HELP - Kvalitní mikrofon na zpěv
-
- Reklama
-
JohnyRusher
HELP - Kvalitní mikrofon na zpěv
Zdravím všechny.
Zkoušel jsem projít několik článků a fór, ale nějak se neorientuji a nikde jsem nenašel odpověď na svůj dotaz.
Bydlím v bytě a sháním nějaký kvalitní mikrofon na zpěv. Žádné studio, žádné otevřené prostranství, čistě jen můj pokoj 8x5m.
Přál bych si, aby při zpěvu nebyl žádný šum a ani nějak velká ozvěna. Nechci, aby byl zkreslený hlas... Nevím, k čemu to zhruba přirovnat, ale chtěl bych mikrofon, aby měl zhruba takovýdle zvuk
Počítám, že mikrofon na videu bude ale nějaký dražší kousek...
Ovšem jsem omezen i financemi, takže potřebuji mikrofon maximálně do 3 000 ,-
Snad se najde zde někdo, kdo bude schopný mi poradit s výběrem a navrhne mi něco ke koupi
Zkoušel jsem projít několik článků a fór, ale nějak se neorientuji a nikde jsem nenašel odpověď na svůj dotaz.
Bydlím v bytě a sháním nějaký kvalitní mikrofon na zpěv. Žádné studio, žádné otevřené prostranství, čistě jen můj pokoj 8x5m.
Přál bych si, aby při zpěvu nebyl žádný šum a ani nějak velká ozvěna. Nechci, aby byl zkreslený hlas... Nevím, k čemu to zhruba přirovnat, ale chtěl bych mikrofon, aby měl zhruba takovýdle zvuk
Počítám, že mikrofon na videu bude ale nějaký dražší kousek...
Ovšem jsem omezen i financemi, takže potřebuji mikrofon maximálně do 3 000 ,-
Snad se najde zde někdo, kdo bude schopný mi poradit s výběrem a navrhne mi něco ke koupi
- gabluk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: HELP - Kvalitní mikrofon na zpěv
Ahoj, mikrofon v tom klipu je jen jedna z mnoha casti retezce, ktere se podileji na vysledku. Zadny univerzalni idealni mikrofon neexistuje. Asi jsi toto nechtel slyset, ale je to tak. Osobne bych ti doporucil, si od znamych nejaky mic pujcit a zkusit si, ktery zrovna tobe bude vyhovovat. Muzes zacit obligatnim shure sm58, 57,akg, sennheiser, audix atd atd. Univerzalni rada neexistuje.
-
Návštěvník
Myslím, že i tadle rada mě celkem uspokojuje
nejspíš půjdu do té Shurky 58
... Známí ji vlastní a je s ní prý nadmíru spokojen, ale budu ji muset koupit s Lexiconem Alfa.
Proč muset?
Pokud tě tlačí prodejce, tak ho vyměň. Dnes přece není problém koupit přes internet, kde tě prodají to, co chceš, ne to, co koupit "musíš".
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tím asi bylo myšleno "s nějakou zvukovkou" a Alpha přichází v úvahu jako jedna s nejlepším poměrem cena výkon. A SM58 urřitě nebude v bundlu s Lexiconem (to bych spíš věřil nějakýmu AKG).
To, že SM58 vyhovuje kamarádovi ještě neznamená, že bude sedět tobě. Jestli ji kamarád má zkus si ji půjčit a vyzkoušet. Zkus si třeba i půjčit AKG D5, nebo něco dalšího. Záleží taky na tom co a jakým stylem chceš zpívat.
Každopádně se dostáváš daleko přes ty tvý 3000,-. A to tam ještě není stativ a kabel. A pochopitelně nějakej paravánek.
Pokud zvukovku na nic jiného nevyužiješ, je tu ještě možnost koupě USB mikrofonu, třeba AKG Perception 120 USB
http://www.audiotek.cz/product-38704-ak ... on-120-usb
To, že SM58 vyhovuje kamarádovi ještě neznamená, že bude sedět tobě. Jestli ji kamarád má zkus si ji půjčit a vyzkoušet. Zkus si třeba i půjčit AKG D5, nebo něco dalšího. Záleží taky na tom co a jakým stylem chceš zpívat.
Každopádně se dostáváš daleko přes ty tvý 3000,-. A to tam ještě není stativ a kabel. A pochopitelně nějakej paravánek.
Pokud zvukovku na nic jiného nevyužiješ, je tu ještě možnost koupě USB mikrofonu, třeba AKG Perception 120 USB
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
Návštěvník
Tím "muset" jsem mysel, že přes přechodku na 3.5 jack mi to zvuková karta v PC opravdu zvládat nebudeKamilV píše:Proč muset?Pokud tě tlačí prodejce, tak ho vyměň. Dnes přece není problém koupit přes internet, kde tě prodají to, co chceš, ne to, co koupit "musíš".
Mam i elektroakustickou kytaru, kterou zde určitě téz využijiblaha píše:Pokud zvukovku na nic jiného nevyužiješ, je tu ještě možnost koupě USB mikrofonu, třeba AKG Perception 120 USB
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
3000,- byla jediná částka, která tu padla, pak ještě info o omezení financemi. Najednou tu běží zmíňka o zvukovce a celkový rozpočet je jinde, to by pak taky mohlo být, že naddimenzovaná zvukovka za 15k a k tomu už zbyde na mikrofon jen těch 3k. Místo toho by to mohlo být úplně obráceně (kvalitní mikrofon za 15k a zvukovka za 2-3k).
Jaký je tedy celkový rozpočet?
Zvážil bych pak třeba tu Alphu a k tomu Perception 120, nebo 220, LEWITT LCT240, apod.
Jaký je tedy celkový rozpočet?
Zvážil bych pak třeba tu Alphu a k tomu Perception 120, nebo 220, LEWITT LCT240, apod.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- gabluk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jen dej pozor, je rozdil v pg58 a sm58. A to zcela podstatny. Pokud ale chces delat nejaka ta domaci demicka, rozhodne bych volil nejaky usb mikrofon. Viz predchozi rady.Návštěvník píše:Myslím, že i tadle rada mě celkem uspokojujenejspíš půjdu do té Shurky 58
... Známí ji vlastní a je s ní prý nadmíru spokojen, ale budu ji muset koupit s Lexiconem Alfa.