Proč analog a ne digital a obráceně

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
noxus
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Proč analog a ne digital a obráceně

Příspěvek od noxus » pát 06. úno 2009 9:11:38

Panove, vcera som sa bavil s kamaratom a kolegom z jedneho nemenovaneho :-D celoslovenskeho radia. predstavte si ze sa mu to stalo v zivom vysielani tiez. Vysielal moderovanu relaciu a ked si chcel upravit gain na digitalu tak mu vyhodilo na monitore upozornenie o zavaznej chybe a zmrzol mu pult v poslednom nastaeni (sable, gainy, odposluch proste vsetko zmrzlo v tom rezime akom bolo /mikrofony boli vytiahnute a aj stereo sable nastastie) takze napisal na papier odkaz aby moderatori vybehli zo studia potichu a rychlo volal seovi. Ten mu poradil pripojit mysku (z pultu to neslo potvrdit ) a odkliknut upozornenie, pult sa resetol a nabehol do poslednej konfiguracie a nastastie uz slapal v pohode :) Mno riesit taketo problemi ON-AIR so zapnutymi mikrofonmi fakt nezavidim.

PS: bohuzial neviem co to bol za pult a system #-o ale pokusim sa to zistit vecer.

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK » sob 28. úno 2009 21:43:39

nejak sem prospal doplnovani ale.

proste tohle nikomu nepreju, pokud dobre chapu tak pri resetu je ticho. no open air opravdu nikomu nepreju. jak sem cetl dokazem presvorkovat zdroj bez pauzy, neslo by to aj se systemem?

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » pon 02. bře 2009 12:00:07

Tak jsem se dostal k těm fotkám. Nevalná kvalita , jsou to skutečně "print screen" ´foťákem :P

Noční můra zvukaře .......
Klotz 01.JPG
a další .......
Klotz 02.JPG

Filip F

Příspěvek od Filip F » pon 02. bře 2009 18:15:52

Tak ta prvni fotka je husta :D , mix s windows bych si rozhodne nekoupil. Nechapu proc jej tam davaji kdyz existuje plno jinych lepsich a stabilnejsich OS. Pro tohle pouziti urcite.
Chybka na druhe fotce ale vypada na spise na chybu zadani cesty od obsluhy :-)

honza_s
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od honza_s » úte 03. bře 2009 0:00:58

Teda já bych nerad, aby se to tu nějak zvrhlo, ale hlášky typu "mix s windows bych si rozhodně nekoupil" mě vždycky velmi pobaví. Jaké že to existují prosím pěkně alternativy?

Uvědomte si, že digitální pult je ve své podstatě počítač, sebemenší chybička (nesouhlasící jeden jediný bit) může způsobit pád celého systému, výrobci podle mého názoru dost dlouho celé systémy testují, aby mohli zaručit stabilitu, nicméně i tak se může stát, že se něco podělá. Často hraje obrovskou úlohu lidský faktor, ona totiž vynalézavost některých uživatelů nezná meze :D Platformu MS Windows používá více výrobců digi pultů, většinou jde o osekané verze W98, na nichž běží aplikace samotného mixu. IMHO je to jednodušší a levnější řešení proti proprietárnímu systému, který by jinak výrobce musel vyvíjet. Samozřejmě je zde i výhoda snadného update na novější verze, nemluvě o implemetaci takových záležitostí, jako je USB, PS2 rozhraní pro klávesnici a myš nebo VGA rozhraní pro externí monitor.
Řešit, jestli mix "jede" na Woknech nebo na něčem jiném nemá podle mého názoru smysl, rozhodující jsou jiné vlastnosti. Je to asi jako kdybych si koupil Fabii s benzínovým motorem místo Superba s dieslem jen proto, že nafta s.m.r.d.í... :wink:

A ještě totální off-topic na závěr, pokud někomu padají Windows na jeho počítači, není to většinou chyba samotného OS, ale daleko častěji to ukazuje na hardwarový problém, případně nestabilitu způsobuje některá "třetí" aplikace.
The best sound comes from one source...

pavel.vojta
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pavel.vojta » úte 03. bře 2009 0:18:30

Nesouhlasím, používáme cca 4 roky pulty ktere jedou na XP (embeded version!!!) a nikdy jsem nezažil jediný problém. Problém s pultem jsem měl jednou jedinkrát když do něj napršelo a to opravdu hodně. Po usušení průmyslového počítače pult jel a jede doposud bez jediného zádrhelu. Když se mě kdysi něco podobného stalo na velkém analogovem stole dávalo se to dohromady půl roku.
Jen tak mimochodem Digico Dx jedou na W98 a nikdo s tím nemá problém a jezdí s tím opravdu top a nebojí se toho.
A polemiky o stabilním systému mě vždy pobaví, IT mě živilo cca 20 let, provozovali jsme za tu dobu DOS, různé verze Windows, komerční i nekomerční Unixy, OS2 ... Pokud byl počítač nestabilní byly většinou 3 důvody: špatně napsaná aplikce, vadný HW nebo vadný uživatel. Poslední případ většinou ....
Pavel Vojta
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla » úte 03. bře 2009 0:45:53

U kokretnich pultu s win98 me nebavi vyplnovat konfigurak, kdyz chces pouzit jinou sestavu stageboxu...

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » úte 03. bře 2009 7:50:16

U toho Klotze ( byla to v té době novinka ) výrobce promptně a v tichosti opravil práva user pro zápis konfigurace a od té doby naprostá spokojenost .
Klotz 03.JPG
P.S. zejména znalci ať si povšimnou značkového racku pr přehrávače ....... :wink:
pavel.vojta píše:Pokud byl počítač nestabilní byly většinou 3 důvody: špatně napsaná aplikce, vadný HW nebo vadný uživatel. Poslední případ většinou ....
Absolutní souhlas .

honza_s
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od honza_s » úte 03. bře 2009 9:52:53

pavel.vojta : Souhlas od prvního do posledního písmene...
The best sound comes from one source...

Filip F.

Příspěvek od Filip F. » úte 03. bře 2009 10:31:55

Omlouvam se, nechtel jsem abyste se toho chytli :roll: , bylo to mysleno trochu s nadsazkou vzhledem k te fotce(mel jsem za tu vetu radsi dat jeste smajlika). Jasne, chyby obvykle byvaji hlavne v ovladacich a aplikacich tretich stran, a to jak na Windows tak i na Linuxu, BSD, (to jsou treba alternativy jak se nekdo ptal). Me nejvice na windows vadi ze se clovek z tech hlasek moc nedozvi co se presne stalo. Na mixpultu bych cekal ze tam hodi nejaky realtime OS (treba linux s realtime patchem). Stejne clovek u toho mixu asi nema zadnou moznost jak se hrabat v systemu a chybku treba sam opravit, at uz tam bezi jakykoliv OS. To musi stejne udelat vyrobce, a ten at si tam da treba win3.11, me jako zakaznika stejne bude zajimat hlavne jak to funguje.
A prosim uz to neresme, na tohle forum to nepatri. :-)

J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. » pát 06. bře 2009 19:22:44

pavel.vojta píše:Nesouhlasím, používáme cca 4 roky pulty ktere jedou na XP (embeded version!!!) a nikdy jsem nezažil jediný problém. Problém s pultem jsem měl jednou jedinkrát když do něj napršelo a to opravdu hodně. Po usušení průmyslového počítače pult jel a jede doposud bez jediného zádrhelu. Když se mě kdysi něco podobného stalo na velkém analogovem stole dávalo se to dohromady půl roku.
Jen tak mimochodem Digico Dx jedou na W98 a nikdo s tím nemá problém a jezdí s tím opravdu top a nebojí se toho.
A polemiky o stabilním systému mě vždy pobaví, IT mě živilo cca 20 let, provozovali jsme za tu dobu DOS, různé verze Windows, komerční i nekomerční Unixy, OS2 ... Pokud byl počítač nestabilní byly většinou 3 důvody: špatně napsaná aplikce, vadný HW nebo vadný uživatel. Poslední případ většinou ....
S tím "jediným problémem" bych Pavle trochu nesouhlasil, ale naprostý souhlas, že se nikdy nejednalo o bug OS. Škoda že jsme si tehdy nevyfotili ten pultík obložený fény :P
Zvukař bez www stránek

pavel.vojta
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pavel.vojta » sob 07. bře 2009 2:39:41

Čau Jirko, myslel jsem to že to byl jediný problém s OS na který tady výše kolega naráží. Bylo to opravdu jedinkrát kdy systém nanaběhl a končil na BSOD :D
Pavel Vojta
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

koniash
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od koniash » stř 20. bře 2013 21:05:08

To: bláha
Ani Soundcraft Vi4 není zárukou dobrého zvuku. Následně i tak drahého pokračování po reproboxy...
Kombinace hlavy a rukou zvukaře umí kapelu potopit i zvednout...
Dobrý zvuk se dá udělat i s analogem, jsem jeho zastánce.
Zkušenost z Flédy dne 1.3. kapela MB v Brně.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 20. bře 2013 21:30:39

4 roky R.I.P. už jsme jinde.

Alespoň doufám, že jsem snad nikde nenapsal, že čím dražší pult, tím lepší poslechový zážitek.

Pochopitelně je to v rukou zvukaře, ale i kapely. Na druhou stranu dobrá, fungující a sladěná technika tomu zážitku dokáže hodně pomoci a zvukaři usnadní práci. Třeba tak, že místo aby hledal vazby má větší klid a prostor na samotnou mixáž, práci s efektama. Prostě větší klid a pohoda při práci.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv » stř 20. bře 2013 23:58:45

Hele, jsou analogy a analogy, a pak digitály a digitály. Taky jsou zvukaři, kteří fakt vědí, co a proč dělají a pak jsou zvukaři, kterým to tak nějak prochází a vychází. Analog má své kouzlo, múže mít evůj specifický zvuk, průběh korekcí atp., digitály zase umožňují mnohem komplexnější a přesnější nastavení všech parametrů. Záleží na způsobu práce každého soudruha, co mu více vyhovuje. Nedá se říct, že by jedno nebo druhé bylo lepší, protože žádné "lepší" neexistuje. Buď to vyhovuje nebo nevyhovuje. Samozřejmě uvažuji v rámci nějaké ekvivalentní třídy, nelze srovnávat laciné šumítko s dospělým stolem. A podobně můžeme pokračovat v celém řetězci. Každopádně je pravdou, že až špičková technika dovoluje plně využít potenciál intepreta i zvukaře. Jinak spíše než zvučíš, hledáš kompromisy.
Dělám, co mě baví.

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“