Zapojení dvou mixů

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Tom3
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Zapojení dvou mixů

Příspěvek od Tom3 »

Zdravím pány zvukaře, mám takovou teoretickou otázku... Zvučím u jedná kapely, a narazili jsme na problém s nedostatkem vstupů, dřív vstupy vystačili, avšak poslední dobou se trošku rozšířil jak repertoár tak kapela... Vlastníme AH Zed 420, a starší Behringer... Ve zkušebně už několikrát padla otázka jestli by šli tyto mixy nějak zapojit do sebe, po té co jsme to zkusili, tak z PA šel šílený šum... Myslíte že je to způsobené tím že je to druhé prostě behringer, nebo zapojit jeden mix do druhého nelze?
Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení dvou mixů

Příspěvek od Jiriczek »

Propojit lze za urcitych omezeni napr. na auxech ...

Napis jak a cim propojeni probihalo a co a kam slo :-)
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Samozřejmě to lze, bez ohledu na značky a šumět to o moc víc nemusí, ale musíte chápat co vlastně děláte (co kam propojujete) a vědět, co od toho lze žádat. Tzv. submix ale nikdy nemůže nahradit skutečně větší mix, protože nejdou propojit sběrnice, pouze některé výstupy z mixu do některých vstupů druhého. Výjimku tvoří mixy, kde se s něčím takovým od začátku počítalo a sběrnice se propojí (není to ani jeden z vašich a musely by stejně být z jedné modelové řady jednoho výrobce minimálně).
Pravděpodobně jediné dobré řešení je oba prodat a koupit ještě o něco "větší", než si dneska myslíte, že budete potřebovat. Když to bude také z druhé ruky, tak to nemusí stát moc anebo taky nic.

H.M.
Andre (nepřihlášený)

Příspěvek od Andre (nepřihlášený) »

Když někde hraje kapela i DJ, standardně připojuji master výstup z DJ pultu do linkových vstupů na mixu... nikdy jsem neměl žádný problém, ani šum.
Pokud by mi někdy nestačil počet vstupů (mám jich na mixu 16), připojil bych stejným způsobem nějaký malý mixáček, na kterém bych předmíchal bicí.
Hubert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hubert »

Nebo pokud má mix víc stereo linkových vstupů (třeba jeden ulimix, který si občas půjčuji jich má přes 6) lze řešit nedostatek mikrofonních vstupů přezesilovačem :
viz. viewtopic.php?f=5&t=4411

Jakmile bude mít nějaký český e-shop PR8E skladem, tak si jej pořídím na rucháče do divadla.
Mikrofony: AKG D5, sE 1A
PA: 2x RCF 312-A mk II
Mix: Mackie ProFx12
Master EQ: ART EQ341 (přeosazené OZ)
Kabeláž: Tasker + Neutrik
Příslušenství: Adam Hall, Millenium, ART
Co nemám a potřebuji, si půjčím.
Tom3
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom3 »

Jiriczek píše:Propojit lze za urcitych omezeni napr. na auxech ...

Napis jak a cim propojeni probihalo a co a kam slo :-)
Šlo o zapojení z Main Output na Behringeru do dvou mikrofoních vstupů na Allenovi pomocí dvou kabelů XLR/XLR, s tím že nezávisle na zesílení výstupu a vstupu šel z PA šum... Prakticky potřebuju jenom přesunout bubeníka na submix, aby se mi uvolnilo 8 šavlí do kterých bych mohl dál osadit další nástroje... V kapele se na některých koncertech vyskytuje i trubka atp. takže se jedná prakticky jenom o přidání jednoho vstupu... Bubnů mají na pódiu všichni dostatek, a jediný komu se do odposlechu natahují bubny je bubeník, takže v odposlechových cestách bych problém neviděl, nehledě na to že na AH jsou 4 odp. výstupy a zatím využívám jenom 3, s tím že aux bych tahal z AH, a na submixu by byl jenom bubeník... Ve své podstatě mi jde jenom o to zjistit zda je ten šum způsobený tím že jsou zapojené dva mixy, nebo je to tím, že ten druhý mix je nižší kvality, tudíž generuje šum on...
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Proboha to nemůžeš napsat ani na JAKÉM MODELU ? Samozřejmě se nedá strkat linkový výstup z mixu do mikrofonního vstupu NIČEHO. Značky řeš až potom. Takový submix, jaký potřebuješ, nebývá velký problém, ale musí se správně navázat úrovně.

H.M.
deadmeat
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od deadmeat »

nemali ste nahodou na tom AH zapnuty fantom? pretoze v tom pripade si posielal fantomove napajanie do vystupu behringera a to moze v niektorych pripadoch aj znicit pult, mne sa par krat stalo ze som zabudol vypnut fantoma ked som napajal DJ mixpult na zvukarsky, a robilo to kadeco v reprakoch,
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“