TC helicon Voicesolo VSM-300XT praktické zkušenosti?
-
- Reklama
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem to pro nekoho kupoval a doma zkousel. Na velky podium do rockove kapely to moc neni, neni to tak silny, ale jinak je to fajn. Muzes si tam sam namichat pomer mezi svym mikrofonem a linkou, co ti posle zvukar. Je tam chytre vyresena ta krabicka propojena multipin. konektorem, aby ti tolik kabelu nevedlo nahoru. Dole je:
XLR: mic in, mic thru, TRS Line in L R, line thru L R, aux in, aux thru.
TC-Helicon VoiceSolo VSM-300 XT
Ahoj,premyslim, ze bych si ho poridila.Uz dva mesice vaham..Recenze jsou vsude dobry,ale jeste jsem se nesetkala s nikym, kdo tento aktivni monitor odzkousel. Moc by me zajimalo, jestli bude dostatecne silny na muj krehky hlas v pomeru s divokym bubenikem,klavesama, kytarou a basou v male zkusebne. To je vlastne hlavni duvod shanky,potrebuju neco abych s mikrofonem nemusela byt napichla u klaves, v kombu ktere je nove a naseho klavesaka to ocividne netesi. Vsichni maji komba tusim kolem 150W, takze by to teoreticky melo jit( monitor od TC ma 150W). Pokud jste ho nekdo ve zkusebne s kapelou zkousel, prosim podelte se,diky Mitzushjardatop píše:Ja jsem to pro nekoho kupoval a doma zkousel. Na velky podium do rockove kapely to moc neni, neni to tak silny, ale jinak je to fajn. Muzes si tam sam namichat pomer mezi svym mikrofonem a linkou, co ti posle zvukar. Je tam chytre vyresena ta krabicka propojena multipin. konektorem, aby ti tolik kabelu nevedlo nahoru. Dole je:
Diky za reakci. O tom, ze to funguje jako osobmi odposlech jsem presvedcena, ale co nevim a co je podstatne je, jestli tento monitor muze bit jedinym reproduktorem zpevu ve zkusebne (asi 13 m2 ). Teda presneji,tim ze to ma peak 0,5 m znamena ,ze me bude/nebude 3m vzdaleny spoluhrac slyset? Bohuzel jsem socharka a zpevacka a zadnej velkej technik ,takze s tema dynamickejma kardiodama pomalu. pochopila jsem to tak, ze kdyz to dam naplno zacne to vazbit?jardatop píše:Ma to peak SPL 116 dB ve vzdalenosti 0,5 metru
Ja myslim, ze by to mohlo stacit. Kdyz to budes mit na tom mikrofonnim stojanu, tak by ses mela slyset.
Stejne bych rekl, ze v pripade dynamicke kardiody bys dosahla driv zpetne vazby nez plneho vykonu.
Diky a mej se Mitzush
Ahoj, myslim, ze by jim to asi trochu vadilo a asi by moc nevedeli co si pocit.Sam Jr. píše:ostatním spoluhráčům za zkoušce nebude vadit, že tě skoro neuslyší?
Mas s timto monitorem osobni zkusenost nebo z ceho soudis, co soudis?Diky za cokoliv ,co mi pomuze hnout se z mista. P.S.:muzes mi doporucit levnej monitor na zpev / do 8 000, pres kterej by me bylo slyset?
Carpe diem Mitzush
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem ho zkousel, ale jenom ve folkove kapele (zadny bici).
Vykon ve Wattech o sile zvuku moc nerika. SPL 116 v pul metru znamena 110 ve vzdalenosti 1 metru.
Tento odposlech
http://www.thomann.de/de/the_box_ma120_mk_ii.htm
ma max. SPL 130dB a pouze 120W RMS.
Tyhle odposlechy mam a myslim, ze hrajou silneji nez to TC.
Vykon ve Wattech o sile zvuku moc nerika. SPL 116 v pul metru znamena 110 ve vzdalenosti 1 metru.
Tento odposlech
http://www.thomann.de/de/the_box_ma120_mk_ii.htm
ma max. SPL 130dB a pouze 120W RMS.
Tyhle odposlechy mam a myslim, ze hrajou silneji nez to TC.
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Piezzo vyskac tam neni. Pisou to sice, ale ty 2 kousky, co mam doma, tam maji normalni papirovy repracek:J.J. píše:Ježišikriste, piezo do monitoru!!!! To není výškový reprák ale generátor vazby. Zkoušel jsi někdy normální bednu???
http://images7.thomann.de/pics/prod/195950_large.jpg
- Sam Jr.
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
pokuď mají mít něco z hlasu/zpěvu ve zkušebně kromě samotnýho zpěváka i ostatní spoluhráči, tak to se rozhodně jedním 8" (nebo kolik to má) před xichtem docílit nedá a rozhodně ne v rockové kapele, ale netvrdím, že se tak zkoušet nedá, jen to prakticky znemožní práci s hlasem a mikrofonem, případně intonaci ... mám vyzkoušeno, že nám je málo i 1 aktivní odposlech s 15" a hornou.
... prostě všechno něco stojí a je do toho potřeba něco vrazit stejně tak jak to dělají ostaní muzikanti do svých nástrojů
všichni zpěváci co znám, by nejraději jen přišli k zapojenýmu mikrofonu a jen se dělili o svoji jedinečnost

... prostě všechno něco stojí a je do toho potřeba něco vrazit stejně tak jak to dělají ostaní muzikanti do svých nástrojů
Ahoj, diky za milou odpoved.Pro TC jsem se nakonec nerozhodla z tohoto duvodu: Ten Voicesolo 300 uz do CZ nedodavaj, takze muj plan ho koupit, vyzkouset ve zkusebne a popripade vratit a vymenit za neco jineho nevysel.(uz se vyrabi jenom nova rada XT)Sam Jr. píše:pokuď mají mít něco z hlasu/zpěvu ve zkušebně kromě samotnýho zpěváka i ostatní spoluhráči, tak to se rozhodně jedním 8" (nebo kolik to má) před xichtem docílit nedá a rozhodně ne v rockové kapele, ale netvrdím, že se tak zkoušet nedá, jen to prakticky znemožní práci s hlasem a mikrofonem, případně intonaci ... mám vyzkoušeno, že nám je málo i 1 aktivní odposlech s 15" a hornou.
... prostě všechno něco stojí a je do toho potřeba něco vrazit stejně tak jak to dělají ostaní muzikanti do svých nástrojůvšichni zpěváci co znám, by nejraději jen přišli k zapojenýmu mikrofonu a jen se dělili o svoji jedinečnost
![]()
![]()
Sehnala jsem jenom 200, ktera stala skoro 10 000Kc misto 6000Kc, ktere jsem podle cen v Nem. a USA ocekavala, coz me odradilo i od moznosti si to vyzkouset a vratit.
Dalsi rozhodnuti padlo na DB TECHNOLOGIES - OPERALIVE 210. Zamluvila jsem ho na kytary.cz, protoze tam mas moznost do 30 dnu zbozi vratit. Nebudu to uz natahovat, OPERALIVE 210 teda nic moc, ale meli ve sleve Laney http://kytary.cz/laney-cx-12-a-aktivni- ... 77:0:0:1:0, tak jsme ho tam vyzkouseli a koupili. Vcera na zkousce jsme do nej pres malej mix zapojili SHURE - SM48-LC a SENNHEISER - e840-S a pak uz si jen uzivali ten neuveritelnej rozdil. Takze nakonec se vse povedlo ,jsme s monitorem, kteremu jsme koupili super stojan od SAMSON, aby na nas z rohu mohl z vysoka zarit, maximalne spokojeni a o pouhych 10 000 lehci (monitor a stojan). Ted mame jeste 3 zkousky,na kterych monitor poradne otestujem v ruznych zvukovych pozicich. Minulou zkousku chybeli klavesy a jeli jsme na polovicni vykon, takze priste uvidime vic. Kdyztak ho vymenime za o neco vykonejsi http://kytary.cz/samson-db300a-aktivni- ... 98:0:0:1:0 . Mejte se fajn a diky za vecne prispevky .Mitzush
- striska
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Samson lepší než dB? To se mi nechce věřit...motorovapila píše:Moc bych nevěřil tomu, že Samson bude lepší, než dB Opera Live ale stát se může.
Ještě pouvažujte o výměně toho Sm-48 za něco vhodnějšího na zpěv (např SM-58)
ČR: dBTechnologies.cz | SR: dB-Technologies.eu | ozvuceni.info | Harmonie 1872 Kolín
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
jak mam rad shure, tak mikrofony shury jsou delany predevsim pro zpevaky kteri se do toho "umi oprit" takovy ty kuňky co mi pak BETA od Shura bere vic kyt. kombo co je za nim nez jeho hlas .. pro ty bych volil jiny mikrofon. Ja bych je dal treba na rock, hc nebo tak ,, nevim .. mam shury sam a tohle je jen zkusenostSm-48 za něco vhodnějšího na zpěv (např SM-58 )