Zvučení dětí.
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
-
swistak
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zvučení dětí.
Zdarec v baru. Včera mi volal kamoš z jiné kapely, že ho obec požádala o nazvučení slavnostního rozsvicování stromku. On to poskočně vzal a pak mu asi teprve došlo, že to nebude jen tak. Slíbyl sem, že mu pomůžu, ale nevím jestli sem se taky nenavezl do "průseru". Chcou nazvučit mluvený slovo, jednu akustickou kytaru a "sbor" asi 10 dětí z mateřské školy a to bude podle mě kámen úrazu. Je jasný, že děti do mikrofonů zpívat nebudou, chce to vyřešit dvouma kondenzátorovýma co používají na snímání kytarových komb. Je to vůbec reálný, může to fungovat? Díky za rady.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvučení dětí.
Už se tu podobná témata rozebírali. 2 kondenzátory vhodně umístěné před sbor jsou dobrá volba.
A paradoxně, čím menší děti, tím se snaží "zpívat" hlasitěji, asi aby tím kompenzovali svoji velikost
. Horší by to bylo s puberťákama, to je kolikrát teplej vítr.
A paradoxně, čím menší děti, tím se snaží "zpívat" hlasitěji, asi aby tím kompenzovali svoji velikost
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
swistak
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak díkec, hned su klidnější. Co to znamená vhodně umístěná. Jak je rozestavět?
- Petr V.
- Uživatel

To mi nedá ,aby taky nepřispěl. Jako kluk jsem pomáhal strejdovi s ozvučováním Mikulášských besídek z místní školy.Jednou za strýce zaskakoval jeho spoluhráč z tanečňáku ,takový nerudný starší pán. Hned mě poslal kamsi. Postavil si bedny na židle, zapojil zesilovač a mikrofon.A pak to začalo , vlítnul na dětičky s tím ,že jestli nebudou zpívat nahlas a přímo do mikrofonu,tak si je vezme čert a nebudou na vánoce doma.Takto je výchovně vyděsil. A děsil je i dál. Pořád jim ukazoval při jednotlivých sólo vystoupení ,že mají přidat na hlasitosti zpěvu a sám mlátil do kláves klavíru, na který dítka doprovázel ,jak zběsilý.Vrchol přišel při závěrečném sborovém vystoupení. Asi 30 dost konsternovaných dítek se vyřítilo,aby zaujalo místo co nejblíže k mikrofonu. Nejříve se překotil mezi posluchače stojánek s mikrofonem, pak letěl ze židle jeden reprobox (Tesla sloupek). Zesilovač naštěstí jen popojel po stole, pak se ulomil konektor.Děti jako na povel začali zpívat závěrečnou skladbičku, přičem neustále zvyšovali hlasitost a rychlost. Zvukař-klavírista,se je zoufale snažil dohnat,takže z toho vzniknul jakýsi avantgardní rock and roll.
Psal se rok 1978 nebo 1979 , už přesně nevím.Ale i tenkrát už byla u zvučení sranda.
Psal se rok 1978 nebo 1979 , už přesně nevím.Ale i tenkrát už byla u zvučení sranda.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
-
swistak
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jo tak to je moc pěkná historka
-
Slim
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Mě to čeká za týden. Cca 25 dětiček bude zpívat, ale co je ještě horší - bude k tomu hrát živej swingovej orchestr 22 lidí s komplet rytmikou.
Navíc ještě v prostoru, ze kterého mě jímá hrůza, pokud se mají za špatného počasí naměstnat pod to podloubí. (viz foto)
Nějaké tipy jak z toho dostat maximum?
K použití 4x Rode M3 a 2x AKG P17 (z kondíků) a dalších pět dynamických zpěvových mikrofonů.
Navíc ještě v prostoru, ze kterého mě jímá hrůza, pokud se mají za špatného počasí naměstnat pod to podloubí. (viz foto)
Nějaké tipy jak z toho dostat maximum?
K použití 4x Rode M3 a 2x AKG P17 (z kondíků) a dalších pět dynamických zpěvových mikrofonů.
... běžte si hlučet jinam!