Jaký vybrat mikrofon na zpěv?
-
- Reklama
Použij DYNAMIKU na ozvučování slova
Gustave,Gustav píše:Kondenzátor do Kostela ? ,rzhodně NE:
tak radikálně bych to neviděl. Záleží na tom JAKÝ kondenzátor a způsobu použití.
Například
http://www.sennheiser.cz/me36.html
je docela osvědčený model k použití na "kecpult" i v akusticky nedobrém prostředí.
A rozhodně to není jediný vhodný model...
Ale bez znalosti místních podmínek bych se asi neodvážil konkrétní typ navrhovat.
Ahoj
J.
-
vojtechp
Já nepotřebuji zvučit nástroje a sbor, ty jsou slyšet, ale když zpěvák zpívá sólo, tak to neuřve. Tudíž mi stačí zapojit mikrofon přímo do bedny. Proto dávám přednost dynamickému abych to nemusel připojovat přes mix.
Asi bych vybíral mezi D5 nebo OM2. Určitě dynamiku, asi užší, ať to nenahoukává tolik.
O EQ a delay bych vůbec nepřemýšlel, asi to nebude kam připojit, nikdo to nebude ovládat a nebude to ani tolik potřeba.
O EQ a delay bych vůbec nepřemýšlel, asi to nebude kam připojit, nikdo to nebude ovládat a nebude to ani tolik potřeba.
-
vojtechp
O vánocích jsem zvučil koncert v kostele a používal jsem sborový mikrofony kondenzátorový a sólový byly také kondenzátorový a dalo se to. Techniku jsem měl zapůjčenou. Teď potřebuji jeden mikrofon na normální zpěv při mši pro sólového zpěváka, sbor a nástroje jsou slyšet dost ale každý sólový zpěvák to neuřve. Z těch co jsem psal mám už jen 2 kandidáty, Shure SM58 nebo Shure BETA 58, bral bych tu betu ale nemá vypínač
takže asi vezmu SM58, co na to říkáte? Nebo mám radši vzít něco jiného?
-
Návštěvník
Ale ten AKG asi nemá pop filter, ne? Nebo to nevadí? Bohužel s mikrofony nemám moc velkou zkušenost ale co jsem četl, tak by se asi pop-filtr hodil, nemyslíš?KamilV píše:Asi bych vybíral mezi D5 nebo OM2. Určitě dynamiku, asi užší, ať to nenahoukává tolik.
D5 nemá "bambuli" o nic moc jinou než ostatní majky. Na to nehleď. Pokud to chceš jen připojit do aktivky a zesílit, tak s D5 nebo OM2 dosáhneš určitě hlasitějšího projevu, než s SM58. A ušetřích na penězích.
P.S. Stejně by to už někdo napsal: nejlíp bude si ty majky vyzkoušet vedle sebe.
P.S. Stejně by to už někdo napsal: nejlíp bude si ty majky vyzkoušet vedle sebe.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Kdyby jsi se registrival a napsal odkud jsi, možná by ti někdo mohl na zkoušku nějaký mikrofony půjčit. Já třeba mám jak OM2, tak D5, tak třeba i kondenzátorový tužky P170.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
To je dobrý nápad
chtěl bych se teda zeptat, jestli by tady byl někdo tak ochotný a půjčil mi mikrofony AKG D5 nebo Audix OM2 na tento nebo příští víkend? Kondenzátorové mikrofony asi zkoušet nebudu. Jsem z Pardubic a přes týden studuji v Brně.
Mám oba, ale bohužel půjčit nemůžu (nejsem jediným vlastníkem ). Myslím, že pro ty účely bude spíš vyhovovat D5. OM2 je taky fajn, ale chce po zpěvákovi, aby se nevychyloval z osy. Poté už výrazně ztrácí na svých přednostech. V tomto je D5 shovívavější a nějaký odklon jí až tak nevadí. Předpokládám, že se u mikrofonu budou střídat lidi ze schóly, což jsou (většinou) lidé s nepříliš velkými zkušenostmi s "prací" s mikrofonem. Proto bych volil AKG D5.
No právě že budou a občas budou zpívat 2 na jeden, myslíš, že to ten D5 zvládne pojmout oba?
No, myslel jsem si to.... V tom případě bych o OM2 vůbec neuvažoval. D5 bude gut.
Ok díky všem za rady, dnes večer ho objednávám.
-
mirečka
Re: Jaký vybrat mikrofon na zpěv?
Dokážete mi prosím někdo poradit jaký mikrofon je vhodný ke koupi na zpěv? Potřebuji to do školy jako technické vybavení na kulturní akce... děkuji moc Mirka