Jaký zvolit subwoofer?

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
swendik
Nováček fóra
Nováček fóra

Jaký zvolit subwoofer?

Příspěvek od swendik »

Potřeboval bych poradit. Hrajeme ve dvou lidech taneční muziku (od dechovky po Kábáty). Mám powermix Yamaha EMX 640 a k satelitům (2 pásmové 400W RMS - 15´´repro Beyma) jsem dokoupil Behringer EP 2500 (2x450W/8ohm). V powermixu mám tím pádem v můstku volných 400W/8 ohmu a chtěl bych to ještě na něco využit, zejména pro venkovní hraní. Jako logická volba mi přijde subwoofer 18´´ . Jakou zvolit bednu pro 400w zesílení za rozumný peníz, aby to mělo smysl ? Myslel jsem tak výkon kolem 300w, citlivost min. 98db. Za Vaše příspěvky předem děkuji. SW
banach
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký zvolit subwoofer?

Příspěvek od banach »

Problém budeš mít s tím, jak to říznout, tvoje Yamaha nemá LPFko na výstupu, tak leda že bys pořídil zesilovač s crossoverem, nebo cross a zesilovač a nebo aktivní basovku. Jestli nepoužíváš výstupy moni třeba pro monitory, tak si tam můžeš nakroutit vrchy a pasivní basovku nakroutit na masteru a na té primitivní grafice postahovat všechna pásma mimo spodního, ale není to dobré řešení.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Re: Jaký zvolit subwoofer?

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Kromě toho dělení je samozřejmě problém hlavně ve výkonech, tak slabý sub se venku vůbec neprosadí. Jestli ty satelity nejsou hodně málo citlivé, tak výsledek nebude odpovídat investici. Buď se vrátit k buzení satelitů z mixu (asi moc nehrálo) a EP2500 dát na sub do můstku anebo pořídit ještě jeden zesilovač a x-over.

H.M.

Tak na to ještě koukám, jestli nejde nějak líp využít ten zesilovač v powermixu a oni tam opravdu nedali nikam ani jeden inzert :-(, zato pět jacků vypatlali na výstupy k reproduktorům. Ty satelity mají jakou impedanci ? Osazení ?
Odpovědět

Zpět na „Repro“