Zesilovač do auta. Jen pro mluvení z mikrofonu.

Výkonové, sluchátkové, předzesilovače...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
O. P.

Zesilovač do auta. Jen pro mluvení z mikrofonu.

Příspěvek od O. P. » pon 24. čer 2013 22:13:37

Dobrý den, mohli by jste mi, prosím, poradit, jaký a za kolik pořídit zesilovač do auta, pokud chci mluvit z mikrofonu například na fotbalovém hřišti, kde do cca 50 metrů mohou stát okolo lidé a poslouchat?

Potřeboval bych, aby mi bylo rozumět, abych byl slyšet a abych mohl mluvit třeba hodinu. Je to vůbec možné? Chci něco levného, nejde mi o kvalitu zvuku, ale spíše abych přeřval šumící dav (většinou dávají pozor a jedná se obvyklý hluk cca 100-200 lidí).

Děkuji za jakoukoliv radu. Sám se v tom moc nevyznám.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Re: Zesilovač do auta. Jen pro mluvení z mikrofonu.

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 25. čer 2013 0:47:10

Zesilovačů do auta (tedy napájených 12V - nebo je to náklaďák a má 24 V ?) jsou mraky, ovšem nenapsal jsi nic o reprosoustavě (předpokládám mono, tedy jedné), mikrofonu atd. to máš nebo se to taky bude pořizovat ? Ti lidé budou kde, všude okolo, v jednom směru, jak daleko budou poslední - skutečně 50m ?? - a jak široko krajní ? To tam budou tu hodinu stát a poslouchat řečnění ? V zásadě to zařídit jde, ale je potřeba vědět co a proč. Teprve potom přijde na řadu jak.

H.M.

O. P.

Příspěvek od O. P. » úte 25. čer 2013 22:18:26

Aha, tak to se trochu víc rozepíšu.

Jedná se o autobaterku na 12v. Mikrofon bych měl na hlavu bezdrátový. Ten mám. Repro nemám a 2 by byly lepší do stran, jeden asi do výkonu.

Jedná se o ukázky výcviku a letu dravých ptáků a ukázky lukostřelby. Uprostřed jsem já a dravci či luky, okolo stojí lidé a koukají co dělám. Já meztím něco povídám do mikrofonu. Takže za repráky by většinou nikdo nestál ale do strany to může být úplný půlkruh. Většinou ty lidé stojí opravdu do 50m a ti co stojí dál to nemusí slyšet, protože je to buď nezajímá a nebo jsou to kolemjdoucí. Pomohlo to pro představu?

jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.hadr » úte 25. čer 2013 22:31:48

Rozumim tomu dobre, ze autobaterie je jediny zdroj el.proudu? Protoze bez predelani zdroje bys pro zapojeni toho bezdratoveho mikrofonu potreboval stridac na 230V.
Na ozvuceni by asi slo pouzit neco takoveho: http://dealerzone.musicdata.cz/mipro-ma ... MA-101a%5D ovsem je otazka, kam az to bude slyset.
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » úte 25. čer 2013 22:45:28

Nojo, to mi nedošlo :-D. A jde předělat autobaterka na 230V? Kolik by to tak stalo? A to co si posilal je dost zajiamava věcička, ale vypadá to docela slabě aby to překřičelo dav lidí. Zkusím se podívat někde po zkušenostech.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » úte 25. čer 2013 23:21:35

Bezdráty ale mají napájení cca +-12V, k tomu trafo, to by ale nebylo potřeba a mohl by se příjmač zapojit rovnou.

Měniče z 12V na 230V se dají sehnat normálně.

Možná by se dal sehnat zesilovač z hasičského auta, reprák v majáku, používají to třeba kůžáci, možná by se dala upravit i CB stanice s výstupem na externí reproduktor, nebo jen blbý autorádio s AUX vstupem a tlakovým/i repro na střeše (cca 4x40W).

To čeho bych se trochu obával je ale výdrž baterie, tam si myslím bude problém po hodině aby to ještě fungovalo, natož pak aby auto nastartovalo.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 26. čer 2013 1:11:25

Zvládnout to na baterku jde, je potřeba mít optimální reproduktory, tedy směrové, účinné, prakticky pouze pro řečové pásmo. Pak se dá vystačit s malým výkonem a tedy i odběrem z baterky. Ovšem kombinace s bezdrátem může být problematická, je nutné se pohybovat za nimi nebo aspoň pod nimi, jinak by to mohlo hodně nepříjemně pískat. Tady je typická horna takového zařízení.

http://eshop.prodance.cz/hl4025/d-81668/

H.M.

O. P.

Příspěvek od O. P. » ned 30. čer 2013 20:54:16

Pánové děkuji za rady. Nechám si to projít hlavou a možná koupím jen nějaký měnič a budu to celé zapojovat do 230V. Ty směrové bedny pro hlas jsou dobrý nápad a asi se toho budu držet. =D> A jen jestli se mohu zeptat proč by to pískalo? Já tenhle mikrofon používám běžně a běhám před bednama. Jen to jsou normál bedny.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 30. čer 2013 21:44:11

Protože je potřeba překročit určitou hranici zesílení zvuku mezi membránou mikrofonu a opět membránou mikrofonu, ovšem přes zesilovač a reprobednu. S málo citlivými bednami nebo prostě bednami, které nemusí hrát dost nahlas (daleko) k tomu nedojde tak snadno. Mimochodem, pokud někdo chodí před bednami a nikdy mu to ani nepískne a to i bez jakýchkoli zásahů zvukaře anebo nějaké automatiky, tak možná ani bedny nepotřebuje, umluvil by to asi i sám :-)
Ovšem rozvazbit šlo občas i starý telefon, obvykle položením "sluchátka" na desku stolu.

H.M.

O. P.

Příspěvek od O. P. » stř 17. črc 2013 23:07:53

Máte pravdu, ukázky (pokud jsem blízko u lidí a reprobeden) umluvím i sám. Problém je s tím, že často běhám od lidí a to už pak není slyšet.

Nakonec jsem to vyřešil velmi dobře. Koupil jsem z ebaye skoro novou bednu Ibiza Port10:
http://www.rozbaleno.cz/pa-reprosystomy ... iza-port10

Hrál jsem na tu zabudovanou baterku asi 7 hodin a má to vcelku dobrej zvuk. Není to žádná koncertovka, ale na ozvučení šantánu to prostě stačí. Ještě jsem to nezkoušel před 100 lidma, ale hlasitost max je pořádnej šrumec, tak by to snad mohlo fungovat. A hlas v tom zní dobře. Je tám i výstup na 12V, takže z toho lze napájet třeba i přijímač bezdrátovýho mikrofonu. (zatím jsem nezkoušel, kolik to s tím nejvíc vydrží). Jinak to má vstup na malýho jacka, 2 velký na mikrák a cinče. Potom ještě nějakej příjem bezdrátovýho signálu z další bedny (jako synchro), ale to moc nechápu jak funguje.

Kdyby jste na tuhle bednu měli nějaký otázky, tak zodpovím (napiště třeba na mail onpelikan zavináč gmail.com).

Odpovědět

Zpět na „Zesilovače“