Zkušenosti s mixem muziky pro DVD?

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Grazlll
Uživatel
Uživatel

Zkušenosti s mixem muziky pro DVD?

Příspěvek od Grazlll » pon 01. črc 2013 9:50:03

Ahoj,
prosím, nemáte někdo nějaké zkušenosti s mícháním muziky pro DVD, případně nevíte kde bych našel nějaký chytrý články atp.? Potřeboval bych se téhle problematice začít dost intenzivně věnovat, ale chybí mi materiál...;-)

Grazlll
Uživatel
Uživatel

Re: Zkušenosti s mixem muziky pro DVD?

Příspěvek od Grazlll » úte 02. črc 2013 22:22:59

Oprava..S mícháním živých koncertů...:-)

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz » úte 02. črc 2013 22:41:50

myslis s michanim zivych koncertu 5.1? To je hodne siroke tema. Kdyz se zeptas na neco konkretniho, tak dostanes odpoved.

Mel bys znat, jak se micha vicekanalovy zvuk obecne. Co do jakych kanalu patri a co ne.

V anglictine je toho docela dost v cestine skoro nic.

V.

Grazlll
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Grazlll » úte 02. črc 2013 22:45:12

No, tak vysoko zase nemířim...:-) Jde mi o to, že máme video záznam z koncertu + nahrávku do stop a já to potřebuju nějak dát dohromady :-) Normálně, klasicky do sterea :-) Jde spíš o to jak moc se to liší od studiového nahrávání, například v odstraňování přeslechů atp. Do jaké míry se snažit "vyčistit" zvuk a tak...:-)

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz » úte 02. črc 2013 23:43:40

Pokud si chces udelat dvd sve kapely, tak to proste michej s citem podle ucha. At se Ti to libi. Zadna velka veda.

Idealne s obrazem, protoze budes vnimat uplne jinak prostory.

nez gatovat, tak je lepsi manualne vystrihat. Zfazovat.

Rozhodne se zvuk na dvd tak netlaci jako na cd.

Grazlll
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Grazlll » pát 05. črc 2013 12:50:17

Jako co jde to stříhám ručně, ale virbl a kopák dělat ručně to bych se zbláznil... Myslim, že tam ten gate není uplně na škodu, ne? Alespoň zatim ho tam mam a je to prima :-)
Ale teď jedna věc...Pro maximální čistotu zvuku jsem zkoušel vystříhat "neaktivní" OH, ale přišlo mi to najednou strašně "neroztažený"... Určitě mi někdo z vás dokáže říct jaká je praxe, ať už při úpravě live záznamu nebo i ve studiu...:-)

pavlii
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii » pát 05. črc 2013 21:53:23

Jak vypadá chvíle, kdy jsou "neaktivní OH"? Pochopitelně mě nezajímají ty chvíle, kdy bicí nehrajou 8) tam to nepřítomnost OH nijak ovlivnit nemůže...

P.
Obrázek
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11 / Dynaudio BM6 + A500 / Antelope Discrete 8 Pro SC

Grazlll
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Grazlll » sob 06. črc 2013 10:59:39

Prostě jsem myslel když se zrovna nemydlí do činelů...Ale už začínám tušit, že jsem plácnul pěknou kravinu...:-D

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz » sob 06. črc 2013 13:55:44

Nic nejde generalizovat, ale vystrihavat OH je, vyjma experimentu a specialnich pripadu, pitomost. Kdyz se zamyslis, jak overheady funguji, zjistis, ze je to zaklad celeho zvuku bicich. Tedy zadne vystrihavani!

Jinak pouzivani gate je otazkou a zpusob prace. Nektere styly si to zaslouzi vice u jinych je to naopak nemyslitelne (napr. jazz). Ja jsem se postupem casu gate spise odnaucil pouzivat. Kdyz neni nezbytne nutny, tak ho tam nedavam. Tomy striham rucne.

Jeste bych chtel upozornit, ze kdyz se setkas se skvele hrajicim live zaznamem, tak to take muze znamenat, ze je tam hodne veci prehranych ve studiu. Dalsi docela beznou praxi je trigrovani.

V.

Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“