Prosím doporučení, jaký použít signálový kabel
-
- Reklama
Prosím doporučení, jaký použít signálový kabel
Zdravím .
Potřebuji poradit, jaký byste mi doporučily signálový kabel na přenos zvukového signálu z DJS mixpultu do 100-voltové ústředny.
Výstup z djs mixpultu je symetrický XLR a vstup do 100-voltové ústředny je taky symetrický XLR.
Jaký typ signalového kabelu byste mi doporučili. Jestli UTP-čko nebo standartní mikrofonní symetrický kabel.
Potřebuji navést hudební signál z jedné budovy do druhé budovy a vzdálenost mezi budovami je zhruba 50 metrů, počítano i s rezervou 2 metry na každé straně. Signálový kabel bude zakurtován na prověšovacím drátu.
Řešili jste někdy také , takový problém , dilema, otázku
Děkuji Vám za cenné odpovědi , moc mi tím pomůžete
S pozdravem hezkého dne Vojta23

Potřebuji poradit, jaký byste mi doporučily signálový kabel na přenos zvukového signálu z DJS mixpultu do 100-voltové ústředny.
Výstup z djs mixpultu je symetrický XLR a vstup do 100-voltové ústředny je taky symetrický XLR.
Jaký typ signalového kabelu byste mi doporučili. Jestli UTP-čko nebo standartní mikrofonní symetrický kabel.
Potřebuji navést hudební signál z jedné budovy do druhé budovy a vzdálenost mezi budovami je zhruba 50 metrů, počítano i s rezervou 2 metry na každé straně. Signálový kabel bude zakurtován na prověšovacím drátu.
Řešili jste někdy také , takový problém , dilema, otázku
Děkuji Vám za cenné odpovědi , moc mi tím pomůžete
S pozdravem hezkého dne Vojta23
Re: Prosím doporučení, jaký použít signálový kabel
Na 50m by měl symetrický mikrofonní kabel stačit. Počítej ale s velkou pravděbodobností s výskytem zemních smyček a tím pádem potřeby oddělovacího trafa.
Zvukař bez www stránek
Edit 9.5.2013 : Souběžně se signálovým kabelem povede i napájecí 230 voltový kabel, tjst DJS mixpult bude zapojený na stejnou fázi , jako 100-voltová ustředna.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Neškodilo by přidat o jaké modely ústředny a mixu jde. Slušná zařízení by mělo stačit propojit běžným "mikrofonním" XLR/XLR kabelem, pokud to není trvalá instalace, tak to má výhodu v jeho univerzalitě. U trvalé instalace bych asi spíš zvažoval dlouhodobou odolnost proti vlivům okolí a nejspíš bych se to snažil galvanicky oddělit od obou zařízení a uzemnit zvlášť.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Je možné použít i datový kabel Cat5e např., ale musí být stíněný. Důležité je ale galvanické oddělení tráfkem, jak píše Hubert. Není nutné vést společně napájecí kabel a zapojení na stejnou, nebo jinou fázi, na zemní smyčky nemá vliv. Pokud je tam ještě nějaká stará teslácká ústředna (pult AUA např.), tak ten má již linkový transformátorek na vstupu "L" zabudován, piny 1 a 3 u DIN konektoru. Stínění zapojíš jen na jedné straně kabelu a předpokládám, že DJ mix má rovněž symetrický výstup. Poud ne, je potřeba jej symetrizovat též Di-Boxem.