Jak nasvítit kapelu?

Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Ogses
Uživatel
Uživatel

Jak nasvítit kapelu?

Příspěvek od Ogses »

Každý z nás má svůj styl, svoje zkušenosti a jistě i mnoho informací, které by jiným mohli posloužit k poučení či inspiraci. Podobné téma jsem tu nikde nenašel, tak ho zakládám.
Pochlubte se jak to děláte vy! Které světla používáte, na co a kam je zavěšujete, kam stavíte stojany/rampy, jak naceňujete svoje služby, jak to celé ovládáte ...
jakub_showservice

Re: Jak nasvítit kapelu?

Příspěvek od jakub_showservice »

Světla na kapelu používám 8-12x par56 300W spot.
Efektní světla podle situace a prostoru. Poslední dobou mám rád nejméně 8x postavených, rozprostřených, spotových led par 18x10W za kapelou, vedle bicích 2-4 spotové, beamové hlavy, nad kapelou spoty a washe nebo led pary podle toho, co je k dispozici...

Jakub
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Myslím, že tak jako není univerzální kuchařka na zvuk, není ani na světla.
Já se zvukem vozím malé osvětlení, které jsem schopen uhlídat jednou rukou ve FreeStyleru.

Zadem podia táhnu quatro, na kterém mám 6 ks LED par 56.
Uprostřed vzadu je hazer.
Vlevo a vpravo od bicích (symetricky) je po jedné otočné hlavě.
Vepředu vlevo i v pravo je po jedné LED parce na zemi.

To je základní koncept, který upravuju dle prostoru.
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš »

a tie predne davas ozaj na zem? nedavas ich aspon na vrch reprobedni? mne sa to od zeme s predu akosi nelubi, ale mozno by som si mal zobrat z tvojho rozlozenia zadu trochu priklad ;)
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Inu, zkusil jsem to zjednodušit a z všeobecnit, ale opravdu to nejde. Každý sál je jiný. To co jsem napsal, platí +- ve chvíli, kdy má pódium bílé reflektory u stropu. Muzikanti hrající z not brblají, když jim na to zasvítíš barevnou parkou. Proto je stavím zepředu, aby se jen dobarvila těla osob.

Jindy zas nechám rampu zadem a i floor pary nechám vzadu.
A pokud pódium nemá vlastní osvětlení a je tmavé (taková ta černá jeskyně), táhnu rampu předem a podlahové "kontra" parky dávám dozadu.
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš »

Dakujem za rozne podnety ;)
Juan
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Juan »

Vážení, ocením každou radu a podnět od vás, jak levně a efektně nasvíti kapelu viz odkaz níže, používáme jen klasické PARy, které ale rychle a často odcházejí, LEDky kvalitnější jsou drahé. Problém, že PARy a ledky dávám na elektriku zvlášť, kvůli ovládání a zhasnutí o pauze, ledky svítí dál. Potřebuji něco efektní a zároveň jednoduché na zapojení, jsem frontman kapely a než zapojím všechny světla, ostatní jsou nazvučení... Kupujem teď mobul na převod DMX do PC a zvukař si chce udělat programy na svícení na NTB. D9ky za každou radu... Honza Souček http://www.prorock2.cz

Obrázek
Ogses
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ogses »

napiš, kolik jakejch světel zatim máš a kolik můžeš investovat do rozšíření světelného parku
Juan
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Juan »

Máme na každé straně jedno "Tčko" nalevo 3x300W PAR + LED PAR56 EUROLITE QCL 9x3W, napravo 1x bílý PAR 300W, plus druhá LEDka, která momentálně nefunkční, čeká na odeslání do servisu. Teď chceme přikoupit zatím 2 LED pary Stairville, plus nějakou levnou mlhu nebo hazer, nevím moc rozdíl.
Ogses
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ogses »

Hazer vytváří téměř neviditelnou mlhu, která jen zvýrazňuje kužely světelných efektů. Klasický mlhovač vytváří mlhu bílou.
Osobně bych klasické PARy dal zepředu symetricky, tzn na každou stranu 2 a LEDkama svítit zpoza podia přes kapelu dopředu.
Máte k těm PARům stmívače?
Juan
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Juan »

Stmívače nemáme, k tomu Téčku byl nožní ovladač jenom, je to takový tan klasický set, má to cosi v sobě, ale třeby ty díry na šroubování PARů jsou už vyhryzaný, některý musí být prázdný. Musíme pořídit jiný. No svítit zezadu by znamenalo pořídit nějakou malou rampu, buďto udělat nebo nechat někde poskládat. Problém je ale už i s místem na vozejku :))
Odpovědět

Zpět na „Světla, lasery, mlhy...“