Výměna subů - nejspíš RCF nebo Megaton
-
- Reklama
Výměna subů - nejspíš RCF nebo Megaton
Dělám klidnější věci (různé obdoby folku, folklor, vesnické zábavovky), lidí řekněme 200, možná 300, ale to už se pořadateli musí jo dařit.
Na spoustu akcí ani suby brát nemusím, když ano, tak je to většinou v interiéru (vesnické kulturáky, sokolovny atp.)
Někdy venku, ale těch akcí není mnoho.
Na vrškách mám TT25ky v aktivu (1 ks na straně).
Nastal čas vyměnit suby. Doteď jsem používal 2 ks Behringer Eurolive B1800PRO. Navzdory výrobci to celkem hrálo, mělo určitý výkon a bylo to adekvátní tehdejším vrchům (a taky ve své době cenově dostupné).
Dneska bych se chtěl posunout v kvalitě a něco i ve výkonu (i když tam ne až tak prioritně, protože i ty Behringery ho měly dostatek - nepočítám-li akce venku, tam funěly naplno).
Vzhledem k vrchům vybírám z 18". Ideální stav taky je, když to v nouzi můžu naložit/vyložit sám (tzn. 1x18" a ne moc těžký). Poslední kritérium je cena. Vzhledem k počtu akcí se mi v tuto chvíli neoplatí žádná velká investice (odhaduju jako kompromis +- 60 tis.), ale když už něco vyberu, chci mít možnost za rok, za dva suby např. zdvojnásobit.
Použití je vždy v monu, někdy odděleně 1 ks na straně, někdy dvojička uprostřed. Dělení je na ext. DSP.
Zatím se mi vyloupla tato řešení:
PASIV (zvažoval jsem hlavně kvůli hmotnosti, sub bez zesu by mohl vážit míň)
2x Megaton MT18SUB/Xe lak + 1x RMX 1850HD v můstku
AKTIV (kupodivu vychází na váhu lehčí)
2x RCF 4PRO 8003-AS
8003ky vychází o něco dráž, ale zas ne o tolik. A zůstal bych u jedné značky (což nutně nepotřebuju). Jsou lehčí a "tabulkově" o fous výkonější.
U Megatonů bych musel připočítat ještě silové kabely a rack na zes. Navíc při použití dvojice uprostřed se mi tam budou válet klubka tlusté mědi (jeden z důvodů, proč mám na vrškách a mon. aktivky).
Oba suby jsem slyšel naživo (ten Megaton možná ze starší řady) a u obou mně přinde, že bych s něma neměl problém (zvukově). Tudíž se rozmýšlím jen na základě praktičnosti.
Co byste volili a proč? Nebo nějaké jiné řešení?
Dík.
Na spoustu akcí ani suby brát nemusím, když ano, tak je to většinou v interiéru (vesnické kulturáky, sokolovny atp.)
Někdy venku, ale těch akcí není mnoho.
Na vrškách mám TT25ky v aktivu (1 ks na straně).
Nastal čas vyměnit suby. Doteď jsem používal 2 ks Behringer Eurolive B1800PRO. Navzdory výrobci to celkem hrálo, mělo určitý výkon a bylo to adekvátní tehdejším vrchům (a taky ve své době cenově dostupné).
Dneska bych se chtěl posunout v kvalitě a něco i ve výkonu (i když tam ne až tak prioritně, protože i ty Behringery ho měly dostatek - nepočítám-li akce venku, tam funěly naplno).
Vzhledem k vrchům vybírám z 18". Ideální stav taky je, když to v nouzi můžu naložit/vyložit sám (tzn. 1x18" a ne moc těžký). Poslední kritérium je cena. Vzhledem k počtu akcí se mi v tuto chvíli neoplatí žádná velká investice (odhaduju jako kompromis +- 60 tis.), ale když už něco vyberu, chci mít možnost za rok, za dva suby např. zdvojnásobit.
Použití je vždy v monu, někdy odděleně 1 ks na straně, někdy dvojička uprostřed. Dělení je na ext. DSP.
Zatím se mi vyloupla tato řešení:
PASIV (zvažoval jsem hlavně kvůli hmotnosti, sub bez zesu by mohl vážit míň)
2x Megaton MT18SUB/Xe lak + 1x RMX 1850HD v můstku
AKTIV (kupodivu vychází na váhu lehčí)
2x RCF 4PRO 8003-AS
8003ky vychází o něco dráž, ale zas ne o tolik. A zůstal bych u jedné značky (což nutně nepotřebuju). Jsou lehčí a "tabulkově" o fous výkonější.
U Megatonů bych musel připočítat ještě silové kabely a rack na zes. Navíc při použití dvojice uprostřed se mi tam budou válet klubka tlusté mědi (jeden z důvodů, proč mám na vrškách a mon. aktivky).
Oba suby jsem slyšel naživo (ten Megaton možná ze starší řady) a u obou mně přinde, že bych s něma neměl problém (zvukově). Tudíž se rozmýšlím jen na základě praktičnosti.
Co byste volili a proč? Nebo nějaké jiné řešení?
Dík.
Re: Výměna subů - nejspíš RCF nebo Megaton
Mám MT18SUB a spokojenost. Sestava aktivky jako středovrch vs. pasivní středovrch vychází cenově hodně podobně, ale spodek je v aktivní verzi o dost dražší. MT18 se dají koupit mírně jeté opravdu levně, RCF si cenu stále drží. I přes to, že kvalita zvuku i provedení je totožná.
Pokud bych nemusel šetřit a již měl aktivky nahoře, aktivky dolů bych preferoval. Občas se to dá i někomu půjčit, je to "blbuvzdorné"
Pokud bych nemusel šetřit a již měl aktivky nahoře, aktivky dolů bych preferoval. Občas se to dá i někomu půjčit, je to "blbuvzdorné"
Mam MT18SUB a nedokazi si predstavit, jak bych je v jednom tahal. Vazi docela dost a jsou velky.
Ten zesilovvac me pripada slaby, na to ze jeden SUB ma 1500W. Casem zjistis, ze ti ten vykon chyby.
Ten zesilovvac me pripada slaby, na to ze jeden SUB ma 1500W. Casem zjistis, ze ti ten vykon chyby.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

2x15, 3x12, 21" tě neláká ? Podle mne si TT25-A zaslouží trochu nadstandardní suby a když už DSP máš, tak není tak nutné se držet aktivní bedny. Na Demo 6 přijedeš ? Pokud ano, tak bychom tam mohli některé kombinace zkusit, zrovna se dělá na seznamu a programu, měří a dolaďují některé sestavy. Budou i nové TT5-A a TTP5-A, ty dokonce ještě předseriové máme už tady.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Lupiino: no, spočítej si ty dvě varianty: 2x Megaton je 32.000, mírně poddimenzovaný zes. je 16.000, ideálně vzít dražší, k tomu silová kabeláž a rack, řekněme 6.000 Kč. Celkem v pasivu: 54 tisíc.
RCF aktivní 2 ks se dají koupit ta 64 tisíc. Rozdíl není dramatický, úspora v kilech docela značná...
Lentil: jo, o tahání v jednom jsem psal jako o ideálním případu, tohle by bylo první, z čeho bych upouštěl. Ad výkon zesu - ano, někde se šetřit muselo, abych se vešel do financí. Ale nebyl by problém přihodit ještě těch 10 tis. co by stály 8003ky.
H.M. Demo6 je u mě pořád otevřené, rád bych, ale nevím, zda to výjde s časem. Vím, že by pod TT25 mělo přijít něco silnějšího, ale jak jsem psal, "zatím" je výkonu dost a chtěl bych řešení, které půjde dobře rozšířit v momentě, kdy výkon stačit přestane. Su tedy otevřený myšlence, že ta doba příjde.
2x15" mi přišlo pod 15" středovrch málo, ale nutně bych je nezavrhoval. Spíš jsem nenarazil na konkrétní kus, který by se vešel do ceny.
S 3x12" se přiznám, že jsem se zatím nikde nesetkal (su pískle).
1x21" se bojím, že poletí nahoru v ceně, rozměrech, hmotnosti.
Takže jo, i jiné koncepce v úvahu připadají, u prodejců na mě ale nevykoukly, asi kvůli ceně, nekoukal jsem tam, kde to šlo přes 40 tis. za kus. To teď neposkládám. Pokud by byla perspektiva, je samozřejmě řešením počkat a ještě nějaký čas tahat ty Behroše. To je ale varianta, do které se mi už moc nechce...
Ad aktiv/pasiv: jo, je to jedno, i své 2 návrhy jsem měl A/P. Jde jen o to, co v daném rozpočtu najdu. "Nic" je taky odpověď
RCF aktivní 2 ks se dají koupit ta 64 tisíc. Rozdíl není dramatický, úspora v kilech docela značná...
Lentil: jo, o tahání v jednom jsem psal jako o ideálním případu, tohle by bylo první, z čeho bych upouštěl. Ad výkon zesu - ano, někde se šetřit muselo, abych se vešel do financí. Ale nebyl by problém přihodit ještě těch 10 tis. co by stály 8003ky.
H.M. Demo6 je u mě pořád otevřené, rád bych, ale nevím, zda to výjde s časem. Vím, že by pod TT25 mělo přijít něco silnějšího, ale jak jsem psal, "zatím" je výkonu dost a chtěl bych řešení, které půjde dobře rozšířit v momentě, kdy výkon stačit přestane. Su tedy otevřený myšlence, že ta doba příjde.
2x15" mi přišlo pod 15" středovrch málo, ale nutně bych je nezavrhoval. Spíš jsem nenarazil na konkrétní kus, který by se vešel do ceny.
S 3x12" se přiznám, že jsem se zatím nikde nesetkal (su pískle).
1x21" se bojím, že poletí nahoru v ceně, rozměrech, hmotnosti.
Takže jo, i jiné koncepce v úvahu připadají, u prodejců na mě ale nevykoukly, asi kvůli ceně, nekoukal jsem tam, kde to šlo přes 40 tis. za kus. To teď neposkládám. Pokud by byla perspektiva, je samozřejmě řešením počkat a ještě nějaký čas tahat ty Behroše. To je ale varianta, do které se mi už moc nechce...
Ad aktiv/pasiv: jo, je to jedno, i své 2 návrhy jsem měl A/P. Jde jen o to, co v daném rozpočtu najdu. "Nic" je taky odpověď
Ta 3x12" je myslím ta nová pasivní kardioida Megatonu. Vyzařovací plocha je prakticky shodná s 2x15".
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
Ta 3x12 i ty 21" byly na jarní Burze v Houštce. Hrálo to fajn. Každý trochu jinak, já byl úplně hotový z těch 21".
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Pokud už je k dispozici DSP, tak bych to neviděl tak černě, je jasné, že výkonnější bedny jsou dražší, ale s tím rozměrem a váhou nemusí oproti MT18Sub dopadat hůř, ta hraje tolik jen proto, že je tak velká, jinde pomáhá větší plocha membrány (21" nebo ekvivalent). Zesilovač samozřejmě silnější být může, ale to je právě už ten příští upgrade.
H.M.
H.M.
Ovšem pořád nenacházím konkrétní typy, coby zástupce zmíněných myšlenek.
Z 1x21" by asi připadal v úvahu NX S21-A nebo TTS18-A (s 18").
Cenově by to ale vyšlo na 1 ks a druhý za nějaký čas.
V pasivu nic moc nenacházím.
U Megatonů vidím ND215, ale nikdy jsem ho neslyšel...
Z 1x21" by asi připadal v úvahu NX S21-A nebo TTS18-A (s 18").
Cenově by to ale vyšlo na 1 ks a druhý za nějaký čas.
V pasivu nic moc nenacházím.
U Megatonů vidím ND215, ale nikdy jsem ho neslyšel...
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

V pasivu vzhledem k ceně především Megaton, ty formáty máme všechny a na Demo 6 by měly být předváděné, nevím jestli se počítá s TT25-A, ty seznamy menších beden ještě nejsou hotové, ale asi by to šlo přidat, kdyby byl zájem si kombinace právě s ní vyzkoušet.
V aktivu by se mi líbily třeba TTS12-A, ale to předpokládá ve finále čtyři kusy a je mimo rozpočet, nicméně krásně by se to stěhovalo a umisťovalo a šlo by brát jen co by bylo potřeba na daný kšeft.
http://eshop.prodance.cz/subwoofery/c-1 ... 884+&DSP=1
H.M.
V aktivu by se mi líbily třeba TTS12-A, ale to předpokládá ve finále čtyři kusy a je mimo rozpočet, nicméně krásně by se to stěhovalo a umisťovalo a šlo by brát jen co by bylo potřeba na daný kšeft.
http://eshop.prodance.cz/subwoofery/c-1 ... 884+&DSP=1
H.M.
- striska
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Poslechni si 21". Vzhledem k tomu, že máš RCF vrchy, tak bych i stejné značky zůstal a nekombinoval je.
Já jezdím s dB DVA S1521N a každý je z nich naprosto nadšený, věřím, že u RCF to bude podobné.
Já jezdím s dB DVA S1521N a každý je z nich naprosto nadšený, věřím, že u RCF to bude podobné.
ČR: dBTechnologies.cz | SR: dB-Technologies.eu | ozvuceni.info | Harmonie 1872 Kolín
Inzerce na Prodance:
RCF 4PRO 8003 AS ..
Prodám aktivní subbasy RCF 4PRO 8003 AS - 1000W-18" ve vynikajícím stavu.. Cena za 1ks 23.500,-Kč
Prodejce neznám, ale cena....
RCF 4PRO 8003 AS ..
Prodám aktivní subbasy RCF 4PRO 8003 AS - 1000W-18" ve vynikajícím stavu.. Cena za 1ks 23.500,-Kč
Prodejce neznám, ale cena....
-
Návštěvník
To já zase s tímto prodejcem zkušenost mám. U mnohých inzerátů píše "cena dohodou". Dohoda u něj spočívá v tom, že vám oznámí cenu, která není úplně nízká. A když se slušně zeptáte (v rámci dohody), zda by to nešlo levněji, tak na vás začne cholericky křičet.
Repra co tu nabízí se prodávají za 34tis. Kč, myslím že 23,5tis. je za bedny, pokud popis souhlasí, dobrá cena.
Pokud bych to od něj chtěl levněji, jeho možnou nelibost bych chápal.
Ale nám tu nejde o člověka, ale o poměr kvalita vs. cena bedny....
Pokud bych to od něj chtěl levněji, jeho možnou nelibost bych chápal.
Ale nám tu nejde o člověka, ale o poměr kvalita vs. cena bedny....