jak změřit vstupní citlivost?

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
golfikR32
Nováček fóra
Nováček fóra

jak změřit vstupní citlivost?

Příspěvek od golfikR32 » stř 31. črc 2013 22:19:58

Dobrý den,
Mohli by jste mi prosím poradit jak změřit vstupní citlivost na mojí zvukovce(integrovaná v PC).Co jsem pochopil z internetu, tak mam stáhnout sinus 1kHz,dát hlasitost na maximum a následně změřit na výstupu. Ptám se: Je to takhle správně? Bohužel osciloskop nemam a ani jsem s ním (zatím)nedělal :D mam k dispozici jen multimetr.
Dále se ptám: Je na to nějaká norma ČSN třeba 0,5V?
Co je to 2Vef?to 2V(2 volty) je mi jasný,ale to ,,ef"?

Předem děkuju za rady:)

Frenk
Uživatel
Uživatel

Re: jak změřit vstupní citlivost?

Příspěvek od Frenk » čtv 01. srp 2013 7:57:53

A chceš připojovat vstup zvukovky na výstup zesilovače ? Nebo výstup zvukovky na vstup zesilovače ?(to snad ani nemusis meti 2V na výstupu by melo snad kazdy normalni zesilovac vybudit bezproblemu) :-) ...moc totiz nechapu proc mas merit vstupni citlivost zvukovky na vystupu zvukovky.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

golfikR32
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od golfikR32 » čtv 01. srp 2013 9:54:18

výstup zvukovky!spletl jsem se.Chci změřit kolik dává na výstupu,jestli zesilovač vybudim dostatečně.Zesilovač má vstupní citlivost 0,5mV jedná se o aldax 100P215+.Chci si koupit,nebo spíš postavit nějaký pěkný studiový monitory:)

marian

Příspěvek od marian » čtv 01. srp 2013 10:12:35

Je to hifi zosilnovac, cize standardna zvukova karta by ho mala bez problemov vybudit. Vstupna citlivost zaelzi od nastavenia zisku resp spatnej vazby. Zvukovky maju obvykle vystup okolo 1V, to robi problem najme vykonnejsim PA zosilnovacom, no asi nikto ich poriuamo an PC nepripaja.

Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk » čtv 01. srp 2013 11:02:42

Bez problému to vzbudíš :wink:
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....

golfikR32
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od golfikR32 » čtv 01. srp 2013 13:53:54

ok,díky:)u toho aldaxu je pro regulaci vstupní citlivosti trimr.Takže se musím dostat na těch 500mV.Měřit to způsobem jak jsem psal?

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » sob 03. srp 2013 20:11:33

No, použil bych spíše frekvenci do 400 Hz (kvůli digitálním multimetrům) a na zesilovači nastavil potenciometry doprava. Reproduktory zapojit buď přes odpor (např. 100 Ohm), nebo více sériově, aby měli dostatečnou výkonovou rezervu (5x až 10x) a abys neslyšel zkreslení reproduktoru, ale zesilovač. Tím je myšleno, aby skutečný výkon do reproduktoru byl třeba jen 10-20 W (zajištěno tím, že zatěžovací impedance nebude např. 8 Ohm ale třeba 80 Ohm a více). No a pak připojíš na vstup zesilovače signál, který zároveň budeš měřit voltmetrem. Pak jen zvyšuješ úroveň signálu ze zvukovky do momentu, kdy začne být signál slyšitelně zkreslený. Poté stáhneš úroveň do momentu, kdy zkreslení právě začíná a odečteš velikost napětí z voltmetru.

Reálná mez bude o něco menší (zesilovač při plné zátěži bude limitovat o něco dříve), ale s přehledem se vejdeš do tolerance 10-20% napětí.
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

golfikR32
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od golfikR32 » ned 04. srp 2013 14:03:33

Dík moc,tohle jsem potřeboval

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“