Problém s vypínačem bezdr. mikrofonu?
-
- Reklama
-
Dj George
Problém s vypínačem bezdr. mikrofonu?
Zdravím mám bezdrátový mikrofon AKG WM SR40 a při vypnutém mikrofónu mě trochu přechází signál apraská v bednách. Chtěl bych se zeptat zda ho mohu namazat ten vypínač třeba kontaktolem.Děkuji.
Re: Problém s vypínačem bezdr. mikrofonu?
Při vypnutém mikrofonu přechází signál - myslíš tím, že pokud je přepínač v pozici MUTE, je i přesto slyšet zvuk snímaný mikrofonem? Když mikrofon vypneš - OFF - je praskání také slyšet? Pokud ano, vyjmi baterie z mikrofonu - praská dále - je chyba v přijímači/kabeláži. Ten mikrofon je konstruován tak, že manipulace s přepínačem nemůže způsobit "praskání" - jedině hlubší "klepnutí" - ale to by chtělo slyšet. Kontoxu a podobným věcem se pokus vyhnout - nejdříve doporučuji pojmenovat problém. Máš možnost otestovat mikrofon s jiným přijímačem? Tím bych možná začal.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pokud to dělá u vypnutého mikrofonu, tak to není vada, to je vlastnost, to tahle sada prostě dělá, musí se to hlídat a mikrofon jen mutovat. Jakmile někdo vypne vysílač, příjmač pobírá bordel, kterej pouští dál do beden.
Trochu pomůže zasqelčovat, ale je to zase na úkor dosahu při mikrofonu zapnutým (výpadky při slabším signálu).
Trochu pomůže zasqelčovat, ale je to zase na úkor dosahu při mikrofonu zapnutým (výpadky při slabším signálu).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
Návštěvník
tak chlapi už jsem nato přišel kolegovi to taky dělá kdo máte bezdrát AKG UHF HT40 tak při vypnutém mikrofonu ale zapnutém příjmači se stává že pokud je v dosahu WI-FI tak on jí pobírá avy slyšíte praskot beden ono totiž ten mikrofon a WI-FI vysílají na přibližně stejné frekvenci v pásmu UHF. 
Vážně? Ukaž data-sheet. Já teda neviděl bezdrát, který by byl nad 1 GHz, WiFi začíná na 2,4 GHz. Navíc by takový mikrofon byl docela nepoužitelný, protože WiFi je dnes skoro všude.
- gabluk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Návštěvník píše:tak chlapi už jsem nato přišel kolegovi to taky dělá kdo máte bezdrát AKG UHF HT40 tak při vypnutém mikrofonu ale zapnutém příjmači se stává že pokud je v dosahu WI-FI tak on jí pobírá avy slyšíte praskot beden ono totiž ten mikrofon a WI-FI vysílají na přibližně stejné frekvenci v pásmu UHF.
To se mi nejak nezda. Ty mikrofony funguji kolem 700/800Mhz a wifi jede na 2,4 GHz. Nebo se pletu?
to je blbost. mě to s akg začalo dělat spolu s nástupem digitálního vysílání, digi tv se v tom pásmu pohybuje.. když byl zapnutý nebo mute tak vše OK. ale když byl mikrofon vypnutý tak to byl rachot...
Listen... and enjoy the sound
- gabluk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To je vlastne pravda. Muze to byt i ta digitalni televize, ja vlastne v ruznych lokalitach taky musim preladovat vysilacky.
Ta frekvence není stejná, ale za určitých okolností je rušení patrné. Dělal jsem venkovní akci, kde mi agresivní wifina z přilehlé tenisové haly udělala z Shurky nepoužitelné prskadlo. Ta wifi mi prskala do vstupu i když byl mikrofon zcela vypnutý. Pokud se začal používat, tak příjem nebyl čistý ani z bezprostřední blízkosti. A nepomohla ani změna kanálu, zkoušel jsem jich několik. Na dráty to naštěstí vliv nemá.
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
Pak už jen změřit sílu WiFi a případně oznámit na ČTÚ. Já jsem s AKGčkama problém nezaznamenal, a to byly v dosahu WiFi, které ale "nepřepalovaly" normy. Je totiž pravda, že v zarušených oblastech, kde se soupeří o kolize na kanálu, jsou někteří schopni připojit anténu nebo nastavit zisk, který v normách není ani náhodou...
Leč - na akci v daný moment to nepomůže
Leč - na akci v daný moment to nepomůže