Wall BOX
-
- Reklama
Wall BOX
Zdarví lidičky
Potřeboval by jsem poradit se stavbou Wall Boxu zejména o zapojení line level plugů.
Jde mi o to jaký je standartní či nejvhodnější zapojení TRS plugů mezi LR a CR. Plán je dát do každé(2) LR wall box (12 XLR-in, 2 XLR out, 4-HP-out, 1 USB, 1 Ethernet a 4 TRS plugs) Ty poslední zmíněné by měli sloužit pro klavesy/kytary. Kabel mám Canford JLS 24 (24 samostatně síněných linek.
Nevím jak zapojit ty 4 TRS aby jsem měl maximální možnosti využití. Mám je zapojit jako 2 unbalanced a 2 balanced nebo jen jako 4 unbalanced či jinou kombinaci. Tyto by měly zároven sloužit k přenosu signálu mezi LR a CR pokud se např kytarista rozhodne být v CR, ale snímat se bude signál kabinetu v LR.
Na fotkách je to co mám ted rozdělaný.
Mám toho více ohledně propojení studia ale tohle je ted pro mě nejaktuálnější. Chci se vyvarovat chyb.
Může někdo poradit?
Předem díky za každou radu
Potřeboval by jsem poradit se stavbou Wall Boxu zejména o zapojení line level plugů.
Jde mi o to jaký je standartní či nejvhodnější zapojení TRS plugů mezi LR a CR. Plán je dát do každé(2) LR wall box (12 XLR-in, 2 XLR out, 4-HP-out, 1 USB, 1 Ethernet a 4 TRS plugs) Ty poslední zmíněné by měli sloužit pro klavesy/kytary. Kabel mám Canford JLS 24 (24 samostatně síněných linek.
Nevím jak zapojit ty 4 TRS aby jsem měl maximální možnosti využití. Mám je zapojit jako 2 unbalanced a 2 balanced nebo jen jako 4 unbalanced či jinou kombinaci. Tyto by měly zároven sloužit k přenosu signálu mezi LR a CR pokud se např kytarista rozhodne být v CR, ale snímat se bude signál kabinetu v LR.
Na fotkách je to co mám ted rozdělaný.
Mám toho více ohledně propojení studia ale tohle je ted pro mě nejaktuálnější. Chci se vyvarovat chyb.
Může někdo poradit?
Předem díky za každou radu
-
MADMAX
Re: Wall BOX
Podle mne je standardní řešení zapojit všechny TRS jacky (zdířky) jako balanced, pokud do toho někdo vrzne mono (TS) plug tak to automaticky znesymetří (s uzemněním cold pólu) a je to...
ok taky jsem to tak myslel ale než to začnu pájet chtěl jsem si být jistý že to nebudu muset předělávat protože jsou rozdílný zapojení kabelů z BAL/UNBAL do BAL/UNBAL a to mě mátlo.
Díkes
Díkes
osobně bych radil dát všude XLR. a pokud potřebuješ zapojit klavesy atd tak přes dibox ...
Listen... and enjoy the sound
Nebo použít univerzaly XLR/JACK COMBO, je to sice fuška to na pájet, ale budeš mít univerzal
Tak jsem ty 4 TRS tedy zapojil jako BAL. Taky jsem přemýšlel o kombech XLR/HiZ ale spíš je hodit na poslední 2 vstupy (11-12) ale zatím to nechám tak jak to je. DI box od Radial je na listu. Jde mi o to že mám 2 LR a chci aby měly univerzální I/O jelikož jedna má velmi krátký dozvuk a druhá je víc živější, tak aby jsem podle potřeby byl schopný nahrávat nástroje či rozmístit kapelu podle potřeby bez omezení I/O.
Další otázka je: HP CUE mix?
Jak je to s CUE mixem. Mám poslat sluchátkový signál samostatným kabelem či je to v pohodě poslat v rámci Multicore. Jde mi o crosstalk mezi mikrofoním signálem a ostatními signály v multicore. Kabel co mám je určen pro studia (ne live) ale i tak by mě zajímalo jak je to v jiných studiích? Jsou HP mixy posílané vzlášťním kabelem či jsou posílány přes multi současně s ostatními signály? Co je běžná praxe ve studiu?
Díkes
Další otázka je: HP CUE mix?
Jak je to s CUE mixem. Mám poslat sluchátkový signál samostatným kabelem či je to v pohodě poslat v rámci Multicore. Jde mi o crosstalk mezi mikrofoním signálem a ostatními signály v multicore. Kabel co mám je určen pro studia (ne live) ale i tak by mě zajímalo jak je to v jiných studiích? Jsou HP mixy posílané vzlášťním kabelem či jsou posílány přes multi současně s ostatními signály? Co je běžná praxe ve studiu?
Díkes
OK takže co jsem vypátral
Pokud bude HP mix zesílen v CR pomocí silného koncového ampu mezi 25-50 Watty tak definitivně se crosstalk objeví. Pokud se použije 4 kanálový HP amp jehož výstup je 1-2 Watty pak crosstalk nehrozí. Opravte mě jestli je to špatně či máte jiné zkušenosti. Ja chci pro začátek posílat CUE mixy přímo z DAW později chci studio systemem FURMAN takže prozatím nebudu používat žádný externí slucháthový zesilovač. Signálová cesta bude DAW-D/A-TRS (D-SUB) v CR wallbox
Názory?Nápady? Rady? Připomínky?
Díkes
Pokud bude HP mix zesílen v CR pomocí silného koncového ampu mezi 25-50 Watty tak definitivně se crosstalk objeví. Pokud se použije 4 kanálový HP amp jehož výstup je 1-2 Watty pak crosstalk nehrozí. Opravte mě jestli je to špatně či máte jiné zkušenosti. Ja chci pro začátek posílat CUE mixy přímo z DAW později chci studio systemem FURMAN takže prozatím nebudu používat žádný externí slucháthový zesilovač. Signálová cesta bude DAW-D/A-TRS (D-SUB) v CR wallbox
Názory?Nápady? Rady? Připomínky?
Díkes
Někdo se zkušenostmi zapojení studia? 
Je zde nějaký studiový zvukař pro konzultaci zapojení. Polkádám nový kabel (24) Otázka zní mám ho ukončit XLR/JACK (přímo do mixu) či D-SUB 25 konektory ve zdi a rozvod po CR kabely. Mám 10x 8m VDC (blue) (8) D-sub-XLR či TRS. Nejdelší párák (24) bude zhruba 12m pokud bude ukončen ve WB V CR. Má představa je Wall box LR1+LR2+VB výstup na WB v CR a odtud (VDC) mix-AD-daw-DA. Ještě je tu možnost přidat do cesty patchbay(TT 96) ale to se mi už nezdá. Dovede někdo poradit?
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Studia nejsou vůbec moje parketa, ale nepokoušel bych se spojovat sluchátka s jejich zesilovačem pomocí páráku a už vůbec ne pomocí toho samého, který vede signály do záznamu. To je podle mne technicky naprosto špatně a pokud to dělat nemusíš, tak bych se tomu vyhnul.
Tu citaci z nějaké rady jaké zesilovače ano a jaké ne pokládám za buď špatně přeloženou (dej link) nebo jinak desinterpretovanou anebo prostě nekompetentní radu. S výkonem (potenciálním, skutečný je pro stejnou hlasitost stejných sluchátek ten samý) přeslech nesouvisí vůbec. Může souviset s modelem, víceméně náhodně (provedení, určení...), ale ne s jeho nominálním výkonem.
Skutečně by to chtělo někoho, pro koho je toto rutina a nemusí si rady vymýšlet ad hoc anebo je sám teprve googlit
H.M.
Tu citaci z nějaké rady jaké zesilovače ano a jaké ne pokládám za buď špatně přeloženou (dej link) nebo jinak desinterpretovanou anebo prostě nekompetentní radu. S výkonem (potenciálním, skutečný je pro stejnou hlasitost stejných sluchátek ten samý) přeslech nesouvisí vůbec. Může souviset s modelem, víceméně náhodně (provedení, určení...), ale ne s jeho nominálním výkonem.
Skutečně by to chtělo někoho, pro koho je toto rutina a nemusí si rady vymýšlet ad hoc anebo je sám teprve googlit
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Nemůžu to teď najít zítra mrknu do historie. Pak sem hodím link, Tam nešlo o to jaké zesilovače či ne ale jak je HP signál posílaný jestli jako line level či zesílený pomocí jakéhokoliv zesilovače v CR a s tím související případný crosstalk v multicore.
No proto jsem tadyZdeněk Prodance píše: Skutečně by to chtělo někoho, pro koho je toto rutina a nemusí si rady vymýšlet ad hoc anebo je sám teprve googlit
Očekávám diskuzi, rady, dobré a špatné zkušnosti s druhem zapojení HP ect. Já pevně věřím že tu jsou lidičky co mají studio a řešily ten samý či podobný problém.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

To už nějaký smysl dává, ale line level rozhodně nejsou 2W, to nejde brát jen podle napětí, roli hraje i impedance, na nízkoimpedančních sluchátkách by napětí a samozřejmě výkon s jeho druhou mocninou velice spadly. Linka není určená k buzení běžných sluchátek přímo. Problém může zhoršovat to, že se asi nevyhneš asymetrickému zapojení, tedy proudy potečou i stíněním v tom páráku, jinak bys musel každému kanálu (L/R) obětovat jeden pár.
Ano, jistě sem chodí a udělali by líp, kdyby se místo hádání se mnou o etice v byznysu a v měření beden věnovali tomu radění v oblastech, kde toho asi vědí víc, než já, tedy pokud to nepokládají za drahé know-how a vzhledem k tomu, že nakupuješ kdekoli jinde jen ne tady, tebe za úplně nezajímavého partnera v diskuzi
H.M.
Ano, jistě sem chodí a udělali by líp, kdyby se místo hádání se mnou o etice v byznysu a v měření beden věnovali tomu radění v oblastech, kde toho asi vědí víc, než já, tedy pokud to nepokládají za drahé know-how a vzhledem k tomu, že nakupuješ kdekoli jinde jen ne tady, tebe za úplně nezajímavého partnera v diskuzi
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Hmm tak to je zajímavá novinka. Já nevěděl že musim nakupovat u lidí kteří něco vědí a jsou na tomto fóru aby jsem dostal odpověď, to mi připadá dost divoké. Pokud je to tedy pravda, tak tím že jsem uvedl kde nakupuji (UK, USA) jsem si podepsal bobříka mlčenlivosti
No uvidím. Chtěl jsem poklábosit s někým kdo tomu rozumí v rodné řeči, ale když se do toho nikomu nebude chtít tak se svět nezboří.
Ale díky za upozornění a za radu.
No uvidím. Chtěl jsem poklábosit s někým kdo tomu rozumí v rodné řeči, ale když se do toho nikomu nebude chtít tak se svět nezboří.
Ale díky za upozornění a za radu.
To je ale jen Hubertova domněnka, že by se někde muselo nakoupit, aby se od někoho dostala odpověď. Člověk může mít tucet důvodů, proč někam do vlákna nenapíše...
K tématu: sám sebe nepovažuju za žádného odborníka na slovo vzatého v budování studia. Mám své malé, které jsem řešil tím nejsnazším způsobem:
- z nahrávací místnosti jede párák (pouze IN, žádný OUT) do režie
- poslechovky jedou linkovou úrovní vlastní trasou
- v nahrávací místnosti jsou sluchátkové distributory (sám muzikant si nastaví hlasitost)
Podle mě je blbost dávat sluchátkové zesilovače do režie.
Jinak všechny poslechovky a FX mám za patchbayem. Linky se záznamem teda ne, aby signál šel k převodníkům co nejpřímočařeji.
K tématu: sám sebe nepovažuju za žádného odborníka na slovo vzatého v budování studia. Mám své malé, které jsem řešil tím nejsnazším způsobem:
- z nahrávací místnosti jede párák (pouze IN, žádný OUT) do režie
- poslechovky jedou linkovou úrovní vlastní trasou
- v nahrávací místnosti jsou sluchátkové distributory (sám muzikant si nastaví hlasitost)
Podle mě je blbost dávat sluchátkové zesilovače do režie.
Jinak všechny poslechovky a FX mám za patchbayem. Linky se záznamem teda ne, aby signál šel k převodníkům co nejpřímočařeji.