Digit mix v strednej tiede

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Digit mix v strednej tiede

Příspěvek od blaha » úte 23. črc 2013 23:05:19

Teď jsem koukal na SiC a opravdu šla cena dolů, bohužel alespoň jak se mi to jeví teď tak je GLD dražší, nepatrně.

GLD80+AR2412 - cca 160 tis. s DPH (24/8 na pódiu, 4/4 u FOH)

Si Compact 24 + Mini Stage Box 32 + MADI Card - cca 155 tis. s DPH (32/8+8 na pódiu, 24/16 u FOH - max. 40in)
Si Compact Expression 2 + Mini Stage Box 32 + MADI Card - cca 162 tis. s DPH (32/8+8 na pódiu, 24/16 u FOH - max. 66in)
a stage box není zatím nutný kupovat

Behringer X32 + 2xS16 - cca 108 tis. (32/16 na pódiu, 32/16 u FOH, + záznam do stop)

Je to dost vyrovnaný, Behringer je nejlevnější, ale někdo ho nemusí. Pokud na to nespěcháš, vydržel bych, kolem přelomu roku dělá třeba SC akce a slevy a je docela možný, že opět vyleze s nějakejma výhodnejma setama pult/karta/stage box. Takhle to bylo letos z kraje roku, kdy z ceny cca 250tis. kombinace SiC 24+SB+karta spadla cena na 150tis.).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 23. črc 2013 23:33:35

Mohli dělat "akce", protože byli předražení, jakmile se cena srazila na normál, tak se ochota k podobným slevám hodně vytrácí. Taky to samozřejmě strašlivě nasere lidi, co si něco koupili normálně (tedy pokud takoví byli). Nicméně pokud to nespěchá, tak zdražovat se asi těžko bude a nabídka se zatím jen rozšiřuje, asi nikdo nemůže kromě času nic ztratit, když si to bude chvíli rozmýšlet. Já si třeba neumím představit, že někde je barevný víceřádkový displej na každém kanálu a jinde jen svítí barevná ledka do faderu a přesto ta zařízení někdo může pokládat za jaksi srovnatelná, pro mne je to rozdíl kategorie nebo generace, to samé platí pro velký (nebo malý) dotykový (nebo nedotykový) hlavní displej mixu. Skoro bych řekl, že to tak může (ne)hodnotit jen někdo, kdo ještě dělá pouze na analogu a tudíž si stále popisuje kanály fixem :-)

H.M.

zvukar

Příspěvek od zvukar » stř 24. črc 2013 3:10:48

Displaye na Si Expression nie su nevyhnutne, 24 a 32 kanalova verzia na mensie a stredne akcie staci, aby si zvukar nalepil pasku a napisal vsetky inputy a ja osobne preferujem mat vsetky fadery s inputmi stale k dispozicii, ako sa preklikavat vrstvami. Okrem toho ma SiE aj indikaciu gate a kompresoru na kazdom faderi, co je nieco co nema ziadny iny pult v tejto kategorii a myslim ze je to celkom vyhoda. Mam skusenosti s iLive aj s GLD a interface Si Expression mi vyhovuje viac, podla mna je vymysleny naozaj vyborne a robi sa na nom velmi dobre. Ma tiez kopec vychytavok, ako napr. ak clovek podrzi tlacitko ON pre EQ, gate alebo ine funkcie, nad fadermi sa mu ukaze, na ktorych kanaloch je funkcia zapnuta. Daju sa s tym rychlo zapinat a vypinat hipass filtre, fantomy atd. Co sa tyka zvuku, iLive a Si Expression su na podobnej urovni podla mna, s tym ze ja viac preferujem zvuk, kompresory a efekty z SiE. Osobne si myslim, ze SiE ma najlepsi pomer cena/vykon/zvuk. Samozrejme, niekto viac oceni displaye nad fadermi, mnoho vrstiev a tlacitok, ale SiE si podla mna vyborne skombinoval ovladanie analogu (jedno tlacitko jedna funkcia, ziadne preklikavanie vrstvami atd.) a vyhody digitalu.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 24. črc 2013 10:40:24

Nevyhnutelné není nic, ale je dobré si všimnout, jestli jsem něco za svoje peníze dostal anebo ne. V každém případě to výrobní náklady ovlivní a určitě nejsou kanálové displeje krok zpět a přelepit páskou jdou vždycky, kdežto dodatečně namontovat (jako se třeba montovaly meterbridge) nikoli. Co se týká dotykových displejů, tak hodně lidí jim už dává přednost před klasickými "točítky" a pak záleží i na velikosti. Vzhledem k tomu, že GLD je asi o 50% "větší mix", než zmiňované Soundcrafty, musí být buď osazený odpovídajícím počtem faderů, s výslednou odpovídající šířkou, anebo se bude víc přepínat ve vrstvách. To se už mockrát probíralo, platí to všeobecně pro všechny digitály a někdo se to naučí využívat (protože A&H to má dobře vymyšlené, "proklikávání" asi není nejlepší popis) ke svému prospěchu. Mám dojem, že Zdenek Patera vhodnou organizaci tady i jinde už vysvětloval mockrát a není problém si to od něj nechat vysvětlit osobně. GLD v tomhle poměru ani není nijak extremní, jednak právě kvůli přidání dalších osmi faderů u GLD112 a hlavně kvůli existenci R-72, tedy 19" mixu.

H.M.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 24. črc 2013 12:20:35

Ještě k těm tlačítkům - velmi mnoho tlačítek má Soundcraft, nikoli A&H, doporučuju spočítat. Rozdíl je v tom, že ta u A&H mají normální velikost a jsou na panelu líp vidět.

AR2412 je samozřejmě, jak název napovídá, vybaven 12 výstupy, nikoli osmi, jak tady v jednom příspěvku padlo. Navíc má digitální výstup pro personální monitorové mixy ME-1, což reprezentuje spoustu kanálů, pokud si jimi někdo aparát bude chtít rozšířit.

H.M.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 24. črc 2013 12:40:34

Zdeněk Prodance píše:AR2412 je samozřejmě, jak název napovídá, vybaven 12 výstupy, nikoli osmi, jak tady v jednom příspěvku padlo.
Sry, přehlíd jsem se, nebylo to úmyslné. :oops:
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

kalfar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kalfar » stř 24. črc 2013 18:21:46

Já měl tu čest před pár týdny zvučit pár kapel na RfP na SC Performer 2. I když jsem ten mix viděl poprvé, hned se v něm dalo zorientovat a mix běhal krásně a spolehlivě. Kapelní zvukaři si ho také pochvalovali. Tlačítek má tak akorát, žádné se nepřepínají, každé slouží jen svému účelu. Pracovalo se s ním rychle a přehledně. A na zvučení všech kapel krom jedné nám stačila jedna vrstva, tj 21 vstupů. Jedinou nevýhodou Performeru je jeho zvláštně nastavená cena, Expression 2 se mi zdá jako nejlepší nákup. Už jen třeba kvůli perfektnímu zvuku z jejich nejvyšší Vi řady, který se dostal i do těchto nižších modelů.
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 24. črc 2013 18:45:05

Asi ti ta "pocta" trochu stoupla do hlavy, poslední věta je fakt marketingový žvást jako vyšitý :-)
Ale nic ve zlém, pokud máš takovou hrůzu z displejů a "přepínacích tlačítek", tak je asi jasné, že ti přijde i GLD jako něco z Marsu a jsem sám celkem rád, že se od sebe konkurující firmy jasně odlišují přístupem, prát se s někým jenom snižováním ceny za v podstatě totéž je veliká otrava. Viz vlákno o soupeření falešných LabGruppenů, to je opravdu o ničem a nic jiného než snižovat cenu nemůže na nikoho zabrat.

H.M.

kalfar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kalfar » stř 24. črc 2013 19:01:07

Nejen vy umíte vychvalovat své oblíbené produkty :wink:

Docela hrůzu mám, jsem odchovaný WZ3kou a GB4kou, takže digitál je pro mě nová věc. Ale to i pro spoustu jiných malých zvukařů, do jejichž finančních možností se digitály teprve dostávají. A v tomto ohledu mi přijde přístup SC výborný, obsluha je skutečně jednoduchá a logická.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 24. črc 2013 19:20:27

Ale jo, je jasné, že právě na tohle cílili, že se bude hodně lidí bát jakékoli "zbytečné novoty", kterou už neznají z analogu, na designu těch mixů je to jasně vidět, nemá s těmi vyššími řadami absolutně nic společného. Já když to vidím, tak se musím smát, zvlášť když je to na inzerátu se sloganem o tom, že EVOLUCE SKONČILA. Takový vtip ale asi každý nevychutná, já ano, protože mně tyhle Soundcrafty ze všeho nejvíc připomínají Mackie TT24. Ten by možná také ještě šel prodávat, ovšem musel by se jmenovat jinak a taky by se musel "akčně zlevnit" :-)
Když už něco má i laciný Behringer, tak by asi měli i staromilci (ke kterým patřím už datem narození)zapřemýšlet, jestli to jinde nechybí. Jestli si nekupují mobil, na který si budou čísílka vypisovat ručně tužkou pod deset tlačítek předvoleb "pamětí", jako to měly drátové telefony a faxy před dvaceti lety.
Protože ten zvuk je opravdu srovnatelný, kdežto zbytek už moc ne.

H.M.

kalfar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kalfar » stř 24. črc 2013 23:01:08

Jenže o zvuk jde hlavně! Zbytek jsou drobnosti, ale zvuk je to, o co jde a na co se zapomíná!

vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz » stř 24. črc 2013 23:10:01

kalfar: to jestli hral Soundcraft Si nebo Allen GLD nepoznas. A jestli nekdo tvrdi ze ano, tak mu neverim.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 25. črc 2013 1:09:29

Já bych si toho folkloru moc nevšímal, mixy Soundcraft to už dost dlouho s mixy A&H prohrávají v něčem, čemu by se dalo říct výbava, inovace, ergonomie atd. Cenové úrovně dost nemilosrdně planýruje trh a tak jediné útočiště, kam se dá vždycky bezpečně zalézt, je "ten zvuk". Protože o ten přece jde vždycky na prvním místě, že a protože absolutně nikdo nikomu nemůže na žádné diskuzi jen tak vyvrátit, že "on to slyší". Na to by se musely udělat dvakrát slepé testy a to u něčeho jako mixpult je asi tak snadné, jako u souložení :-)
Vím, že se to nebude vůbec žádnému zvukaři líbit, ale on existuje jeden nepřímý, ovšem dost pádný důkaz, že jde jen o folklor. Harman se před lety pokusil nabourat do trhu lepších DJ mixů vlastní značkou, zvolil superslavná písmena UREI. Nápor reklamy byl neuvěřitelný, propadák 100%. Kde obchodně nefungovala legenda, nefungovalo nic. Žádný lepší zvuk se nekonal. Jak říkám, nebude se to líbit zvukařům, protože mají dojem, že všichni DJ jsou hluší. Já pro změnu vím, že za hluché jde z mého hlediska pokládat dost zvukařů (tedy podle výsledků jejich práce) a někteří DJ slyší velmi dobře a vyžadují a také zaplatí kvalitu, včetně zvukové. Ti, co slyší hlavně kvalitní značku, vyžadují Pioneer :-)

http://www.ureidj.com/

H.M.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » čtv 25. črc 2013 7:12:41

Ano Zdenku, v cem Soundcraft prohrava predevsim je to, ze ho prodava vicero prodejcu a distributor Audiomaster se deli o marzi s dalsimi prodejci :-) A&H vydelava predevsim Prodance, protoze Vase obchodni politika je opravdu "specifikum" a dealeri jsou jen nutne zlo a spise jen nahaneci zakazniku do vasich prodejen. Ja osobne jsem presvedcen co vidim na ruznych akcich tak jednoznacne kdo taha za kratsi konec je A&H, Soundcrafty diky sve obchodni politice, pristupu, cene versus kvalita jsou vyrazne vice videt nez A&H!
Je mozne ze se to zmeni s prichodem nove Qu-16, ale na poli analogovych pultu a mensich digitalnich jsou karty zatim jasne rozdany ve prospech Soundcraftu a X32 od Behringera.
Jinak delsi dobu pozoruji vase demagogicke primery na strankach Prodance, napr. db Cromo 10, bednu za cca 6tis. srovnavate s RCF 310 ktera stoji defacto jednou tolik, kde ani dB se netaji ze se jedna o radu vyrobenou v cine. Opravdu pusobive, prosim nezneuzivejte znalosti prodeje a nepodsouvejte lidem vasi formu demagogie. Jste spickovy obchodnik, odbornik, neklesejte na uroven prodejcu Cdecek Evy a Vaska, nemate to zapotrebi. :-)

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 25. črc 2013 10:32:17

Byla by to hezká další legenda, ale mně stačí se podívat do statistik prodeje a A&H je v nich hned na druhém místě z hlediska podílu velkoobchodního prodeje na celkovém obratu z těch asi dvaceti firem, které nám dělají skoro celý. První je RCF, třetí B&C Speakers. Jenom jednu třetinu mixů A&H prodáme maloobchodně. To jsou tvrdá fakta, zbytek jen názory někoho, kdo ani nemůže mít dostatečný rozhled, nemá odkud by se díval. Náš obchodní model je už roky stejný, nedávno jsme trochu zmírnili hranice pro přiznání vyšších rabatů ("bonus"), protože doba opravdu není dobrá a jsme rádi za každého FUNGUJÍCÍHO dealera. Fungující znamená takový, který dělá obraty a nakupuje u svého dodavatele přednostně, ne až když je ten dodavatel na jakékoli pitomosti nejlevnější. Samozřejmě musí také plnit závazky, tedy splatnosti faktur. S tím měli někteří lidé a firmy nekonečné problémy, od některých se nám pak začalo i vracet nevyzvednuté objednané zboží atd. Takové "dealery" s radostí přenechám jakékoli konkurenci, ať zbankrotují spolu. A že těch bankrotů už několik bylo a další budou, nemusím snad lidem z branže vykládat.

H.M.

Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“