Sám zvukař v poli

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Sám zvukař v poli

Příspěvek od Jose1 » pát 18. čer 2010 9:57:34

Tak mě napadá taková zhovadilost.
Všiml jsem si, že se stalo zvykem, kalkulovat ceny od KW. Co takhle dělat kalkulaci dle kil (tun) použitého aparátu? :wink:

Jiří E
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiří E » pát 18. čer 2010 12:49:57

No nevím, zde u nás má jeden zvukař aprát - vůbec to nehraje, ale je to veliké a těžké jako ku..., myslím - že to má dělané doma, težká překližka. Já stejné prostory ozvučím s třetinovým aparátem stejně silně a dle mého o hodně kvalitněji. Takže váha asi nee !!

PPSSound
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PPSSound » čtv 18. dub 2013 18:40:31

Tak vsechno na koleckach, mix Soundcraft GB8 24/4 kolecka, case na kabely,stojany, boxy aktiv, vse na kolech, najezdova rampa do auta,krom nekolika kseftu uplne v pohode,dojedu si na misto, vyndam,postavim,odehraju,dam do case a zase do auta......taky jsem tahal plno veci v ruce, sice to neco stoji,ty case,ale vyplati se....tot muj nazor...

ALSH
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od ALSH » čtv 18. dub 2013 22:15:15

Já jsem zrušil všechny hliníkopřekližkové racky a vše dal do plastových SKB (4-5 HU). Hlubší mají dvě kolečka a výsuvné madlo. Nejvíc mi vyhovuje, že se přemísťují na boku (nastojato). Při zvedání se člověk neohýbá až dolů. Na kabely, mikrofony,.... používám plastové bedny na profinářadí (Systainer). Dělají různé velikosti a jdou secvakávat k sobě. Na rudlík a v přívesu sezvakám věže, do schodů rozpojím na části dle váhy. (..a skoro nic neoxiduje)

jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.hadr » čtv 18. dub 2013 23:12:02

Ja vozim zesilovace kazdy zvlast v racku (8kg digital), na male bedynky jsem si ted udelal doublecase s koleckama, kabelovku mam v naradovem voziku s vysuvnou rukojeti, efektovku jsem zredukoval na 4U. Takze v rukach taham akorat basovky (pasiv, takze lehky), hardware (stojany) a mixy. Kdyz beru velky mix, tak uz to je vetsinou natolik velka akce, ze se pomocne ruce vzdycky najdou.
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

CharlesBass
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od CharlesBass » pon 22. dub 2013 1:00:40

Já jsem si všimnul jakým způsobem v 99% zvedaj lidi věc. Přijdou k bedně, kejsu, atp, který stojí na zemi a ohnou se pro něj s rovnýma nohama a "zvedaj zádama". Už pár let aplikuju vzpěračský způsob, kdy veškerý horizontální zvedání dělám ze dřepu a zvedám nohama s rovnými zády .. on by i ten vzpěrač tu činku asi zvednul zádama, ale nedokázal by to dělat trvale. Když člověk vykládá 3tuny a pak zase nakládá 3tuny, několikrát týdně ... samozřejmě to už je všechno na kolech a u auta je rampa ... ale hromady věcí se zvedat musí, kabeláky a racky na podium, odposlechy rovněž, stejně jako zavěšovat bedny na hrazdu či je stavět do komínu ... tak "vzpěračský" způsob se mi zdá mnohem efektivnější a ergonomičtější. Je to věc zvyku. Často jezdím jako bedňák u velkého apece a i se svým malým apecem (3metráky) sem snad jednou dvakrát za poslední dobu svého bedňáka neměl a jeho sem vycvičil a pokud jsou pomocníci k velkýmu apci, tak je příležitostně proškolim rovněž, občas to sou fakt tintítka, který s deskou Nivtec bojujou jak s větrným mlejnem a s 40kg bednou ve dvou vlajou jak gumový panáci.......

A nejlépe se má pak pan zvukař, který si zapojí jen efektovku a pult a jinak se o zbytek nestará... to je podle mě to nejergonomičtější řešení ;) A navíc když se digitalizuje a 150Kg pult vymění za 20Kg :D Tak je pak mnohem líp ...
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky :lol:
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři :-)

Odpovědět

Zpět na „Bar“