Kombinacia BvAUDIO 212 stlpy a 115Turbobas Posilnenie BASU
-
- Reklama
-
Bibosaurus
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Kombinacia BvAUDIO 212 stlpy a 115Turbobas Posilnenie BASU
Zdar ZVUKMAJSTRI
Chcem vas poprosit o radu kade dalej rozsirovat PAcko. Momentalne mam v predu stlpovice od BvAUDIA osadene BEYMAMi 2x12M300 + CP600TI dovjpalcova horna. Nechavam ich hrat cele pasmo no 12M300 je stredobas viac do stredou a od 80Hz mu ide citlivost dost prudko dole. Pod nimi mam 2 slimaky od BsACUSTIC osadene KAPPA 15tkou /klasickou nie LFkom/ 400W 4ohmove. Pustam ich od 120Hz dole, takze mi pomahaju len so spodkom co mi uz stlpovice od Bvcka netlacia.
Krmim to cele 2x Bv AUDIO CF1000 a pomahami mi este DSP 1400 od Behr. ako Limiter a obohacovac.
Problem mam s basmi ktore su oproti stredom a vyskam slabe. Neviem ci mozem mat problem s fazovanim bo ani netusim ako sa mi faza otoci ked to prejde slimakovym zvukovodom. Alebo mi to proste treba len posilnit. Som si vedomi ze turbobasi naberaju na sile tak 5-7metrov od bedne. Preto uvazujem nad dvomi kombinaciami.
1. 4x Ten isty Tubobas Druhy par osad tiez Kappa 15tkou ale Lfkom. Cele by som to tlacil QSC 1450 standard nie HD /viem ho momentalne zohnat za slusnu cenu/ popripade TAPCO J1400 no netusim ako su na tom so polahlivostou no to je uz do inej temy.
Pre oba plati 2x700W do 2ohmov
2.verzia Zbavit sa slimakou a skusit to 2x 118TurboBAS konstrukcie HornFlex osadene SIGMA18 700W napr DAN Acust.... Pohon tiez jednym z tych dvoch koncou ale v bridge 1x1400/4ohm .
3.Nechat len 1par 115slimakov no miesto KAPPA 15tky tam dat 18sound 15W700 popripade 15W1401 no neviem ci by mi bedna od BSka ustala. No je to pre mna lakava alternativa lebo zatial to vsetko napraskam do auta a nemusim tahat prives co by sa v pripade dokupenia / vymeny bedni uz nevoslo.
Zvucim vecsinou vnutri akcie tak 100-200ludi najme GRIND, DEATH, PUNK............. a podobnu skazu.
Ak mate skusenost co by mohla pomoct za rady vopred dakujem.
Chcem vas poprosit o radu kade dalej rozsirovat PAcko. Momentalne mam v predu stlpovice od BvAUDIA osadene BEYMAMi 2x12M300 + CP600TI dovjpalcova horna. Nechavam ich hrat cele pasmo no 12M300 je stredobas viac do stredou a od 80Hz mu ide citlivost dost prudko dole. Pod nimi mam 2 slimaky od BsACUSTIC osadene KAPPA 15tkou /klasickou nie LFkom/ 400W 4ohmove. Pustam ich od 120Hz dole, takze mi pomahaju len so spodkom co mi uz stlpovice od Bvcka netlacia.
Krmim to cele 2x Bv AUDIO CF1000 a pomahami mi este DSP 1400 od Behr. ako Limiter a obohacovac.
Problem mam s basmi ktore su oproti stredom a vyskam slabe. Neviem ci mozem mat problem s fazovanim bo ani netusim ako sa mi faza otoci ked to prejde slimakovym zvukovodom. Alebo mi to proste treba len posilnit. Som si vedomi ze turbobasi naberaju na sile tak 5-7metrov od bedne. Preto uvazujem nad dvomi kombinaciami.
1. 4x Ten isty Tubobas Druhy par osad tiez Kappa 15tkou ale Lfkom. Cele by som to tlacil QSC 1450 standard nie HD /viem ho momentalne zohnat za slusnu cenu/ popripade TAPCO J1400 no netusim ako su na tom so polahlivostou no to je uz do inej temy.
Pre oba plati 2x700W do 2ohmov
2.verzia Zbavit sa slimakou a skusit to 2x 118TurboBAS konstrukcie HornFlex osadene SIGMA18 700W napr DAN Acust.... Pohon tiez jednym z tych dvoch koncou ale v bridge 1x1400/4ohm .
3.Nechat len 1par 115slimakov no miesto KAPPA 15tky tam dat 18sound 15W700 popripade 15W1401 no neviem ci by mi bedna od BSka ustala. No je to pre mna lakava alternativa lebo zatial to vsetko napraskam do auta a nemusim tahat prives co by sa v pripade dokupenia / vymeny bedni uz nevoslo.
Zvucim vecsinou vnutri akcie tak 100-200ludi najme GRIND, DEATH, PUNK............. a podobnu skazu.
Ak mate skusenost co by mohla pomoct za rady vopred dakujem.
-
banach_
Re: Kombinacia BvAUDIO 212 stlpy a 115Turbobas Posilnenie BA
Já bych asi na tak malé akce nic jiného než bassreflex (případně hornflex - class A, mtsub apod) neuvažoval (nebo ještě BP), dvě 18" na straně budou akorát a budou hrát i se slabýma zesilovačema, když tam budeš mít dvě 15", bude to málo, resp. musel bys mít mnohem kvalitnější 15" a lepší zesilovače, 18" budou více muziky za méně peněz. Navíc ti to vyjde i na výšku, např. 2xmtsub je 1,6 metru a na to můžeš přímo postavit svůj kompakt.
-
banach_
edit: a tím 1400 asi myslíš kompresor, že, chce to crossover nebo DSP a děličku podle basovek a výkonu kolem 80-100 , tzn. před vrchy horní propust (HPFko) a před basy spodní propust (LPFko), to taky přidá na zvuku.
A ty kapely, soucítím s tebou...
A ty kapely, soucítím s tebou...
-
Bibosaurus
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pravdaze crossover mam SVC 23 tiez od BvAUDIA a pouzivam ho ako dolnopriepustny pre slimaky. Nechvam ich tahat do 120Hz, nizsie to uz na SVC23jke urezat nejde. Aj koli tomu nechavam stlpovice tahat cele pasmo , aby aspon od tych 70-80Hz daco hralo aj pred PAckom bo slimaky mi naberaju na slusnejsej ucinnosti cca 4-5metrov od bedni.banach_ píše:edit: a tím 1400 asi myslíš kompresor, že, chce to crossover nebo DSP a děličku podle basovek a výkonu kolem 80-100 , tzn. před vrchy horní propust (HPFko) a před basy spodní propust (LPFko), to taky přidá na zvuku.
S tym HornFLexom by som asi zabil 2 muchy jednou ranou. Priamo vyzarujuci bass by mi tlacil uz pri bedniach a stlpovice by som mohol nechat tahat od 120Hz hore. Aspon by som ich zbytocne nezatazoval stym, co mi aj tak poriadne nezahraju. No ci mi k tomu bude napr. DANacky 118ckovy Hornflex osadeny SIGMAMI bude na to postacovat. Popripade ako by som pochodil s ucinnostou keby som mal 18palce slabsie, no svojim prejavom prijemnejsie napr. 18G400 od BEYMI popr. EV EVM18B a k tomu slabsi koncak 2x400 / 2x500 do 8 ohmov.Popripade 1x1000 do 4.