Audio interface pro recording a live recording

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Návštěvník

Re: Audio interface pro recording a live recording

Příspěvek od Návštěvník » pát 30. srp 2013 12:41:54

FW k USB nejde připojit... Ani takový převodník neexistuje. Jedná se o dvě odlišné věci.

Stan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stan » pát 30. srp 2013 16:39:46

ok tak to nejde. Zase jsem o něco chytřejší :idea: :wink:

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pát 30. srp 2013 20:22:44

Návštěvník píše:FW k USB nejde připojit... Ani takový převodník neexistuje. Jedná se o dvě odlišné věci.
Tak tak, ani číňan to nedělá, prohledal jsem toho při nákupu zvukovky docela dost a nic.

V podstatě pro FW máš jedině šanci buď u PC, nebo u NTB s ExpressCard slotem a odpovídající kartou s TI čipem. Třeba na mém XPS 1330 se mi MOTU přes vestavěný FW (tuším RICOH) ani nenašla.
Druhou volbou pro FW je pak PC s FW kartou v PCI/PCIe slotu, ale tady už je na zvážení i nějaká jiná zvukovka přímo do PCI/PCIe slotu.

Takže pro NTB vidím jako vhodnější variantu zvukovku s USB.

A ano, při uceleném řešení a spokojení se s 48kHz je už při dnešních cenách asi na zvážení koupě digitálního mixu, ať Presonuse, jsou teď nižší ceny, protože přicházejí nové modely, nebo Behringera X32 série (nedělá jen ten velký, ale i Compact, Producer, Rack).

Taky si nejsem úplně jistý jak budou fungovat 2-3 zvukovky přes USB dohromady, propoj přes ADAT je v podstatě tady dobrý, ale jen do 48kHz (tady umí ADAT 8 kanálů), pro vyšší frekvence už jdou přes ADAT jen 4 kanály). Takže jedině by museli umět ty dvě zvukovky spolu umět komunikovat na úrovni počítače a SW a přes ADAT nebo WC běžet pouze synchronizace. Pokud by to neuměli je výhodnější jedna zvukovka a 1-2 ADA 8000/8200.

Já jen podotýkám, že ty naše dva Steinberg/RME převodníky jsem v podstatě sehnal starší za hubičku (za cenou dvou nových ADA8000) a že nahrávám stejně většinou jen pracovně z mixu (DirOut) na 48kHz. I když teď trochu začínám laškovat se SACem, ale jsem zatím úplně v začátcích, a to hlavně z důvodu pohodlnosti na některých akcích, kde moc místa ani praktičnosti mixu není, takhle sklapnu noťas a mám FOH post sbalený :D .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Stan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stan » pát 30. srp 2013 21:24:55

No ještě jedna možnost pro FW je Mac. Mac mini stojí tak okolo €600 ten poslední model FW, USB3, ect. starší by jsi mohl sehnat tak okolo €400 a ta investice se ti určitě vyplatí. Jsou to další výdaje ale k nezaplacení. :wink: Já jedu pouze Macky už 6 let a nevím co jsou to problémy s počítačem. Nejstarší co mi tady sedí je Mac Book Black 2.2 (2008) a jede na něm všechno bez problémů, samozřejmě mu nemůžu navalit 50 pluginů naráz ale normální session utáhne absolutně bez problémů jak v C6 tak L9. C7 mi na něm dělá neplechu ale je to tím že je to už stařeček ;-)

Grazlll
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Grazlll » sob 31. srp 2013 7:50:06

Dobrá...trochu debatu nasměruji tam kam jsem původně chtěl...:-)
Pakliže bych si měl vybrat mezi:
http://kytary.cz/presonus-audiobox-1818-vsl/HN119687/
http://kytary.cz/focusrite-scarlett-18i20/HN141592/
případně nakombinovat
http://kytary.cz/steinberg-ur824/HN139383/
s
http://www.audiotek.cz/product-42151-fo ... ctopre-mk2

Co z toho se zkušenějším jeví jako nej řešení?
Buď Presonus nebo Focusrite zapojený přes ADAT v režimu Master/slave nebo URko přes ADAT s AD/DA Focusrite :-)

Váš názor mi hodně pomůže ve výběru :-)

Teď jen otázka ještě zdaleka ne tak zkušeného "zvukaře"... Když si ty karty položim na stůl vedle sebe a přes každou z nich nahraju např. bicí nebo zpěvy a nebudu vědět která je která... Poznám rozdíl...?

Stan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stan » sob 31. srp 2013 11:22:16

Nemám osobní zkušenosti s těmito zvukovkami ale podle toho co jsem si prošel by jsem se přikláněl k 2x Scarlett. Jak jsem již napsal v této cenové relaci je v podstatě jedno co koupíš a uživalelé jsou se Scarlett až na pár vyjímek spokojeni. Jediná nevýhoda z mého pohledu je že nemůžeš aktivovat 48V pro každý vstup samostatně ale pouze 1-4 a 5-8.

Tu otázku s kytarama na stole jsem opravdu nepochopil.

Grazlll
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Grazlll » sob 31. srp 2013 11:25:23

Karty, ne kytary :-D

Stan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Stan » sob 31. srp 2013 11:26:31

:oops: no to jsem ale d....l :lol: ještě spím
Pravděpodobně ne ale to nezáleží jen na kartách ale na mnoho ostatních aspektech. jako je akustika CR, kvalita monitorů, vycvičený sluch atd.

Grazlll
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Grazlll » úte 02. zář 2014 6:30:10

Ahoj,
rád bych se optal na názor na PRESONUS AudioBox 1818 VSL ( http://kytary.cz/presonus-audiobox-1818 ... tAod32gAgg )
Ano, pošilhával jsem po nějakých těch RME, ale neživý nás to takže přes 20k je už dost... možná jednou...
Nicméně.. Chceme udělat placku v našich podmínkách co nejlepší. Podmínkama se rozumí co nejlíp upravená místnost, tzn. paravany a zbytek deky :-D, mikrofony celkem na úrovni (NT5, D6, SM57 atp.) a právě řešim zvukovku...
Už celkem neřešim jestli FW nebo USB, jde mi spíš o to jestli v cenové hladině PRESONUSE existuje ještě něco lepšího nebo jestli touto značkou nic nezkazim... Nabízejí se ještě nějaký Focurite, atp...
Jaký je váš názor prosím?

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » úte 02. zář 2014 8:08:32

Už jsem psal, třeba Steinberg UR824, Motu 828 MKIII Hybrid.

Ale tak mě napadá, myslíš, že někde ve studiu, nebo nějaký zvukař by vám tu nahrávku nepořídili, lépe a levněji (cca kolem 5k +-).
A pokud si to chcete smíchat sami, pak by asi neměl být problém se s někým domluvit jen na náběru jednotlivých stop.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Bildic
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Bildic » úte 02. zář 2014 8:53:31

používam MACmini a motu 4Pre - Spokojnosť
tu je prehľad čo dnes MOTU má: http://www.motu.com/products

info o MACmini - porty:
Port Thunderbolt (až do 10 Gb/s)
Port FireWire 800 (až do 800 Mb/s)
Štyri porty USB 3 (až do 5 Gb/s)
Port HDMI