midi

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
ako
Nováček fóra
Nováček fóra

midi

Příspěvek od ako »

ptam se jako indian, vim, ale presto...
Chci si propojit klavesy (yamaha psr-520) s compem. Zakoupil jsem prevodnik UX16, nainstaloval ovladace, ale co mam udelat pro to, aby mi to v tom compu hralo?? Snad mam vse nastavene , jak ma byt, ale ouha... Chci to vyuzivat v SoundForge 8.0, ale zatim bezvysledne... Stahl jsem si i Anvilstudio, ktere by dle popisku melo byt primo pro ma prani nejjednodussi, ale jsem asi kapanek pritroublej... Proto mayday, muzete mi nekdo pomoct?
jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop »

co konkretne s tim chces delat?
chces pouzivat klavesy jako midi controler a hrat pres nejake samply v PC nebo jenom nahravat zvuk z klaves do PC?
ako
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od ako »

Dlouho jsem si hral v SoundForge se zvuky, michal hudbu apod a uz delsi dobu jsem uvazoval nad tim, ze si tam zkusim zakomponovat i sve veci. Takze zatim jen nahravat zvuk klaves do Pc. Napada Te reseni?
zoranko
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od zoranko »

na nahravanie audio signalu nepotrebuješ UX16, daj kabel do Yamahy do OUT, do PC do Line In a nahravaj...
Kuba
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuba »

Přes UX16 dostaneš do kompu "pouze" MIDI data: to je, že tam není zvuk ve své analogové formě ale data o tom, jakou klávesu, jakou rychlostí a kdy jsi zmáčkl. Zvuk z toho musí udělat až nějaký zvukový modul. V tomto případě je nejsnažší použít tzv. VSTi instrument. To je plug-in do nějakého host software (vysvětlím později), který je hojně ke stažení na inetu. Existují všelijaký emulátory např. Hammondek, DX7, moogů, samplery...
K tomu potřebuješ VSTi host - něco, do čeho ten plug-in nacpeš. Přesně nevím, ale mam pocit, že SoundForge vůbec neumí dělat s MIDI, natož s VSTi. Jako nejjednodušši se mi zdá ten minihost, co se tu někde probíral:

TADY:
"A ten VST host se jmenuje MiniHost
Program do kterého nahrajete jakýkoliv VST plugin a on vám výsledek okamžitě posílá do výstupu."

Samozřejmě, na nahrávání potřebuješ něco jinýho. Opět doporučuji Samplitude 9 SE (taky jsme to tu řešili), akorát v této verzi neumí práci přímo s notama (score editor). Jinak ale naprosto v pohodě.

Taky je možnost použít zvuk. modul v té Yamaze - posílat nahraná data né do VSTi ale zpět do kláves (MIDI in).
Kuba
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuba »

Koukni třeba na toto: Rozsáhlá databáze free VSTi

http://www.gersic.com/plugins/index.php?daCat=-2

Tady je MiniHost

http://www.tobybear.de/p_minihost.html
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Neexistuje nejakej podobnej "pidi host "pro apple?
Dlouhán
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Dlouhán »

Ahoj.Zkus Cubase sx.Tam můžeš pracovat i s notami a nejen to.Jestli budeš mít zájem,někde vyhrabu i český návod-manuál.

admin: odkaz na rapidshare smazán, viz diskuze v tomto vlákně http://www.zvukarina.cz/viewtopic.php?t=527
Dlouhán
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Dlouhán »

Safa-podle previdel budu slušnej,leč zkus napsat co jsi tímhle myslel?Ako potřebuje program na skládání hudby pomocí midi.Tenhle je přinejmenším
vhodný."KUBA" mu doporučuje Mini Hosta,ale ten neumí noty,já zas Cubase,ten noty umí.Tak o co jde?jde o ten odkaz?
Chtěl jsem jen pomoct.

admin: ahoj Dlouháne :-), především moc si cením toho, že chceš pomoci.
Protože však neumím přesně rozlišit, co je ještě dobré a co ne, rozhodl jsem se pro zákaz odkazů na veřejná úložiště dat. Je to kontroverzní rozhodnutí, tomu rozumím, ale kdo chce, mé důvody pochopí, viz odkaz výše na debatu o tomto tématu. Ostatně - vždy zbývá možnost takový link poslat soukromou zprávou, mailem atd...
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Dlouhán píše:Safa-podle previdel budu slušnej,leč zkus napsat co jsi tímhle myslel?Ako potřebuje program na skládání hudby pomocí midi.Tenhle je přinejmenším
vhodný."KUBA" mu doporučuje Mini Hosta,ale ten neumí noty,já zas Cubase,ten noty umí.Tak o co jde?jde o ten odkaz?
Chtěl jsem jen pomoct.
... Dlouhane jasny, chapeme tvoji snahu o pomoc a vesmes ji i ocenujeme. Jen... linkovat warez software je obecne ve vsech forech vec nechtena, a tak se ji i tady prosim strez. Pokud chces kolegovi pomoci i timto zpusobem pak si linky vymnenujte do PM, kde nejen ze to neuvidi Admin, ale hlavne to neuvidi pripadne stourave oko IT kriminalisty. Samozrejme ze by se nejspis nic nestalo ale proc drazdit kobru bosou nohou a vystavovat se potencialnimu riziku.

Admine Martine: Prosimte smaz i ten muj vykricenej prispevek ... to jsem samozrejme predpokladal ze udelas ;-).

Admin: a mě se tak líbil, byl hodně vidět :-)
Dlouhán
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Dlouhán »

Všechno jasné.Na místě je moje omluva.

Admin: omluva přijata, pokud byla směrována ke mně. Ostatně - napravil jsem svoji chybu a do sekce "Informace pro uživatele" přidal zprávu o neumisťování podobných linků.
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“