B&C speakers
-
- Reklama
B&C speakers
Ahoj,
Chťel bych se zeptat,co si myslíte o téhle značce.Na jejich stránkach jsou plánky konstrukce reprobeden a já uvažuji,že nějakou postavíme.Konkrétňe se mi líbí F121AN
Chťel bych se zeptat,co si myslíte o téhle značce.Na jejich stránkach jsou plánky konstrukce reprobeden a já uvažuji,že nějakou postavíme.Konkrétňe se mi líbí F121AN
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Re: B&C speakers
Firma patří bez diskuze k nejlepším na světě, ovšem ŽÁDNÉ BEDNY NEVYRÁBÍ a úroveň odladění může být dost různá, podle toho, kdo a s jakým úmyslem to dělal. Já mám dobré zkušenosti s jejich výhybkami ke koaxiálům (které ovšem také dodávají), ověřoval jsem ale jen naprosté minimum designů výhybek, tento ne a moc se mi nelíbí. Stejně tak volba horny a mají tam chybu v označení driveru, jednou DE400 a jednou DE400TN, to je dost velký rozdíl a impedance se zdá padat někam ke 4ohmům, to může někdy vadit. Samotné měniče jsou výborné.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Tak to rád slyším 
-
hohohost
reproduktory BC nejsou špatné, patří k cca patnácti nejšpičkovějším výrobcům, jen je potřeba dát pozor na přívody k membránám, nebrat nepletené vodiče v bužírkách, ty se velmi rády uklepávají, berte tedy jen BC s pletenými přívody bez bužírky, ušetříte si spoustu starostí.
samozřejmě pan Mašín bude tvrdit něco jiného a psát cosi o statistikách poruchovosti, ale praxe je jinde..
samozřejmě pan Mašín bude tvrdit něco jiného a psát cosi o statistikách poruchovosti, ale praxe je jinde..
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Vyjmenovat těch dalších 14 by asi byl problém, co ?
Vzhledem k tomu, že vodiče "v bužírce" převažují, je podobná rada na dvě věci. Tohle je exemplární případ toho, když se střetne zkušenost individuální (někomu se něco rozbilo) se zkušeností skupinovou (víme kolik jsme čeho prodali a jak vypadá poruchovost). Mimochodem jeden z dobrých důvodů, proč by na forech neměli chybět ani zástupci byznysu, protože jinde než u nich a částečně velkých rentálek se moc zkušeností nenasbírá.
H.M.
Vzhledem k tomu, že vodiče "v bužírce" převažují, je podobná rada na dvě věci. Tohle je exemplární případ toho, když se střetne zkušenost individuální (někomu se něco rozbilo) se zkušeností skupinovou (víme kolik jsme čeho prodali a jak vypadá poruchovost). Mimochodem jeden z dobrých důvodů, proč by na forech neměli chybět ani zástupci byznysu, protože jinde než u nich a částečně velkých rentálek se moc zkušeností nenasbírá.
H.M.
-
hohohost
problém by to nebyl.
nepletený drát v bužírce převažuje tak maximálně u bc a proto už je nejen já nekupuji.ta poruchovost(uklepálismus) je nepřípustná..
nepište prosím hlouposti...
že jsou BC nejšpičkovější není pravda stejně tak, jako že beyma je nejhorší z nejhorších, obojí hlásáte do světa už drahně dlouho, akorát vám to žere čím dál méně lidí..
ale chápu, nebudete hanit(psat pravdu) něco, co dovážíte..
nepletený drát v bužírce převažuje tak maximálně u bc a proto už je nejen já nekupuji.ta poruchovost(uklepálismus) je nepřípustná..
nepište prosím hlouposti...
že jsou BC nejšpičkovější není pravda stejně tak, jako že beyma je nejhorší z nejhorších, obojí hlásáte do světa už drahně dlouho, akorát vám to žere čím dál méně lidí..
ale chápu, nebudete hanit(psat pravdu) něco, co dovážíte..
-
kokos
ahoj, máme v soundsystému většinu basáků od BC a problém s uklepáváním přívodů u membrán múžu potvrdit, za poslední rok snad deset kusů a u jiných repro co máme (18sound, pd, beyma) se to neděje..
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Když to není problém, tak je vyjmenuj. Uklepaných drátů jsem viděl opravdu hodně a na různých reproduktorech, není to závislé jen na materiálu přívodu, ale také na způsobu jeho vedení a především zakončení na membráně i koši. Tyhle černé izolované přívody jsme v průběhu posledních pár let, kdy se používají, už několikrát probírali, jejich samotné zavedení nic nezhoršilo. Nemůžu nikomu vymlouvat jeho osobní špatnou zkušenost, ale statisticky to není podstatné a vy možná kvůli tomu kupujete všechno možné jen ne B&C (i když tomu tak úplně nevěřím), ale bez ohledu na to nám stouply jeho prodeje meziročně skoro o 20% a to současně při vzestupu podílu velkoobchodních přes 60%. A to jsou prodeje dost bržděné a při jejich vzestupu dvojnásob, velmi dlouhými dodacími lhůtami od výrobce. Běžně je něco vyprodáno i když jsem frekvenci objednávek snad ztrojnásobil.
Termín "nejšpičkovější" já nepoužívám. Doporučuji si pořádně přečíst můj text.
H.M.
Termín "nejšpičkovější" já nepoužívám. Doporučuji si pořádně přečíst můj text.
H.M.
-
hohohost
dobrá tak tedy:18sound, beyma, faital, precision devices, ciare, fane, electrovoice, bms, jbl, peavey, das, selenium, oberton....
mám pokračovat?já vám opraqvdu nemám za zlé, že tvrdíte nesmysly, bylo by podivné,kdyby jste hanil vaše zboží..
ale proboha, nevykládejte nám tu, že nespletený kablík v bužírce nevykazuje větší podíl uklepanosti, než pletené lanko s textilním vláknem...
tomu sám nevěříte.
praxe hovoří za vše..
mám pokračovat?já vám opraqvdu nemám za zlé, že tvrdíte nesmysly, bylo by podivné,kdyby jste hanil vaše zboží..
ale proboha, nevykládejte nám tu, že nespletený kablík v bužírce nevykazuje větší podíl uklepanosti, než pletené lanko s textilním vláknem...
tomu sám nevěříte.
praxe hovoří za vše..
-
hohohost
co se týče hf driverů bc, tam o kvalitě nepochybuji, patří bez pochyby k několika málo nejlepším a s radostí, bez jakýchkoliv stížností je už mnoho let používáme..
ale ten nepletený kablík u basových a středobasových repro je průšvih, ať budete tvrdit cokoliv..
to je prostě realita.
ale ten nepletený kablík u basových a středobasových repro je průšvih, ať budete tvrdit cokoliv..
to je prostě realita.
-
jan prokeš
Zdravím chlapci, před několika lety jsem si v prodance nechal měnit membránu ve středobasu BC , tuším 12hm32 a nová membrána měla narozdíl od té staré už ty nespletené kablíky v bužírce, uklepalo se to u membrány hned na druhé akci, vyřešil jsem to připájením a zapatláním chemoprénem, opatlal jsem několika vrstvami i samotný kablík a půl roku to vydrželo, po dalším uklepání jsem tam dal pletené lanko z nějaké staré odpálené eminence a drží to bez problému dodnes..
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Pánové, vy máte samozřejmě pravdu v tom, že se vám nějaký izolovaný kablík uklepal a že to bylo nepříjemné a že se to opravilo například tím kablíkem z Eminence. To všechno známe a viděli jsme a opravovali uklepaných kablíků řádově víc a taky nás každá taková věc naštve. Jenže vy asi nemáte tušení, kolik těch reproduktorů s tím samým kablíkem je jen u nás v provozu, používá se dost dlouho a skoro na každém B&C. Také nejde o žádný pokus ušetřit, já tady teď zrovna nemám za sebou v regálu moc bísíček, ale namátkou vidím izolovaný kablík na 12NW76 a 10" do EAW KF650, kdežto na nějakých 5-6" z poslední doby vidím stále ten neizolovaný pletený.
Co se týká vyjmenovaných značek, tak pokus se počítá, ale větší část z nich opravdu není v podobné kategorii, jako B&C, snad bych o tom měl něco vědět, další čtyři z nich zastupujeme nebo jsme zastupovali (DAS) a dvě omezeně nabízíme. Jiné prostě ani nemají ten sortiment nebo je neprodejný - PA bedny z reproduktorů JBL, Peavey a EV už opravdu nikdo kromě nich samotných nestaví. Faital existuje pár let, 18Sound o něco déle, obě firmy vznikly jako reakce na úspěch starších italských značek (RCF, B&C, Ciare) a snaží se použít stejný, osvědčený recept. Já bych ten seznam uměl napsat mnohem delší, ale ať by byl dlouhý jakkoli, tak by na něm bylo vždycky B&C na jednom z prvních míst, protože tam jednoduše patří, to ví každý výrobce beden.
Také by možná bylo dobře si přečíst původní dotaz, podívat se na osazení a zeptat se sám sebe - kolik 12NDL76 a DE400 jsem vlastně viděl rozbitých, abych tady někomu radil, že si je nemá kupovat ?
H.M.
Co se týká vyjmenovaných značek, tak pokus se počítá, ale větší část z nich opravdu není v podobné kategorii, jako B&C, snad bych o tom měl něco vědět, další čtyři z nich zastupujeme nebo jsme zastupovali (DAS) a dvě omezeně nabízíme. Jiné prostě ani nemají ten sortiment nebo je neprodejný - PA bedny z reproduktorů JBL, Peavey a EV už opravdu nikdo kromě nich samotných nestaví. Faital existuje pár let, 18Sound o něco déle, obě firmy vznikly jako reakce na úspěch starších italských značek (RCF, B&C, Ciare) a snaží se použít stejný, osvědčený recept. Já bych ten seznam uměl napsat mnohem delší, ale ať by byl dlouhý jakkoli, tak by na něm bylo vždycky B&C na jednom z prvních míst, protože tam jednoduše patří, to ví každý výrobce beden.
Také by možná bylo dobře si přečíst původní dotaz, podívat se na osazení a zeptat se sám sebe - kolik 12NDL76 a DE400 jsem vlastně viděl rozbitých, abych tady někomu radil, že si je nemá kupovat ?
H.M.
-
hohohost
nikdo nikomu neradí, aby si nekupoval konkrétní reproduktor, jen jsem upozornil na pravděpodobné problémy s nepleteným kablíkem v bužírce, kde je mnohonásobně větší pravdpodobnost uklepání, než u pleteného lanka, to je vše.
dobrou noc
dobrou noc
-
kuleš
používám už víc jak deset let jen basáky beyma a nikdy se nic nikde neuklepalo.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ještě jednou - máš nějaký důvod se domnívat, že konkrétně tazatelem vybraný 12NDL76 mu odejde uklepáním kablíku ? Tedy - tobě se to opakovaně děje ? Já to na základě svých zkušeností s něco více jak 500 prodanými kusy tohoto modelu pokládám za vysoce nepravděpodobné. Jsou na trhu od roku 2005, mají tedy možná od začátku tyto izolované přívody a dodnes se prodaly 4 (opravdu čtyři) náhradní membrány. Taky jeden z důvodů, proč žádných 14 podobných firem nenajdeš.
H.M.
H.M.