Jaký bezdrátový mikrofon pro zpěváka?
-
- Reklama
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Re: Jaký bezdrátový mikrofon pro zpěváka?
Buď jsem se spletl a dal to do nesprávného vlákna anebo tady byl příspěvek, který kromě jiného vysvětloval, že dvě AA tužky jsou lepší zdroj do vysílače, než 9V baterie a že jedna AA tužka je ještě lepší. Bohužel se mi ho teď nepovedlo najít ani podle nicku autora, takže ho neocituju. S první polovinou se dá souhlasit, teorie i praxe to nejspíš potvrdí každému, druhá je technický nesmysl a ty mikrofony by musely být velice rozdílné v kvalitě, aby to mohla být v nějakém konkrétním porovnání pravda.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Nehľadal si toto?blaha úte črc 24, 2012 9:46 am píše:Pak se asi vyhni mikrofonům napájeným 9V baterií, provoz se pak prodražuje, ten Shure má mít 2xAA, to je OK, AKG pak 1xAA, to je ještě lepší.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Jo, jak vidno dočíst a chápat delší příspěvek do poslední věty je fakt kumšt, minuli jsme to oba, přitom já jsem VĚDĚL, že to tady někde je, dík 
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jen osvětlím, nebylo to pochopitelně myšleno z pohledu energetického, ale čistě finančního.
Slušné 9V baterie jsou někde kolem 50-80 Kč, navíc Shure je na ně dost náchylná a nedokáže ji využít celou.
AA baterie stojí 10-20,- Kč.
Nakonec AKG má mikrofony, u kterých udávají na jednu AA baterii až 30h provozu (WMS 40). U WMS450 mi s Procell vydrží 6h na jednu AA.
Slušné 9V baterie jsou někde kolem 50-80 Kč, navíc Shure je na ně dost náchylná a nedokáže ji využít celou.
AA baterie stojí 10-20,- Kč.
Nakonec AKG má mikrofony, u kterých udávají na jednu AA baterii až 30h provozu (WMS 40). U WMS450 mi s Procell vydrží 6h na jednu AA.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Mně mile překvapil line6 XD V55.
Zvukově výborný, dobře fungující simulace, triviální ovládání a na tužky z Ikea to běželo cca 10 hodin.
Nevím, jak se bude chovat za udávanou vzdáleností 91 m - nebyla příležitost to ověřit.
Zvukově výborný, dobře fungující simulace, triviální ovládání a na tužky z Ikea to běželo cca 10 hodin.
Nevím, jak se bude chovat za udávanou vzdáleností 91 m - nebyla příležitost to ověřit.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Zajímavé nedřímej to začalo tím jaký bezdrátový mikrofon má koupit pro kámoše zpěváka a zakončilo to u baterek ikea
Kdyby tady náhodou zavítal kaja... tak bych se chtěl zeptat který ten mikrofon jste nakonec koupili jestli SM58 nebo Beta58 a jak jste sním spokojení? Řešíme teď podobné dilema tak by se to šiklo vědět.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

A proč by to nemohlo u IKEA baterek končit ?
Ono to spolu nesouvisí ? jak dlouho vydrží ?
Ono to spolu nesouvisí ? jak dlouho vydrží ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva