleni, co bude asi v relae odpovedat vykonu cca 600W pri skresleni 1% (ako vecsinou ostatny vyrobcovia uvadzaju vykon). To sa mi podla posluchu aj potvrdzuje nakolko ku 2ks DSR 115 sa mi 2ks 118W zdalo malo, podla mojho ucha by to chcelo aspon po 2 na stranu, no to si z priestorovych aj financnych dovodov nemozem dovolit, lebo do auta viac nez 2 subaky nevmestim a ani na 4ks nemam. Cenovo cosi drahsie su spomynane DB Technologies 18SUB maju 1000W a repro s 4" cievkov a podla katalogovych parametrov to vizera ze by mali hrat vyrazne viac ako DSR118W a rozmerovo su iba o cosi vecsie. Problem vsak nastal ze predajcovia resp. odbornici v predajni mi v ziadnom pripade neodporucaju brat bandpas pre DJ-a, ze jedine basreflex, no nevedeli mi povedat kokretny dovod, no neodporucili mi badnpas ani ked som sa spytal na pouzitie na zive hranie kapely. To su tie bandpasy take zle? Planuje stym DJ hrat stuzkove, svadby, oslavy a bezne disco party, cize bude to na reprodukovanu hudbu. Najhorsie je to ze neviem zohnat nikoho kto by mal na predajni oba a vedel som si to porovnat.

Vedeli by ste mi rozumne zdovodnit preco nie bandpas, je to nepodarena konstrukcia alebo co?
Vedeli by ste mi odporucit iny subbas v podobnej cene (cca do 1100€) co by bol vykonnejsi ako DSR 118W? Bral by som JBL PRX 618 XLF pripadne RCF 4 pro 8003 no to je pre mna uz dost drahe, tie cca 6 stovky na vyse si nemozem dovolit.
Marast

Příspěvek od Marast »

Ta moje odpoved nekam zmizela, ale psal jsem, ze bych radsi volil RCF nebo DB, nez Yamahu. Jednak ta DSR 115 je ujecena tezka krava s nevyraznymi stredy. Subbasy rovnez nic moc. Ty DSR by tam byly dobry tak 3 na stranu.
striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

Pokud Vám to radil "odborník", tak by Vám to měl i logicky zdůvodnit a uvést příklady. Já osobně používám reproboxy s bandpass ozvučnicí a nemám problémy. U kvalitních reproboxů bych se toho opravdu nebál.

Co se týče Vašeho výběru, tak dB Technologies SUB 18D je rozumná volba, v případě větších akcí je vhodnější sestavu ještě o další kus rozšířit. Jak jsem již někde psal, od dB je výborný subwoofer DVA S10, kde vidím jen problém v "mono" výhybce (SUB 18D má stereo výhybku).
majo

Příspěvek od majo »

DVA S10 je cenovo mimo rozpocet to si kolega nemoze dovolit, hladal vykonnejsiu alternatívu k Yamaha DRS118W v cene okolo 1000€ (ten dB18SUB sa da zohnat okolo 1000€ po zlave). Z coho mu vyslo EV ELX 118P (800€) pripadne dB SUB18 (1050€). Ja som ELX118P pocul a mne sa nezdal nejak silny, subjektivne mi prieiel este slabsi nez ten 118W od Yamahy - naporovnaval som priamo. Jemu sa pacil JBL PRX 618 XLF (ten som este nepocul) no cena tam je pre nho uz vysoka, u JBL su podla reakcii na inych forach velmi drahe nahradne diely. Od zaciatku planuje mat 2ks subbasov t.j. 1ks na stranu. Cize myslite ze mu mozem odporucit okrem RCF 4pro 8003 (ten je tiez drahy a mohol by kupit teraz iba jeden ks) alebo aj DB 18SUB (tam by uz tio nejake ojro naviac naskrabal a kupil by hned 2ks)? Z 1ks DVA S10 by bol problem fungovat kvoly tomu filtru, ja by som si s tym vedel poradit, no kolega je menej zdatny co sa tychto veci tyka.
striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

SUB 18D má v tomto případě nejlepší poměr cena / výkon, takže bych to vůbec neřešil :-)
Odpovědět

Zpět na „Repro“