Jak používat aktivky?
-
- Reklama
Re: Jak používat aktivky?
Kamile, je to tak, občas i aktivky se v pevné instalaci objeví. Zásuvka 230V za ní tam bude jednoznačně za účelem napájení této bedny, tudíž je téměř jistě v okruhu spínaným stykačem v příslušné rozvodnici.Kamil píše:Ad Ota: on někdo používá na pevné nepřístupné instalace aktivky? Takže i vestavěný zes jede pořád? Nebo to vypínají rozpojením prodlužky?
Rozpojením prodlužky, přesněji shozením jističe přede mnou vypnul technik v lacláčích i STUDER Vista 7 v karlínském ÁčkuKamil píše:Ad Ota: on někdo používá na pevné nepřístupné instalace aktivky? Takže i vestavěný zes jede pořád? Nebo to vypínají rozpojením prodlužky?
Sorry za OT
administrátor, moderátor
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
to Martin: No jo,, kdyby to kupoval za svy tak ho to ani nenapadne 
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

No já to vidím na obrázku str. 4 a v tabulce str10. Poloha MAX by měla logicky být shodná s tou udávanou citlivostí (pokud není přímo na bedně například nějaká ta značka jinde, tady není). Jak jinak bys chtěl jedním údajem definovat citlivost než jako maximální ? Mohla by tam být ještě maximální hodnota vstupního napětí, kterou umí vstupní obvody zpracovat, stejně jako u mixů. U novějších ART se to někam ztratilo, ale dotaz byl na starou a tam je to podle mne celkem jasné. Těch beden tady opravdu fungují tisíce a ještě jsem to nepotřeboval ověřovat, nikoho nezajímalo zřejmě proto, že s tím neměl problém.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
Bredy
Děkuju za odpověd. Nikdy sem to nepotřeboval řešit, ale zvědavost mi nedala.
S bednama je spokojenost. Bohužel jednu musím už potřetí reklamovat na stejnou závadu. Ale všude se najde kus zvaný zmetek. Zřejmě sem si ho u 315-A koupil zrovna já
S bednama je spokojenost. Bohužel jednu musím už potřetí reklamovat na stejnou závadu. Ale všude se najde kus zvaný zmetek. Zřejmě sem si ho u 315-A koupil zrovna já
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Něco nestálého nebo se to opravdu opakuje ? Číslo zakázky apod. abych to našel v evidenci ?
H.M.
H.M.
-
Bredy
Opakuje se pořád ta samá závada. Po chvilce hraní se rozsvítí limit a bedna přestane hrát. Vypnu jí, nechám ji "odpočinout" a zase chvilku hraje. PRotokol z druhé opravy má číslo S11300117. Sériové číslo bedny je KGXI 19318. Tento týden sem neměl čas to řešit, ale příští týden chci volat k Vám do servisu. Bohužel sem bednu nekoupil přímo u Vás, ale u pana Šrajera v Mladé Boleslavi.. Servis sem si ale zařídil přímo u Vás.
-
Bredy
Ještě bych doplnil, že jsem bednu použil na třech různých mixech, na různých výstupech. Zapojené se subbasem i bez něj. Druhá funguje naprosto bez problémů. A dalších X u mých kolegů a kamarádů taky. Jak říkám, tohle je asi nějakej "zmetek" 
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Našel jsem ji dvakrát, v lednu a v únoru, jednou identifikováno jako typická závada součástky v obvodu mute (laciná oprava), podruhé jako něco úplně jiného (to už nás stálo víc), teď je to potřetí to samé ? To už opravdu vypadá na prokletý kus aneb "na posraného i záchod spadne", což je lidová moudrost, kterou má ovšem postižený zákazník málo chuti ocenit, protože to opravdu naštve. Na jménu maloobchodu nezáleží, záruku držíme fakticky stejně my (přesněji my a přes nás výrobce), stačí aby nešlo o šedý dovoz. Speciálně Šramus těch RCF bere hodně, na rozdíl od nedávno zde proslavených odborníků na RCF z benešovska 
H.M.
H.M.
-
Bredy
No bohužel pořád ty samé příznaky nemoci. Naštěstí teď není tolik hraní, ale o plesovku to bylo nepříjemný. Chápu, že se jedná zřejmě o špatný kousek. Leden a únor sedí. Byl jsem u Vás dvakrát. Bohužel ta závada přišla znova.. 
-
Bredy
Tak máte bednu u Vás v servisu. Snad to do třetice už dobře dopadne 
-
dovicin
- Uživatel

Zdravím po dlouhé době, tohle vlákno mne zaujalo i jsem se pobavil. Zdeněk Prodance psal, že do aktivky má jít signál po linkové úrovni. Mám Opera DX515, O je na 3 hodinách, na levém dorazu nekonečno, na 12 nic, na půl druhé 3 a na pravém dorazu (asi 5 hodina) myslím 4dB. Hrajeme akusticky country, tedy čtyři snímače, tři přes DIbox, jeden přímo do mixu přes HiZ (Mackie ProFX12). A teď k jádru. Do teď jsem posílal master z mixu do bedny přes mikrofonní vstup, ano, bylo to náročné, citlivost vysoká, hned to chtělo pískat, když jsem otočil potákem na 12 hodin. Ale vycházel jsem z uspořádání kabelu, které mi prodal prodavač s bednou. Abych poslal smíchaný signál z mixu do bedny polince, mohu použít spodní dva vstupy, buď čtvrťák nebo XLR ovšem female!!!tedy stejný konektor jako na opačném konci kabelu. To mi nikdo neřekl, ale budiž. Přepínání na bedně line mic je OK. Jaký kabel tedy mám použít? Z mixu mohu jít ven bal/unbal, ale to zapojení kabelu. Třívousový jako mic nebo jako nástrojový, což je tedy opravdu line. Jak je to nejlíp?
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

http://www.dbtechnologies.com/public/CM ... 050213.pdf
Na str.47 a 53 je schema zapojení konektorů (všechny jsou paralelně a až za nimi je přepínač citlivosti mic/line) a jak mají vypadat zapojení přislušných konektorů na kabelu. Je to naprosto standardní a i ten kabel mezi mixem a bednou je standardní, úplně stejný, jako mezi mikrofonem a mixem (taky se mu někdy kvůli tomu říká mikrofonní, protože většina jich slouží u mikrofonů, ne u beden). Přepínač samozřejmě do polohy line.
Tedy ještě jednou - bedna NEMÁ žádný mikrofonní vstup a linkový vstup ODDĚLENĚ a bylo to tedy i dosud zapojeno nejspíš správně a příčiny zpětné vazby jsou jinde (obvykle špatný mikrofon, špatná jeho poloha proti bednám, špatně nastavené EQ, špatná mikrofonní technika zpěváka apod. Citlivost na bedně se nastavuje tak, aby na mixu fungovala indikace výstupního napětí a master fader byl v nějaké rozumné pozici, ne u nuly a ne na horním dorazu. Jestli to bude na devíti nebo třech je obvykle bedně jedno a některým je to jedno od dorazu k dorazu (nemají polohu, kdy to nehraje vůbec).
H.M.
Na str.47 a 53 je schema zapojení konektorů (všechny jsou paralelně a až za nimi je přepínač citlivosti mic/line) a jak mají vypadat zapojení přislušných konektorů na kabelu. Je to naprosto standardní a i ten kabel mezi mixem a bednou je standardní, úplně stejný, jako mezi mikrofonem a mixem (taky se mu někdy kvůli tomu říká mikrofonní, protože většina jich slouží u mikrofonů, ne u beden). Přepínač samozřejmě do polohy line.
Tedy ještě jednou - bedna NEMÁ žádný mikrofonní vstup a linkový vstup ODDĚLENĚ a bylo to tedy i dosud zapojeno nejspíš správně a příčiny zpětné vazby jsou jinde (obvykle špatný mikrofon, špatná jeho poloha proti bednám, špatně nastavené EQ, špatná mikrofonní technika zpěváka apod. Citlivost na bedně se nastavuje tak, aby na mixu fungovala indikace výstupního napětí a master fader byl v nějaké rozumné pozici, ne u nuly a ne na horním dorazu. Jestli to bude na devíti nebo třech je obvykle bedně jedno a některým je to jedno od dorazu k dorazu (nemají polohu, kdy to nehraje vůbec).
H.M.
-
dovicin
- Uživatel

Dle tohoto vysvětlení jsem dělal blbě to, že jsem měl přepínač mic/line v poloze mic. Dneska zapnu line a budu nastavovat vše jak zde popsáno. Mělo by to pak být OK. V citovaném návodu je totiž napsáno, že všechny vstupy jsou v line úrovni a máš pravdu, že není odděleně zapojen mikrofonní a linkový vstup. Děkuji. Inu, nejsem profík a učíme se celý život.