Jaký mikrofon ke kytarovému kombu?
-
- Reklama
-
swistak
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím pánové. Potřebuju poradit jakým, mikrohonem sejmout zvuk z kytarových komb aby to znělo a nebylo zbytečně drahý. Díky za rady.
Zde na fóru - tlačítko hledat - naťukání slov mikrofon kombo - Enter:
viewtopic.php?f=14&t=4429&p=39777&hilit ... mbo#p39777
Já dávám SM 57, není drahý, hraje hezky. Možností je mraky.
viewtopic.php?f=14&t=4429&p=39777&hilit ... mbo#p39777
Já dávám SM 57, není drahý, hraje hezky. Možností je mraky.
-
swistak
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Díky, prolezu to.
-
swistak
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký mikrofon ke kytarovému kombu?
Stejně bych to tady ještě trochu rozvinul. Protože sem tu nenašel (možná sem jen blbě hledal tak se nezlobte) jakej ten mikrofon má být. Kytaristům nabídli v Musicdatech repasovaný Audixy za polovinu ceny. Typ teď přesně nevím, ale mikrofon má fantomový napájení. Na mixu sice fantom máme, ale nejsu si jistej jestli to funguje protože fantomový mikrofony co máme k bicím nám na tom nefungujou a musí se do nich dát baterka. Jak to je teda s tím fantomovým napájením. A jsou všechny nástrojový mikrofony fantomy? Díky
Ne, všechny nástrojáky nejsou fantomový, třeba ta SM57 je dynamika.
Mikrofony "k bicím" asi máte nějaký elektrety, přes který fantom neprojde.
Pokud nemáte místnost vhodně akusticky upravenou, moc bych o kondenzátorových mikrofonech nepřemýšlel. Vybíral bych z dynamik. V první řadě experimentujte s umístěním mikrofonu - a to skoro libovolného. Výsledky budou markantnější než výměna mikrofonu X za mikrofon Y.
Mikrofony "k bicím" asi máte nějaký elektrety, přes který fantom neprojde.
Pokud nemáte místnost vhodně akusticky upravenou, moc bych o kondenzátorových mikrofonech nepřemýšlel. Vybíral bych z dynamik. V první řadě experimentujte s umístěním mikrofonu - a to skoro libovolného. Výsledky budou markantnější než výměna mikrofonu X za mikrofon Y.
-
swistak
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já sem možná blbě položil otázku. Zkusím nastínit konkrétní situaci.
Do zkušebny mikrofony ke kombům nepotřebujeme takže ani žádný nemáme. Ve zkušebně kytary slyšíme všichni dobře. Jde o to, že se blíží léto a s ním i akce. Kytaristi mají každej jedno kombo (klasická zábavovka, dvě kytary, bicí, basa, klávesy, nějaký zpěvy). Jde mi to, že kytaristi budou potřebovat mikrofony aby na podiu šlo sejmout zvuk z komb do mixu. Takže se mi jedná o snímání zvuku pouze na živých akcích (kde samozřejmě ty podia nejsou vůbec dobře odhlučněny). Čím by to bylo nejlepší a nejlevnější sejmout?
Do zkušebny mikrofony ke kombům nepotřebujeme takže ani žádný nemáme. Ve zkušebně kytary slyšíme všichni dobře. Jde o to, že se blíží léto a s ním i akce. Kytaristi mají každej jedno kombo (klasická zábavovka, dvě kytary, bicí, basa, klávesy, nějaký zpěvy). Jde mi to, že kytaristi budou potřebovat mikrofony aby na podiu šlo sejmout zvuk z komb do mixu. Takže se mi jedná o snímání zvuku pouze na živých akcích (kde samozřejmě ty podia nejsou vůbec dobře odhlučněny). Čím by to bylo nejlepší a nejlevnější sejmout?
AKG D40
RCF, A&H, AKG, Radial, SommerCable, Neutrik, Amphenol, Hercules, Lexicon,...
Sennheiser E906
(nebo levnější varianta E606)
- gabluk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem pro shure sm57, obcas pouzivam shure beta 57. A ted si vyber:-). Asi bude nejlepsi si nejake pujcit a vyzkouset, kazdemu proste vyhovuje neco jineho. Podle sluchu, aparatu, predsudku:-) zvucite se sami? Pokud ne, tak to nechte na zvukari, sahnedo kybliku a neco vytahne.
No ja povazuju vyber mikrofonu ke kombu za nejmene kritickou. Muzes resit mikrofony na bici, zpev, akusticke nastroje. Ale ke kombu to bude to posledni, co Ti muze zkazit kvalitni ozvuceni.
Jase primlouvam za dynamiku a konkretne sm57 nebo audix i5..
S tim neudelas chybu a mas univerzalni mikrofon i na jine pouziti..
V.
Jase primlouvam za dynamiku a konkretne sm57 nebo audix i5..
S tim neudelas chybu a mas univerzalni mikrofon i na jine pouziti..
V.
-
knobtweaker
- Uživatel

E606, E906 , SM 57, I5 záleží jakej typ zvuku preferuješ , ale víceméně všechny tyhle mikráky udělaj dobrou práci.
-
swistak
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zvučíme si samy, jinak bych to neřešil a nechal to na zvukaři. Takže nemusí být fantomovej, to sem potřeboval vědět. A ještě se zeptám když by kluci koupily ty zmiňovaný Audixy (jak sem psal na začátku ty repasový z Musicdata) mají fantom tuším tam bylo psaný od 9 do 52 V. Budou mi na tom fungovat i kdyby nám na mixu to fantomový napájení nešlo? Jako, že by nebyli tak citlivý aby chytily všechno okolo a jen to kombo?
Proc chces mit kondenzator nebo elektret u komba? Na ten Audix se vykasli. Kup urcite dynamik. Drz se toho, co Ti tady doporucuji jini zvukari.
Navic, co to znamena repase audixu?? Nova membrana? Nebo co?
v.
Navic, co to znamena repase audixu?? Nova membrana? Nebo co?
v.
- gabluk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ke kytarovemu kombu pro live hrani jednoznacne dynamicky mikrofon, tj. mj. bez jakehokoliv napajeni.