CAT 5E místo DMX kabelu
-
- Reklama
Re: CAT 5E místo DMX kabelu
Ja tiez zatial take vymozenosti nepouzivam,
ALE nepochopil som ta, ze to mas z pultu dmx kabel do prevodnika a z neho usb do NB
a potom z nb dalsi prevodnik do svetiel
Tak ten prvy je taky isty ako ten druhy len opacne zapojeny?
A fungovalo bi mi to tak isto aj pri pouziti toho spominaneho eurolite pultu
(prip. Elation dmx operator II)
a v NB/PC keby som mal freestyler?
A ako nastavit nieco zvlastne v NB na prijimanie signalu z pultu? alebo staci len v tom software nieco nastavit?
(to jako ze ci pri mojej sucastnej situacii nebudem zbytocne rozmyslat o dalsom prevodniku, pred casom som rozmyslal o dmx merge, ale pri tych cenach radsej budem tahat 2 kable od dvoch pultov, alebo sa dopracujem k vacsiemu pultu, ale keby to slo hentak by som asi usetril...)
Dakujem.
ALE nepochopil som ta, ze to mas z pultu dmx kabel do prevodnika a z neho usb do NB
a potom z nb dalsi prevodnik do svetiel
Tak ten prvy je taky isty ako ten druhy len opacne zapojeny?
A fungovalo bi mi to tak isto aj pri pouziti toho spominaneho eurolite pultu
(prip. Elation dmx operator II)
a v NB/PC keby som mal freestyler?
A ako nastavit nieco zvlastne v NB na prijimanie signalu z pultu? alebo staci len v tom software nieco nastavit?
(to jako ze ci pri mojej sucastnej situacii nebudem zbytocne rozmyslat o dalsom prevodniku, pred casom som rozmyslal o dmx merge, ale pri tych cenach radsej budem tahat 2 kable od dvoch pultov, alebo sa dopracujem k vacsiemu pultu, ale keby to slo hentak by som asi usetril...)
Dakujem.
My web: neskor, v plane ina, zatial takato - http://www.facebook.com/pages/Sihar-Fot ... 3072132077
http://smefata.sk/efata-band/
http://smefata.sk/efata-band/
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
MV má možnost až 3 převodníků 1x DMX IN a 2x DMX OUT, k tomu má ART NET (ale až plná verze), možnost připojení přes LPT a umí i připojit MIDI konzoli BCF2000. Takže ta konfigurace je přímo v programu MV.
Pak to funguje s jakýmkoliv DMX pultem a záleží jak si MV nastavíš, lze tam nastavit na jaký rozsah kanálů reaguje jak na vstupu, tak na výstupu.
Přes atributy lze nastavit propuštění DMX 1:1 (Submaster na DMX IN), nebo ovládání jedním DMX kanálem scénu nebo chase, a to jak lineárně (External DMX IN) tak skokově (External DMX IN - Value).
Jak je to u Freestyleru netuším, s tím si teď hraje kámoš a zatím tam nic nenašel. Myslím že by měl ale umět BCF2000.
Ještě mě napadl Q Light Control Plus (zdarma), tam je v konfiguraci určitě možné nastavit převodníky jak na IN, tak na OUT, ale víc jsem s programem nelaboroval. Vím jen, že má nějakej problém s Win8, převodník mi vidí, ale nekomunikuje, na Win 7 běhá.
Pro doplnění MV na Win 8 běhá bez problémů.
Pak to funguje s jakýmkoliv DMX pultem a záleží jak si MV nastavíš, lze tam nastavit na jaký rozsah kanálů reaguje jak na vstupu, tak na výstupu.
Přes atributy lze nastavit propuštění DMX 1:1 (Submaster na DMX IN), nebo ovládání jedním DMX kanálem scénu nebo chase, a to jak lineárně (External DMX IN) tak skokově (External DMX IN - Value).
Jak je to u Freestyleru netuším, s tím si teď hraje kámoš a zatím tam nic nenašel. Myslím že by měl ale umět BCF2000.
Ještě mě napadl Q Light Control Plus (zdarma), tam je v konfiguraci určitě možné nastavit převodníky jak na IN, tak na OUT, ale víc jsem s programem nelaboroval. Vím jen, že má nějakej problém s Win8, převodník mi vidí, ale nekomunikuje, na Win 7 běhá.
Pro doplnění MV na Win 8 běhá bez problémů.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Dakujem za info, tak hadam idem pokracovat v snivani, si viac sadnut k programom a hrat sa s nimi
Dakujem.
bastlení z UTP bych viděl jako přínosné jenom ve směru jedna tenká tkanička a až 3 linky. jinak se to samozřejmě nedělá. standartně se na to používaj majkový kabely, i když správně by na to měl bejt 110Ohmovej kabel. ovšem 120Ohmovej termimátor na konci každýho DMX řetězce řeší naprosto všechno. a i když tam neni, je hovno zle, protože až do 16ti zařízení na větvi ( paralelní, vzhled sériového propojování je jenom pro jednoduchost dohledávání chyb v případě vadných kabelů) se nic neděje. a to ještě těch 16 je jenom spočítaná bezpečně fungující hodnota, ale i 24 strojů ! bez termimátoru ! funguje jak má (vestavěný rozvod DMX pro LED pary s celkovou dýlkou cca 16m).
termimátor je jenom XLR, do kterýho ce kycne ten 120R.
jinak to posílání po páráku taky funguje, ale je lepší to prohnat přes ten aktivní splitter, protože může dojít k rozdílu potenciálů uzemění, protože světla se většinou tahaj zvlášť, a mohlo by to dělat neplechu se zvukem, zejména když je stínění jednotlivejch párů propojený i na kostru páráku..
lovu zdar
termimátor je jenom XLR, do kterýho ce kycne ten 120R.
jinak to posílání po páráku taky funguje, ale je lepší to prohnat přes ten aktivní splitter, protože může dojít k rozdílu potenciálů uzemění, protože světla se většinou tahaj zvlášť, a mohlo by to dělat neplechu se zvukem, zejména když je stínění jednotlivejch párů propojený i na kostru páráku..
lovu zdar