Odposlechy pro bicí na stojanech?

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
trupr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od trupr »

Ahoj všem, jaký máte zkušenosti s odposlechama na stojanech u bicích? Výhody - nevýhody.
Dík za reakce
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Trochu to rozviň.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
trupr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od trupr »

Jde mi oto co je lepší pro bubenika ( hluchyho :lol: ). Mam možnost dát monytory z obou stran na stojany a nebo skosené na zem. Taky z obou stran. Na těch stojanech mám strach z vazby a abych bubenika nedorazil úplně :shock: ale nemám s tím zkušenosti. Ptám se spíš ze zvědavosti a jestli tady není bubeník - zvukař, ten by k tomu mohl říci víc.
čus
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Nejlíp se zeptat přímo toho bubeníka, ke kterýmu to budeš dávat.
Já je třeba zvedám, buď na stativ, nebo na nějaký prázdný case.
Vazby se bojíš s čím? Naopak tě to pomůže, protože monitor na zemi hrající víc do bicích než do uší musíš víc zesílit.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Dělám to podobně jako Kamil.

A na vazbu jsem trochu narazil u totálně hluchýho bubeníka (neslyšel na jedno ucho), takže tam měl všechno, k tomu ještě svůj mikrofon a po operaci hlasivek ještě problém s hlasem.
Podotýkám, žádný řezníci, spíš postarší páni.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
trupr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od trupr »

Dík za poznatky.
Robi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Robi »

U nás má bubeník sluchátka a spokojeni jsou všichni na podiu, já za mixpultem i bubeník. Ale je fakt, že jede přes Roland TD-30, sám si reguluje poměry bicích a zbytku kapely a sluchátka má nějaké profi špunty co si sám kupoval.
trupr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od trupr »

Tak jsem zkusil odposlechy na stativu a spokojenost, opravdu se to do nich nemusí tolik valit ( ke spokojenosti všech na podiu ) a tím i pro mé pohodlí. Ještě jsem zvědavej jak se to bude chovat se zpěvem u bicích. Jedinej problém bude na malejch podiích tam se to asi nevejde, tam bude muset stačit klasika nazemi. Ale je neuvěřitelný jak některý bicmeni jsou hluchý, jsem při hraní vyrazil na podium si poslechnout jak to hraje z monitorů a u bicích to byl mazec a to jsem si myslel jak jsem hluchej já :D.
Buďte pozdraveni, přátelé
slaveknovi
Nováček fóra
Nováček fóra

Re: Odposlechy pro bicí na stojanech?

Příspěvek od slaveknovi »

trupr píše:Jde mi oto co je lepší pro bubenika ( hluchyho :lol: ). Mam možnost dát monytory z obou stran na stojany a nebo skosené na zem. Taky z obou stran. Na těch stojanech mám strach z vazby a abych bubenika nedorazil úplně :shock: ale nemám s tím zkušenosti. Ptám se spíš ze zvědavosti a jestli tady není bubeník - zvukař, ten by k tomu mohl říci víc.
čus
To je dobrý, že pro bubenika ( hluchyho ) :lol: =D> =D>
PPSSound
Uživatel
Uživatel

Re: Odposlechy pro bicí na stojanech?

Příspěvek od PPSSound »

Taky davam odposlech pro bicmeny( sam jsem tez bubenik) na prazdny case, skoro do urovne sluchu a taky si nestezuji,zatim...Krasny vecer
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“