Aktuální a budoucí pásma pro bezdráty?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Synek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Synek » čtv 28. čer 2012 11:53:50

Existuje nějaká reálná možnost nechat si v budoucnu nevyhovující bezdrát předělat na povolené pásmo? Nebo prostě vyhodit? :cry:

Edit: Konkrétně se mi jedná o AKG WMS40 FLEXX. Včera jsem si navíc idi*t koupil z druhé ruky další sadu a až dneska jsem začal řešit tohle téma. #-o

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » čtv 28. čer 2012 13:34:36

U WMS450 je řešením výměna celé desky (přeladit nelze). Cena za oba díly je cca 5k, což se u WMS vyplatí. U WMS40 si efektivitou výměny nejsem moc jistý :( .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Gustav
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Gustav » čtv 28. čer 2012 17:08:48

Synku, Synku- a Ty už víš co bude povolený a laciný za pár LET (5-10) ? G. #-o

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální a budoucí pásma pro bezdráty?

Příspěvek od blaha » úte 12. úno 2013 14:56:53

Trochu oživím toto téma, jednak sem teď odkazuju z jiného vlákna a jednak jsem to teď probíral po mailu ohledně výprodejových bezdrátů u AKG WMS450 u Thomanna, a nějak si myslím, že by to v tomhle vláknu mělo být:
Sada 720-750MHz má výkon jen 10mW (790-820MHz 50mW), v tom by mohl být trochu problém pro snadné zarušení té první.

Já se tím zabejval při těch reklamacích, kdy měli měnit desku u té druhé a vyšli mě od AKG jen tyto použitelné pásma:
http://www.akg.com/mediendatenbank2/psf ... 7a3008.pdf
BAND I-50 650-710MHz
BAND II-50 680-710MHz
BAND VII-50 500-530MHz
BAND VIII-50 570-600MHz

Koukám, že Thomann tam má akorát BAND III a BAND VI a ty jsou obě 10mW.

Pak je ještě dobrý si projet třeba tady: http://www.digitalnitelevize.cz/vysilace/
na jakejch kmitočtech ti vysílá televize v okolí kde se pohybuješ a je nutné počítat i s tím, že jeden Multiplex zabírá 8MHz, takže (+-4Mhz).
Konkrétně tě asi budou zajímat Pardubice, Trutnov, Liberec, ale bacha i na malý vykrejvače.
Teď koukám, že tam už blbci nemaj uvedený frekvence, jen kanály, takže ještě převodní tabulka:
http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/te ... ch-kanalu/

Na tomto odkaze je pak návrh ČTÚ 2012:
http://www.ctu.cz/cs/download/navrhy/na ... 3_2012.doc
Nás se týká čl. 11, doporučuji nastudovat.
Zde se uvádí, že pásmo 786MHz-862MHz končí k 31.12.2012, takže tam nesmí chodit žádnej mikrofon. (h5)
Taky se zde uvádí, že pro 50mW lze použít pásmo 470MHz-786MHz (h1). S tím, že primárně nesmí ovlivňovat TV.

A čertvější odkaz na ČTÚ:
http://www.ctu.cz/cs/download/oop/rok_2 ... 012-07.pdf
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

vitlan

Příspěvek od vitlan » čtv 14. úno 2013 13:02:50

Pánové, zeptám se úplně blbě - dá se tato "nepoužitelnost" mikrofonů reklamovat u výrobce nebo prodejce? Mám 3 mikrofony od AKG cca rok a půl a dal jsem za ně dost peněz než abych je vyhazoval...

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » čtv 14. úno 2013 13:29:25

Nedá, protože před rokem a půl nebylo nic jasného, navíc pak byli mikrofony v doprodeji za zvýhodněné ceny. A v loňském roce už tyto pásma ani nenabízeli.

Dokonce jsem měl vloni v létě na reklamaci u sadu AKG 790-820MHz, kde byla vadná deska, řešil jsem to i se servisem, když už ji budou měnit, tak ať tam dají v jinejch pásmech, ale smůla, AKG jim poslalo zase 790-820MHz, což svědčí o tom, že jich maj dost na skladě, a spíš než reklamovat se toho potřebujou zbavit.

Navíc to rozdělení pásem je v rámci Evropy, takže ani prodej za hranice nepřichází v úvahu.

Jedině dělat blbýho a používat je dál. Nebo nechat v servisu vyměnit za 6tis. střeva.

Jo a přeladit taky nejdou :( .

Jiří E
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiří E » čtv 14. úno 2013 16:23:53

Kua, také mám jeden v tomto pásmu (790 -819.900 Mhz ). A v sobotu jsem venku zvučil, jako by se nechumelilo. A ono chumelilo !

kubin
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kubin » pon 25. úno 2013 20:47:04

Nevíte jak je to právě teď aktuálně s pásmama pro bezdrátový mikrofony ?
Hledám to na ČTU a ne a ne se dohledat..
Díky
RCF, A&H, AKG, Radial, SommerCable, Neutrik, Amphenol, Hercules, Lexicon,...

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » ned 28. dub 2013 19:17:48

Zdravím, nestáhl si někdo náhodou to pdfko s frekvencemi WMS450? Nějakej chytrák totiž u AKG předělal webovky a odkazy vedou už jen k WMS470 a tam ani frequency chart uvedena není.

Kdyžtak na mail blaha.trs@tiscali.cz, díky

DJ Rodrigez
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ Rodrigez » sob 18. kvě 2013 13:25:33

Ahojte chalani, ja som sa zas informoval ako je to s frekvenciami v SR a je to takto:

Bezšnúrové mikrofóny je možné prevádzkovať aj vo frekvenčnom pásme 470-790 MHz, ktoré je v Slovenskej republike pridelené terestriálnej televíznej službe. V tomto frekvenčnom pásme je možné bezšnúrové mikrofóny prevádzkovať na základe individuálneho povolenia na používanie frekvencií.

Úrad vydá individuálne povolenie na prevádzku bezšnúrových mikrofónov na základe žiadosti, ak ide o frekvencie, ktoré sú k dispozícii podľa plánu využívania frekvenčného spektra.

Bezšnúrové mikrofóny prevádzkované vo frekvenčnom pásme 4709-790 MHz nemajú právo na ochranu pred rušením od rádiových zariadení oprávnených používať uvedené frekvencie (DVB-T vysielače) a nesmú spôsobovať rušenie iným rádiovým zariadeniam.

S pozdravom,

Ing. Miroslav Hreus - vedúci Oddelenia rozhlasovej služby

Telekomunikačný úrad SR
Továrenská 7, P.O.BOX 40, 828 55 Bratislava 24 Slovenská republika

+ TO ČO JE V TOM PDF SÚBORE
Přílohy
25531.pdf
(133.67 KiB) Staženo 164 x
2x RCF ART 412A mk2, 1x RCF ART 310A mk3, 1x Sennheiser XSW35, 2x ADJ Stinger star, 4x Eurolite LED PAR, Pioneer DDJ SZ.

kubin
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kubin » pát 01. lis 2013 19:20:47

Zdravím potřebuju radu, tak snad mi poradíte... podle dokumentu s frekvencema bylo zrušeno pásmo pro bezdrátové mikrofony od 786 do 862 MHz od 31.12.2012 ( viz tabulka 11, ozn. h5). To pásmo je pak rozčleněno na menší rozsahy ( viz ozn. h2,h3,h4) Když se na to podíváte, tak tam chybí část frekvenčních pásem mezi 789 - 822 a 832 - 862 a pak i třeba výš nad 865 MHz.. V těchto pásmech tedy nelze provozovat bezdrátové mikrofony ? Vůbec tam nepíší, k čemu tyto pásma slouží ? Lze to někde zjistit ?

Díky

kubin
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kubin » pát 08. lis 2013 13:59:13

odpověď z ČTU:

Příjemný den,
k vašemu podání sděluji. Uvedené všeobecné oprávnění č. 10, které se týká využívání rádiových kmitočtů a možnosti provozování zařízení krátkého dosahu je průběžně aktualizována v závislosti na rozhodnutí ITU či Evropské komise o harmonizaci kmitočtového spektra v Evropě. Vámi uvedené kmitočtové pásmo bylo vyhrazeno pro šíření mobilních multimediálních služeb (např. LTE) a v současné době probíhá na tyto kmitočty aukce. Vzhledem k tomu, že služby mobilních operátorů nejsou kompatibilní s možností využití shodného spektra pro bezdrátové mikrofony respektive pro jakákoli zařízení krátkého dosahu, bylo toto kmitočtové pásmo z takovéhoto druhu využití vyloučeno. O možnostech, způsobech a podmínkách využívání jednotlivých kmitočtových pásem se můžete dozvědět z jednotlivých částí Plánu využívání rádiového spektra, které jsou zveřejněny na našich stránkách.

(např. http://www.ctu.cz/cs/download/plan-vyuz ... 012-11.pdf)

Draug
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Draug » úte 03. pro 2013 20:41:35

Jakožto téměř amatérovi mi toto přijde docela absurdní. Je tedy nějaká možnost při nákupu nových bezdrátových mikrofonů zaručit, že pásma, která využívají, budou volná i za dva roky? protože podle toho, co tu píšete, mi přijde, jakoby ČTU mohlo ze dne na den vyslovit přání libovolné pásmo vyklidit a nám by nezbylo, než opět vše nakoupit znova...

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK » úte 03. pro 2013 21:26:51

Řekl bych že nijak.
čTU je nevyšší orgán v tomto + ještě mezinárodní organizace, ale on je ten který určuje legislativu, kontroluje a pokutuje..

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“