Digit mix v strednej tiede

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
pepan09
Uživatel
Uživatel

Digit mix v strednej tiede

Příspěvek od pepan09 » úte 23. črc 2013 13:03:15

Zdravim vsetkych zvuakrov !:-) Potreboval by som poradit digit mix. resektive pomoct s vyberom tej spravnej konzoly. Do oka mi padol Soundcraft Si Expression. No, taktiez ma vhodnu konkurenciu v Allen heath. V soundcrafte sa mi paci ten efekt na spev a EQ BSS. Takze Ah bude asi dost zaostavat. Poradte vase navrhy.

Dakujem.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Re: Digit mix v strednej tiede

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 23. črc 2013 13:22:05

Pepane, Soundcraft sice může mít výhodu v tom, že jeho efekty jsou založené na Lexiconu (tato značka patří také Harmanovi), ale s tím EQ už to tak jednoduché nebude. Není nejspíš vůbec nic, co by z "EQ BSS" nemohlo být v jakémkoli digitálním mixu na světě, tedy krom těch tří písmen. Pokus se to neřešit jako nějaký souboj barev, ale dej si mix vedle mixu a porovnej všechno. Můžu tě ujistit, že A&H celkově nijak nezaostává za nikým, zákazníci v naprosté většině nejsou padlí na hlavu a s nástupem digitálu se tato značka začala prodávat ještě mnohem víc, než předtím.

H.M.

mazi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazi » úte 23. črc 2013 13:36:37

Taky je dobré popřemýšlet nad budoucností tedy možnosti rozšířitelnosti, jestli máš už koupený párák a málo peněz na pult, tak koupit mix s možnosti připojitelnosti na párák na svůj párák a pak dokoupit stage box a tím rozšířit možnosti krát dvě...A nebo koupit hned mix se stage boxem a už se nezdržovat s analogovým párákem..... Otázka je taky jaké aplikace s nimi chceš dělat. A kolik do toho hodíš peněz hned a kolik potom.... Zkus se rozepsat :-)

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » úte 23. črc 2013 15:49:18

Huberte působí na tebe vedro :D , na tebe neobvykle napsaný příspěvek, opravdu rozumný :D :o .

Ale ano je potřeba si určit, kolik do toho chceš vrazit, co už máš, co můžeš oželet, co ne, co případně můžeš prodat a kolik za to reálně dostaneš (myslím třeba párák), jaké akce děláš, za kolik a v jakém rozsahu, spočítat si návratnost, rozšiřitelnost, přístup k ovládání, zvážit i nemožné kam až by jsi se mohl rozsahem akcí dostat (třeba v rozšíření s nějakým kolegou propojení dvou pultů jako FOH a monitorový), tím i kompatibilitu, dostupnost servisu, ergonomii ovládání, všechny pulty mají dnes i offline editor do PC, který si můžeš volně stáhnout a zkusit si laborovat, zvážit třeba i potřebu záznamu do stop, zkrátka si spočítat vše kolem a kolem.

V dnešní době je dobrý, že konkurenční boj a pokrok dostaly ceny digi pultů do rozumných cenových relací.

V podstatě je dneska už asi trochu překonanej Presonus (absence motorových faderů), na druhou stranu jsem nedávno slyšel a viděl z blízka Behringera X32 v akci a slušný (navíc ten člověk co ho má má i DiGiCo, ale na menší akce bere radši X32ku). Pak tu je celá řada Soundcraft Si Compact, Allani mají GLD, iLive, a teď Qu-16.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 23. črc 2013 16:13:46

To už je tolikrát mlácená sláma, že není moc co přidat a nerad se stále opakuji. I tak to určitě někoho nasere a bude v tom vidět nějaký útok bůhvínaco.
Soundcraft je nyní už cenově konkurenceschopný, snižoval v posledním cca roce ceny opravdu drasticky. Behringer je dobře vybavený a samozřejmě laciný, Presonus taky jede s cenou ještě níž, ale některé věci mu prostě chybí, Yamaha myslím stále nechytila při tom nástupu dalších značek správný krok, Roland se zde skoro neprodává...
Podle mne jsou už karty nejen rozdané, ale i vyložené, protože značná část poptávky už je uspokojená. To je statistika, když porovnávám množství u nás prodaných analogů a digitálů, tak se navzdory velkému rozdílu v délce období čísla sbíhají. Dá se čekat ještě poměrně hodně kusů do nejnižšího segmentu, tam teď jdou DL1608 a půjdou Qu-16, ale odshora minimálně do poloviny je už vyměněno. Pokud se objeví něco zajímavého úplně nahoře, tak se dají čekat výměny aparátů s posuvem ojetin do nižších pater, jako u všeho, ale z principu nemůže jít o velké počty kusů.
Podle mne je celkem zajímavé, jak má která firma připravené příslušenství, tedy rozšiřovací karty, personální monitoring, jejich ceny a dostupnost.

H.M.

pepan09
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pepan09 » úte 23. črc 2013 17:55:28

Vdaka zatial za prispevky. Ide o to , ze to potreujem na zvucenie beznych kapiel. Teda 24 vstupov minimum. Rad by som zatial vyuzzil klasicky parak , pretoze na stagebox asi tak lahko nebude. Preto by bolo asi naj asi nieco s klasickymi xlr vstupmi. Maju Ah mixy aj slusne efekty na spev? Teda nejaky pouzitelny reverb a delay. Ktore z mixov Ah by bolo vhodne na moju aplikaciu,

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 23. črc 2013 18:27:51

Asi tě překvapím, ale žádný. I když si to pan Jehlář nemyslí, tak A&H skutečně patří k průkopníkům koncepce s digitálním párákem a to až tak extremně, že dosud žádný jejich digitální mix nespoléhal na analogové vstupy v místě FOH. Teprve úplně poslední (a malý) Qu-16 je má, ovšem s možností připojit stagebox řady AR (původně pro mixy GLD) digitálně ihned. Párák prodej nebo vyhoď, podle toho, jakou má reálnou hodnotu a zapomeneš velmi rychle a rád, že někdy existoval. Ze středních mixů s analogovými vstupy na sobě mi přijde jednoznačně nejvýhodnější Behringer X32. Mně se nelíbí, docela šumí, kanálové displeje jsou miniaturní, skoro každý, kdo si ho přišel vyzkoušet na krám, tak odešel s A&H, ale v poměru cena/výbava je nyní nedostižný. Projdi si sám veškerou nabídku v dosahu svého rozpočtu a pusť z hlavy analogové předsudky, jinak nemá cenu měnit doménu a utrácet za digitál, který jen napodobuje analog a hraje na to, že se lidi bojí "moc velké změny najednou".
Někde tady běží vlákno, "jaký externí efekt si mám k digitálu ponechat" a je dost zajímavé, to si přečti taky.

H.M.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » úte 23. črc 2013 19:06:57

U digitálů su nezaujatý (analogový) pozorovatel. A tak by mě zajímalo, v čem tkví u AH to průkopnictví. AH používá "mix rack", např. Innovason tuším "mix box". V čem - krom názvu - je rozdíl? AH to pustil s nižší cenou, to je ale spíš dáno orientací na trh.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 23. črc 2013 19:42:52

Záleží na tom, čemu budeš říkat "průkopník". Jestli jenom někomu, kdo cosi mezi prvními začal nebo taky někomu, kdo to vzápětí maximálně rozšířil. Tenhle "spor" je zajímavý třeba v historii letectví a v Americe se personifikuje do osob bratří Wrightů versus Glenna Curtisse. To je spor letitý, vedený i na soudech i posmrtně a někdy hodně osobní. Můj názor je ten, že Curtiss toho udělal víc a to hlavně proto, že Wrightové se roky starali především o propagaci a patenty, nikoli o vývoj a výrobky a jejich letadla mezitím pozabíjela kdekoho. A kdyby se nedal do letadel, tak se možná jediná dnes přežívající americká motorková firma jmenovala jinak :-)

H.M.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » úte 23. črc 2013 19:49:59

Takže průkopníkem není ten, kdo s novou myšlenkou příjde, ale ten, kdo ji masově rozšíří? Je tedy Behringer průkopníkem reproboxů, když je udělá "levněji" a zaplaví tím několik segmentů trhu?

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 23. črc 2013 20:08:00

Ne, nevím proč se o tom chceš hádat a vymýšlíš takové interpretace, aby to vůbec šlo. Průkopník opravdu není jen jeden jediný a to ten, který se někomu zrovna líbí. Wrightové i Curtiss byli VŠICHNI (a s nimi mnoho dalších) průkopníky letectví, ty si myslíš, že ne ? Úmyslně volím pole, na kterém snad tady nikdo osobně zaujatý nebude, ne jako u mixů :-)
Abych se přiznal, nemám ani tušení, kdo s tou myšlenkou první přišel a je mi to celkem jedno. Jestli ho ale ty znáš, tak dej odkaz, rozšířím si obzory.

H.M.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » úte 23. črc 2013 21:07:07

Huberte, Huberte, opět si zase jak vosa a já nemám chuť tady rozjíždět nekonečné OT. Položil jsi tady myšlenku o "průkopnictví", když jsem se na to zeptal tvými slovy, tak místo, aby sis myšlenku nějak - jakkoliv obhájil, nařkneš mě, že se chci hádat. Nevím, v čem to přirovnání bylo jiné. Opět jsi vytáhl svou internetovou křišťálovou kouli a nejlíp víš, jakou firmu člověk na druhé straně preferuje, jakou ne a co se komu líbí.
Nevím, jak jsem proti AH zaujatý, sám AH mix mám, třebaže analogový...

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 23. črc 2013 21:28:41

Jsem možná trochu háklivý na to, když někdo "nechce rozumět". Já přece nikdy nikde výslovně nikoho nevylučuju z "průkopnictví", přečti si to po mně pořádně. Pak po mně nemůžeš chtít, abych sám sebe popíral a odpovídal ti na otázku, JESTLI JEDEN NEBO DRUHÝ. Ty ses vůbec nezeptal mými slovy, pokud tedy nepřistoupíme na to, že je možné to vzít doslova a slova ve větách už libovolně přeskupovat, aby se smysl změnil v opak. Je celkem zajímavé, že s podobnou věcí máš potíž opakovaně, už jsme se jednou kvůli nějaké logice hádali. Prostě si jako pracovní hypotézu připusť, že jsi mi jednoduše nerozuměl a proto ti vůbec nemůžu na takto položené otázky odpovídat, jsou mimo. Mimochodem kdo asi jiný, než průkopník (tedy jeden z nich, to jsme si snad už vyjasnili) by celou svou výrobu založil jen na tomto konceptu a to v době, kdy jeho asi největší REÁLNÍ konkurenti to dělají jinak ? CO jiného by to slovo vůbec mělo znamenat ? Je Henry Ford I průkopníkem ačkoli měl velké problémy auta vůbec vyrábět, protože UŽ BYLA PATENTOVANÁ ?

H.M.

pepan09
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pepan09 » úte 23. črc 2013 22:03:07

Sorry ze napadam vasu debatu, ale vracam sa k danej teme. Takze pozeram Ahcko. Pozdava sa mi GLD 80 ma aj efekty a stage box je o 1000 eur lacnejsi ako MIni stagebox od Soundracftu co je velmi zaujimave. Myslim ze iny mix v Ah pre mna neni vhody, kedze vsetky su nad limit. Bude to sluzit na bezne zvucenie , teda nejake tie metske akcie a podobne , nejake extra festivaly by cez to ist nemalo. Ku GLD80 je 24 in stagebox , co si mylsim , ze by malo vo vacsine pripadov stacit.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 23. črc 2013 22:20:55

Ano a další vstupy jsou přímo na mixu a samozřejmě se dá rozšiřovat připojením až dalších dvou AR84, které jsou ještě levnější a je šikovné si tak udělat třeba subpárák k bicím nebo na druhou stranu podia atd. takže z toho může být docela snadno ještě větší mix, než to teď vypadá. Debata byla dost o ničem, je příjemné se zase věnovat meritu věci a ne jen semantickým nuancím :-)
Za pozornost by možná stál i GLD112, rozdíl v ceně je poměrně malý a pokud nevadí větší rozměr, tak by ovládání mohlo být lepší. Zatím ale nejsou na skladě, nevím jak to pospíchá...

H.M.

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“