Jaké mikrofony zvolit na nahrávání perkusí?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
fram

Jaké mikrofony zvolit na nahrávání perkusí?

Příspěvek od fram »

Zdravím,
rád bych zakoupil několik mikrofonů pro domácí rekordění perkusních nástrojů (cajon, congas, bonga, shakery, pleych...). Rád bych 2ks dynamik(bonga, conga) + 1 over na shakery, plechy, chimesy a jiná chrastidla. Jsem spíše hudebník interpret, tudíž technika jde trochu mimo mě. Uvažoval jsem o AKG Groove Packu, především kvůli vhodnosti typů mikrofonů pro mé účely. Ale zajímala by mi poté kvalita snímaného signálu. Další moje alternativa jsou dvě SM57, ale cenově už jsme dál, tudíž nějaký dostupný over...ten moc nevím. Co ten AKG P170?

Nebo pokud máte nějaké typy pro autentiské sejmutí perkusí, uvítám jakoukoli radu.

Děkuji.

fram
Gustav
Uživatel
Uživatel

Re: Jaké mikrofony zvolit na nahrávání perkusí?

Příspěvek od Gustav »

Ahoj, Tak Já bych volil asi citlivějíší Shure Bety 56,57A nebo Sennheiser e-904.908 [-o< G.
Hubert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hubert »

Overhead bych zkusil třeba sE 1a, počet podle náročnosti. Já jsem si sEčko pořídil zatím jedno, plánuju používat jako rucháče v divadle. Doplnit je chci až do počtu čtyř pokud se osvědčí protože zatím mě (a nejen mě) hodně překvapil, jaký má zvuk. Ty by jsi mohl pořídit tu spárovanou dvojici, mají ji třeba na Audiopro http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... o-par.html

AKG Groove Pack bych na nahrávání nepořizoval, ta sada je hodně ekonomickým řešením, neznám nikoho kdo by ji používal - to ale neznamená že je špatná, jenom konstatuju.

Pokud dynamiky - ty conga může taky dobře zmáknout koďan - tak SM57ičkou jsem cajon dělal na živo a byl jsem s ní spokojený. Jsou ale lepší volby - Audix D2 / D4 / i5, nebo možná někdo zkusil dělat kopákovým mikrofonem, mě by zajímala třeba Beta 52, nebo ještě 56, to je klasický nástroják.
Mikrofony: AKG D5, sE 1A
PA: 2x RCF 312-A mk II
Mix: Mackie ProFx12
Master EQ: ART EQ341 (přeosazené OZ)
Kabeláž: Tasker + Neutrik
Příslušenství: Adam Hall, Millenium, ART
Co nemám a potřebuji, si půjčím.
jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.hadr »

Ja nazivo davam do cajonu Beyer Opus 99, pripada mi, ze si oproti audixu (D6) tolik nevymysli.
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Hubert píše: AKG Groove Pack bych na nahrávání nepořizoval, ta sada je hodně ekonomickým řešením, neznám nikoho kdo by ji používal - to ale neznamená že je špatná, jenom konstatuju.
Když už sada od AKG tak AKG Rhythm Pack D112 i D40 jsou slušný mikrofony.

Podle potřeb by i nemusela být špatná dvojice mikrofonů Lewit LCT640.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Hubert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hubert »

blaha píše: Když už sada od AKG tak AKG Rhythm Pack D112 i D40 jsou slušný mikrofony.

Podle potřeb by i nemusela být špatná dvojice mikrofonů Lewit LCT640.
Jojo, D112 je hodně dobrá, nejenom na bicí. D40 jsem taky někde viděl hrát, stejná technologie jako D5, kterou preferuju před všemi ostatními zpěvovými mikrofony v této kategorii.

Na Lewitty jsem viděl spoustu recenzí, ale neviděl jsem je v žádném obchodě, měl jsi nějaký na zkoušku?
Hubert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hubert »

jerry.hadr píše:Ja nazivo davam do cajonu Beyer Opus 99, pripada mi, ze si oproti audixu (D6) tolik nevymysli.
D6 má "předekvalizovaný" zvuk, jinam než na kopák bych ji nedával. Nezkusils do cajonu nějakou tu Betu?
jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.hadr »

Zkusil a ve stejnem miste snimani (uvnitr, miril jsem do horniho rohu) na stejne scene na stejnem aparatu se mi porad libil vic ten Opus. Cajon nebyla ledajaka krabice, neco slusnejsiho, tusim Meinl.
Oproti tomu ta Beta davala slusne vysledky s akustickou baskytarou ze ktere si muzikant vykuchal elektriku ;)
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“