Aké aktívne satelity čo nahradia 2x12" + 2x18"..?
-
- Reklama
Aké aktívne satelity čo nahradia 2x12" + 2x18"..?
Zdravím.. Chcem sa opýtať či sú nejaké satelity od RCF, EV, B&C atď, proste najaká dobrá značka čo by mohla konkurovať spomínanej zostave v predmete..? Čo sa týka kvality, tak určite to je mi jasné, ale ide mi aj o silu.. Poprípade keď to bude o 10-15% slabšie tak by som to ešte zvládol.. Momentálne mám satelity od VaT Acoustic 12" EM Beta + APT150 (to je jasné že je o ničom) a basy sú 18" 18Sound 18ND930.. Všetko na koncákoch od Behringer EPX 3000, delené cez cross na 120Hz..
Ide mi o to, že by som sa toho všetkého zbavil a kúpil si aktívne satelity ktoré by mi to nahradili a nemusel som ťahať so sebou večne neskutočne množstvo bední a rack.. Cenová predstava je do 1500€ za 2ks..
Ďakujem..
Ide mi o to, že by som sa toho všetkého zbavil a kúpil si aktívne satelity ktoré by mi to nahradili a nemusel som ťahať so sebou večne neskutočne množstvo bední a rack.. Cenová predstava je do 1500€ za 2ks..
Ďakujem..
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Re: Aké aktívne satelity čo nahradia 2x12" + 2x18"..?
Jak asi sám tušíš, je to nemožné. Pokud jsi nedával těm 18" nějak hodně málo, tak to prostě nahradit jen satelity a ještě v podobném rozpočtu, nepůjde. Kromě plochy membrány a objemu za ní jde i o umístění - satelity musíš dát kvůli hraní dál než k prvním lidem do výšky a ve výšce ztratí každá bedna hodně z citlivosti na basech. Je docela smutné, že po takovém kvantu dotazů a odpovědí jsi schopný zase znova přijít s naprostým nesmyslem technickým i ekonomickým. Relativně nejblíž se dostaneš nějakou 15+1", ale proti 18" to nebude o 10-15%, ale tak o 50-75% dole. Naopak proti tomu 12+tweeter to bude tak o 100-200% nahoře. RCF ART415A nebo 415A MK II asi bude docela příjemné překvapení, ale po čase stejně budeš chtít suby zpět (pokud nehraješ něco, kde o ty basy zas tak moc nejde).
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Viac menej mi bolo jasné že to asi nepôjde, ale opýtať som sa mohol, nie..?
Ale až o toľko menej som nečakal.. Na druhej strane časom dokúpiť nejaké aktívne basy tiež nebude problém.. Hlavne chcem kvalitu, pretože teraz je to také na hrane..
Nejako to hraje, ale nieje to žiadna výhra.. Ok, tak sa poobzerám po tých RCF..
Ďakujem..
Ďakujem..
Basy vzdycky nejak hrajou, ale nesrozumitelnej zpev pozna kazdej. Jen si rozmysli, aby ses nezbavoval fungujicich subbasu, abys nedopadl jako dedecek, co menil az vymenil a zbylo mu h.... . Satelity to chce samozrejme o nekolik trid lepsi, ale sub ti nenahradi.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nech si suby a vyměň satelity. Časem pak třeba vyměníš i suby.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Tiež som rozmýšľal nad tým, že by som si tie basy zatiaľ nechal a časom kúpil aktívne..
Ok, čiže tie RCF ART415A je ta najlepšia voľba za tie peniaze..?
Čo hovoríte na Electro-Voice ELX115P..? Má ich kamoš a celkom pekne to hraje a cena je 1200€ v 3 ročnej záruke, čo nie je až také zlé..
Ok, čiže tie RCF ART415A je ta najlepšia voľba za tie peniaze..?
Čo hovoríte na Electro-Voice ELX115P..? Má ich kamoš a celkom pekne to hraje a cena je 1200€ v 3 ročnej záruke, čo nie je až také zlé..
-
marian
Ked uz ELX115P hra pekne tak neviem, ako nehra zvukovo zle, no vykonovo je to horssie, za tu cenu 600€ by cakal clovek viac, dostane ovela menej muziky oproti konkurencii, mal som pocit ze ich prehrali aj RCF ART312 pritom maju iba polovicny pisany vykon. ART 415 vidim ako dobry tip, pokial nepredas subbasy tak mohla by byt aj ART 422 ma cosi lepsi HF driver a 2ks vojdu do tvojho limitu. Pripadnje z lacnejsich mozem odporucit vybehovy model dB technologies Opera 605D.
Musím povedať, že tie EV ELX115P sú prvé kvalitné repro čo som počul..
Tak to asi bude tým..
No pokiaľ to je ozaj tak, že tie ART 415 budú hrať ešte lepšie ako tie EV, tak tomu ani neuverím..
Veď to ani nie je možné čo sa dá dostať z 15" repra.. 
Chcelo by to počuť tie RCF, lenže tu v Ke to asi nebude možné..
Inak všetkým štastný Nový rok..
Chcelo by to počuť tie RCF, lenže tu v Ke to asi nebude možné..
Inak všetkým štastný Nový rok..
-
marian
Skus muziker v auparku ponukaju aj RCF aj dB tech, mozno budu mat na predajni daco, pripadne Yamaha DXR a DSR serie neje na zahodenie. Pripadne skus hudobnidy Madamusic pri Hiltone, alebo BVmuzikant v ulicke od Alzbetinej popod taky obluk treba ist, pripadne mozno v Jumbe u radioamatera, no tam ma casto iba smejd ako Alphard, Monacor Omnisrot a pod. no obcas sa tam objavilo dajake to QSC ci RCF.
Do toho Auparku sa pôjdem pozrieť..Mada ešte existuje..?
V BVčku som bol, ale tam nič také Gajdoš nemá..
V Jumbe máš pravdu, tam v živote nemajú nič poriadne..
Samé Poľsko.. :/ Najlepší tam bol asi RH Sound.. Bol som aj u Pichaniča na Orlej 11, nemá skladom nič také, ale že objednať vie.. No ja by som rád počul.. Ale dík za tip.. 
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Takže Košice...
To je samozřejmě na Slovensku jediné místo, kde bychom ještě mohli otevřít pobočku (vzhledem k rozložení populace, přirozené spádové oblasti, kategorii města aj.) ale musím přiznat, že bych to radši nechal na místních, aby uvedli nabídku do rozumné rovnováhy. Přece jenom je to z Prahy blíž do značné části Polska, Německa, Maďarska a snad celého Rakouska a dojet tam a zpátky dodávkou je na dva celé dny. Do Bratislavy a Ostravy si ještě občas zajedu, ale obávám se, že téhle trase by se vyhýbali i ti, co nejradši kroutí volantem. Do zítřka mi nejde Vario, tak se nepodívám, s kým tam obchodujeme, ale mám pocit, že to jsou spíš rentálky.
H.M.
To je samozřejmě na Slovensku jediné místo, kde bychom ještě mohli otevřít pobočku (vzhledem k rozložení populace, přirozené spádové oblasti, kategorii města aj.) ale musím přiznat, že bych to radši nechal na místních, aby uvedli nabídku do rozumné rovnováhy. Přece jenom je to z Prahy blíž do značné části Polska, Německa, Maďarska a snad celého Rakouska a dojet tam a zpátky dodávkou je na dva celé dny. Do Bratislavy a Ostravy si ještě občas zajedu, ale obávám se, že téhle trase by se vyhýbali i ti, co nejradši kroutí volantem. Do zítřka mi nejde Vario, tak se nepodívám, s kým tam obchodujeme, ale mám pocit, že to jsou spíš rentálky.
H.M.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Tak jsem si to zkusil aspoň prstem na mapě. Ovšem že mi jako nejlepší trasa bude nabídnuta cesta přes pomalu celé Maďarsko, včetně Budapešťi, to jsem opravdu nečekal. Že jako druhá vyjde nejlíp ta přes Poprad a Prešov, to taky ne. Asi začínám chápat, co někde Mečiar nebo kdo říkal o tom, že "dodneška nemáme ani dálnici do Košic", což se skutečně jeví být značným deficitem. Kudy tam reálně jezdíte a jak dlouho to trvá ?
H.M.
H.M.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Košice - z Prahy přes BA a Maďarsko, nebo přes Zvolen, RS, či Poprad vychází tak zhruba nastejno.
Jezdím to (osobákem) cca 6x ročně a rozhoduju se spíš podle ročního období.
V zimě nejezdím vrchem, ale raději přes Maďarsko (asi 9-10 hodin), v létě jsou Tatry úchvatné a tak se kochám severní trasou.
Nově přes OV, Jablunkov, CA to vychází asi na 8 hodin svižné jízdy, klasicky přes Zlín-Púchov-Žilinu je to tak o hodinu rychlejší a někdy se povede i za sedm a půl hodiny
Středem - přes Zvolen, Lučenec, RS, Rožňavu je to asi nejhezčí, ale občas nevyzpytatelné, nicméně jsem i tuhle trasu pokořil pod 8 hodin.
Jezdím to (osobákem) cca 6x ročně a rozhoduju se spíš podle ročního období.
V zimě nejezdím vrchem, ale raději přes Maďarsko (asi 9-10 hodin), v létě jsou Tatry úchvatné a tak se kochám severní trasou.
Nově přes OV, Jablunkov, CA to vychází asi na 8 hodin svižné jízdy, klasicky přes Zlín-Púchov-Žilinu je to tak o hodinu rychlejší a někdy se povede i za sedm a půl hodiny
Středem - přes Zvolen, Lučenec, RS, Rožňavu je to asi nejhezčí, ale občas nevyzpytatelné, nicméně jsem i tuhle trasu pokořil pod 8 hodin.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Do Prahy nechodím často, cca 1 za 2 roky, ale keď idem tak cez Zvolen a cesta trvá cca 8 hodín.. Ale záleží od premávky, atď.. Najhoršie je to z Košíc do Zvolena, to je cca 3 hodiny, potom už je to balada.. 
Čo sa týka boxov, tak som ešte pozeral na tie ART 422 čo mi poradil Marián a našiel som tam ešte ART 425-A MKII.. Sú síce drahšie o 150€ ako ART 415-A MK II, ale sú aj o tých 150€ lepšie..? Ide o to, že pokiaľ mám 1370€ na 415ky, tak nájdem ešte 300€ na 425ky, samozrejme pokiaľ sa to oplatí..
Čo sa týka tých EV ELX115P tak majú SPL 134dB, tak možno preto sa mi zdali že tlačia neskutočne..
Čo sa týka boxov, tak som ešte pozeral na tie ART 422 čo mi poradil Marián a našiel som tam ešte ART 425-A MKII.. Sú síce drahšie o 150€ ako ART 415-A MK II, ale sú aj o tých 150€ lepšie..? Ide o to, že pokiaľ mám 1370€ na 415ky, tak nájdem ešte 300€ na 425ky, samozrejme pokiaľ sa to oplatí..
Čo sa týka tých EV ELX115P tak majú SPL 134dB, tak možno preto sa mi zdali že tlačia neskutočne..
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Na skladě ještě máme ART425A (MK II jsou už také) a ty se podle mne velice povedly, cena je prakticky stejná. U MK II mi neseděl ten průběh kolem 10kHz (ani na ucho), ovšem měřil jsem zatím jednu bednu z první dodávky, oni to občas pustí do světa dřív, než doladí pořádně ekvalizaci a pak na tom ještě máknou.
http://prodance.cz/protokoly/rcf_art425-a.pdf
Těch "naměřených" 134dB je poměrně vysoce nepravděpodobné číslo, takže já si počkám, až někdo to EV přinese a pak si udělám obrázek. Ovšem jestli jsi to porovnával s tím satelitem s Betou, tak to ano, to může tlačit neskutečně víc.
V Košicích jsem našel VO zákazníků docela hodně, moc jsem to nepřebíral, ale tenhle mi přišel docela aktivní (podle dlouhodobých odběrů, víc by ti řekla naše bratislavská pobočka).
http://www.djcenter.sk/
H.M.
http://prodance.cz/protokoly/rcf_art425-a.pdf
Těch "naměřených" 134dB je poměrně vysoce nepravděpodobné číslo, takže já si počkám, až někdo to EV přinese a pak si udělám obrázek. Ovšem jestli jsi to porovnával s tím satelitem s Betou, tak to ano, to může tlačit neskutečně víc.
V Košicích jsem našel VO zákazníků docela hodně, moc jsem to nepřebíral, ale tenhle mi přišel docela aktivní (podle dlouhodobých odběrů, víc by ti řekla naše bratislavská pobočka).
http://www.djcenter.sk/
H.M.