Sestava od RH sound - hraje to???
-
- Reklama
Sestava od RH sound - hraje to???
Napíšu vám sem zkušenost z právě prošlého víkendu. V jiném vlákně popisuju, jak se mi podařilo odpálit mého starého LUCASE a já jsem v pátek stál před dilematem jak v sobotu ozvučit malý country folkový festiválek kousek od Chebu. Narychlo jsem od kamaráda zapůjčil jeho staré uskladněné bedny RH SOUND 15/3/250, zesík PHONIX MAX 2500 mám, k nim jsem přidal 2 ks aktivek RH Sound 15/5/300. Jako odposlech mám 2 x aktivky Opera od dB technology . Na akci jsem jel vyklepaný jako startka, jestli to nebude průser. Hrát mělo 7 kapel poměrně i zvučných jmen. (Strašlivá podívaná Plzeň, Stařenky (Schovanky)Praha, Sekvoj Praha, Stráníci atp. Tuláci Ostrov) Hrálo se na miniaturním zastřešeném pódiu kam se sotva vlezlo 6 lidí, v hledišti místo tak max pro 120 lidí. U této muziky naštěstí nikdo nečeká nějaké tuctuc a kopání subbasů do břicha. Počasí střídavě oblačno. Postavili jsme s kolegou aparát, udělali protidešťová opatření. Nastoupila 1. kapela a já nechápal. Příjemný vyrovnaný zvuk s konkrétními basy, srozumitelný zpěv, prostě to hrálo. Odpoledne probíhalo příjemně, lidí přišlo minimálně okolo 150. Během času mi z každé kapely někdo přišel poděkovat za úžasný zvuk, ktrý na takové akci nečekali. Nekecám opravdu každá kapela. Lidé v publiku chválili také, dokonce i pořadatel byl více než spokojen. V posledních letech tam byly se zvukařema problémy. Tak co si o tom má člověk myslet? Prostě to RH v rámci svých možností hrálo. Teď mne můžete ukamenovat, ale tak to je.
Re: Sestava od RH sound - hraje to???
"V posledních letech tam byly se zvukařema problémy".
Nebyly prostě ty RH soundy jednookými mezi slepými?
Lidi přišli s pramalým očekáváním, tak je potěšilo aspoň něco, co se dalo poslouchat.
Jinak teda:
a) bohužel nevěřím, že by se čímkoliv dala dohnat kvalita nehrající bedny
b) ale souhlasím, že s trochou šikovnosti se dá vydojit ledacos
vždy je to o uších a o rukách, na RH se dá s velmi omezenými možnostmi cosi poslouchatelného odehrát, naopak pamatuju jeden koncert na olomouckém náměstí, který byl neposlouchatelný - a to tam vysely RCFka.
Tož tak
Nebyly prostě ty RH soundy jednookými mezi slepými?
Lidi přišli s pramalým očekáváním, tak je potěšilo aspoň něco, co se dalo poslouchat.
Jinak teda:
a) bohužel nevěřím, že by se čímkoliv dala dohnat kvalita nehrající bedny
b) ale souhlasím, že s trochou šikovnosti se dá vydojit ledacos
vždy je to o uších a o rukách, na RH se dá s velmi omezenými možnostmi cosi poslouchatelného odehrát, naopak pamatuju jeden koncert na olomouckém náměstí, který byl neposlouchatelný - a to tam vysely RCFka.
Tož tak
Kapely děkovaly za příjemné odposlechy dB.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Asi tak, zřejmě tam předtím hrály ještě horší věci a hlavně horší zvukaři. Překvapivě kvalitníma RH bednama to určitě není i když já bych doporučil se zamyslet ještě nad tím, jestli ten Lucas náhodou nepatří do trochu jiné kategorie, než sis myslel. Ale to už tě asi taky muselo napadnout, pokud i tobě se zdál zvuk z RH lepší 
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Páni kluci, zásadě je to o rukách, a o dané situaci, o kapele, jezdím roky ruce uši, a hraju na kde jaký čínský šunt, a proto vím , že za dané situace se dá vykouzlit i velmi slušný zvuk na aparát o který bych si neopřel ani kolo. Takže pokud se to podařilo a je jenom dobře. A hodně štěstí.
2Kamil: kapely slyšely i ty co hrály před nimi a po nich
. Já sám jsem byl z toho zvuku překvapen, protože jsem opravdu nemusel nikde nic honit, sedlo si to tak nějak samo.
Jinak vloni tam zvučil známý, s digitálním Presonusem, slušným PAčkem a z aparátu se linul děs. Rok před tím kluk, co zvučí bigbíty. Hrálo to nahlas, ale zase až moc. To jsem stál na pódiu s kapelou.
Důvod proč jsem sem napsal ten příspěvek je to, že jsem byl prostě sám překvapen, až zaskočen, jak se to povedlo. Muzika je o pocitu a někdy je to prostě magie. Měření a diagramy řeknou hodně, ale důležité jsou i uši muzikantů a publika. Oni většinou RCF od JBL nebo RH soundu nerozeznaj. Důležité je, že byl spokojeni všichni, no a na další ročník už jsem zamluven
Jinak vloni tam zvučil známý, s digitálním Presonusem, slušným PAčkem a z aparátu se linul děs. Rok před tím kluk, co zvučí bigbíty. Hrálo to nahlas, ale zase až moc. To jsem stál na pódiu s kapelou.
Důvod proč jsem sem napsal ten příspěvek je to, že jsem byl prostě sám překvapen, až zaskočen, jak se to povedlo. Muzika je o pocitu a někdy je to prostě magie. Měření a diagramy řeknou hodně, ale důležité jsou i uši muzikantů a publika. Oni většinou RCF od JBL nebo RH soundu nerozeznaj. Důležité je, že byl spokojeni všichni, no a na další ročník už jsem zamluven
2Hubert M.: Nikdy bych se neodvážil napsat nic o překvapivě kvalitních RH, a už vůbec je porovnávat s vašimi Megatony, RCF atd. Naštěstí na této akci nikdo netoužil po co nejvyšším SPL a tucáním subbasů do solar plexus
Jak by to odehrálo HKčko nevím, neboť nedostalo příležitost. 
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Snad ho máš naposlouchané, ne ? Neříkej mi, že jsi s ním nikdy nic podobného nezvučil, to by byl asi ještě větší zázrak, udělat to hned napoprvé, než že to bylo na RH. A ten nesmyslný předsudek, že když bedny můžou hrát nahlas, tak určitě nemůžou hrát potichu, já osobně nesdílím, platí to pouze opačně a ještě jen pro některé. Já samozřejmě většinu kontrolního poslechu dělám při výkonech maximálně kolem pár W, jinak bych byl dávno hluchý a kdyby to poslouchat takhle nešlo, tak bych to nedělal. Jediné reálné problémy jsou s odstupem, hodně citlivé bedny obvykle posunou šumové pozadí do slyšitelné úrovně.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
No máš pravdu, ale každej aparát hraje s prostorem ve kterém je, že jo, s tím LUCASEM bych z toho nebyl tak vyjevenej. 
- Petr V.
- Uživatel

Já bych to typoval na efekt "neviditelného" zvukaře. Jsou prostory a hudební styly ,které je lépe nechat hrát z podia a PA jen tak doplnit. Tohle mohlo zafungovat i zde. Takových míst není mnoho a třeba ti zvukaři před tebou se snažili přetlačit akustiku prostoru výkonem beden, dopadlo to ne zrovna dobře. Takhle vznikají legendy o dobře hrajících levných boxech. Potom když je skutečně výkon a linearita systému potřeba, kouzlo náhle zmizí a malér ťuká na dveře. Každý kdo nějakou dobu zvučí, už zažil stav ,kdy si říkal, že by stačilo přinést dvě bedny na stojanu, místo dodávky aparátu.
Prostě se ti to podařilo vychytat a máš kšeft na další rok. I tohle je nedílnou součástí zvukařského umu.
Prostě se ti to podařilo vychytat a máš kšeft na další rok. I tohle je nedílnou součástí zvukařského umu.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
Škoda ze tady není like. Hned bych by Ti dal jeden.
-
mayo
Mam s RH taku skusenost ze nie vsetky hraju rovnako, tie velmi stare sa celkom dali, tie som jeden cas pouzival na ozvucenie mensich priestoroch v spolupraci s QSA 1200 a Yamo MG12 a vecsinou sa to dalo aj ked nevravim ze idealne (z jedneho repraku po cca 20hod hrania odletela prachovka). Kedze to RHcko je menej citlive a trochu zahuhlane (menej kope) po miernom vytiahnuti stredovysok na mikrakoch a korekcii na basoch aby nehuhlalo velmi je ten zvuk na v mensej vzdialenosti na ucho celkom prijemny, vo vecsej tam nieco trocha zanikalo, no dokedy sa do toho nerve je OK, ked som Rval do clipu tak to zacalo kreslit no to moze byt aj zosilom. Na live to bolo prekvapivo lepsie nez na dicsco vtedy sa viac prejavili slabiny. Mal som moznost pocut tie bedne aj sprocesingovane na Sabine NAV a to zvukovo okrem citlivosti uz nebolo co vycitat. Aj dnes ma RH niektore modely najme pasivne v danej cene celkom ze sa daju, na nenarocne pouzitie ako v dedinskom kulturaku, krcme a tak kde to aj tak skor ci neskor nejaky opilec rozkope... Myslym ze RH su pouzitelnejsie nez Omnitronoc ci Auna, Ibiza a pod. porovnaval som to, na Selenium ci eminence to asi nema ale tie cinske dzonky to prehra s prehladom. Co ma dost prekvapilo tiez ze aky zvuk ide dosat z Thomanovskych bedni serie Achat (112M+TP218 na kazdej strane) ja som to povazoval za cisty odpad, no bol som velmi milo zaskoceny, hralo to lepsie nez sustava JBL JRX (125+sub) co tam mali obvykle.