Jaký pořídit notebook na studiovou práci?
-
- Reklama
Re: Jaký pořídit notebook na studiovou práci?
blaha: máš pravdu, Zdenku, já to jen prolítl očima a nějak jsem tam četl, že tam jsou Win 8. A protože už je běžné, že Win 7 jsou jen přiloženy, nějak mi to v hlavě prošlo.
Jak ze 100,- zbavit Metra bych prosil do SZ (v práci by se mi to hodilo).
Ale mě by nešlo jen o ovládání tlačítkem Start, nemám důvěru v systém, který na mě po 15 min běhu vyplyvl hlášku, že se za 10 min restartuje (patrně po nějaké úvodní aktualizaci) bez možnosti restart odložit, zrušit, cokoliv. Tenkrát mi tam zrovna jela instalace Office, samozřejmě to nestihla, po restartu to doinstalovat nešlo, protože už tam Office "byly", odinstalovat to nešlo, protože předchozí instalačka neproběhla korektně do konce.
Stan: asi jsi nečetl pořádně
Jak ze 100,- zbavit Metra bych prosil do SZ (v práci by se mi to hodilo).
Ale mě by nešlo jen o ovládání tlačítkem Start, nemám důvěru v systém, který na mě po 15 min běhu vyplyvl hlášku, že se za 10 min restartuje (patrně po nějaké úvodní aktualizaci) bez možnosti restart odložit, zrušit, cokoliv. Tenkrát mi tam zrovna jela instalace Office, samozřejmě to nestihla, po restartu to doinstalovat nešlo, protože už tam Office "byly", odinstalovat to nešlo, protože předchozí instalačka neproběhla korektně do konce.
Stan: asi jsi nečetl pořádně
JJ už to vidím.

Vypnutí metra za penize? Co? Já sem si to vypnul sam a zadarmo. Jen uz nevim jak to bylo. tak jak dojdu domu tak to najdu...
Listen... and enjoy the sound
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Kamiloj jsem to psal v SZ, je na to prográmek Start8, přidává nabídku Start, kterej je na 30dní free.
Pak buď seženeš cracknutou verzi, což není problém, ale ve firmě asi těžko, nebo zaplatíš poplatek 5USD a máš klid.
V tý ceně jsou mimochodem i veškerý pozdější aktualizace a je to vázaný na e-mail a heslo, nevím jak moc to je legální pak (asi ne), ale s tím jedním mailem to funguje i na více počítačích.
Pak buď seženeš cracknutou verzi, což není problém, ale ve firmě asi těžko, nebo zaplatíš poplatek 5USD a máš klid.
V tý ceně jsou mimochodem i veškerý pozdější aktualizace a je to vázaný na e-mail a heslo, nevím jak moc to je legální pak (asi ne), ale s tím jedním mailem to funguje i na více počítačích.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
pak je ještě možnost to nastavit manuálně.... myslím že to technický zdatný člověk jako zvukař zvládne
momentálně nemám win8 tak nemůžu ověřit ale mě to fungovalo... a myslím že je to legální. nebo jestli se tím porušuje licenční smlouva nebo něco podobného nevím...
takže :
vzhled jako win7
1, spustit regedit (určitě najdete přes vyhledavání)
2, úprava spočívá ve změně hodnoty RPEnabled z 1 na 0 (takže až to budete chtít vrátit zpět, stačí opět nastavit na 1.
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
"RPEnabled"=dword:00000000
vzhled přihlašovací obrazovky a zrušení odšoupávání obrazovky zamčení
1, viz výše
2,
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
takže :
vzhled jako win7
1, spustit regedit (určitě najdete přes vyhledavání)
2, úprava spočívá ve změně hodnoty RPEnabled z 1 na 0 (takže až to budete chtít vrátit zpět, stačí opět nastavit na 1.
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
vzhled přihlašovací obrazovky a zrušení odšoupávání obrazovky zamčení
1, viz výše
2,
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
ty jo to je divné. za půlden se tu popsaly skoro dvě strany příspěvků a teď nic...... no doufám že všichni nemají win8.... ale mě to fungovalo 
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nebyl čas, teď se potkávám s vlastní prdelí
. A v podstatě není k čemu. Já to mám vyřešené a tohle asi nepřidá nabídku Start.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
právě že přidá. vzhled je úplně jako win7. našel sem odkaz...
http://diit.cz/clanek/windows-8-jak-vyp ... o-a-ribbon
http://diit.cz/clanek/windows-8-jak-vyp ... o-a-ribbon
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Někdy to můžu zkusit, ale momentálně není čas. Hele ale odkaz je na nějakou z prvních pokusných verzí, funguje to i na ostrý verzi a na W8 i W8Pro?
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Lidi neblbněte, vždyť to zase takový hrozný není - naběhnou dlaždice, kliknu na "plocha" a je vymalováno.
Navíc, když nevypínám, ale hybernuju, to potřebuju jednou za uherák.
Na plochu si dám shortcuty toho, co je nutné.
A navíc za chvíli budou widélky 8.1, kde to snad zase polidští.
Jádro osmiček je opravdu vychytané, věřte mi, dělám s tím dost dlouho a hodně, stabilita je víc, než dobrá, HAL nedělá žádné nepředloženosti, learn systémy se dají povypínat, zkrátka něco, jako W 4NT...
Je to po mnoha letech microsoftí systém, který mi dovolil v určitých systémech odložit Linux
Navíc, když nevypínám, ale hybernuju, to potřebuju jednou za uherák.
Na plochu si dám shortcuty toho, co je nutné.
A navíc za chvíli budou widélky 8.1, kde to snad zase polidští.
Jádro osmiček je opravdu vychytané, věřte mi, dělám s tím dost dlouho a hodně, stabilita je víc, než dobrá, HAL nedělá žádné nepředloženosti, learn systémy se dají povypínat, zkrátka něco, jako W 4NT...
Je to po mnoha letech microsoftí systém, který mi dovolil v určitých systémech odložit Linux
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Jen pro info: zásah do registru nepomůže. Stable verze už ani hodnotu RPEnabled nemají a její vytvoření s hodnotou 0 efekt nemá.
tak to uz asi nic no. škoda
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Když je řeč o noteboocích na audio, tak já se teda nemůžu nepodělit o svoje opačné zkušenosti s HP. Konkrétně HP Compaq NC6320. Je to už starší kousek, ale nemůžu si vynachválit integrovaný FW řadič s Texas Instruments chipsetem, se kterými mi všechny zvukovky, které jsem tam kdy zapojil, šlapaly jak víno. Hlavně používám M-Audio ProFire2626 a bez dropoutů nahrává 24 kanálů v 24bit/44,1kHz s bufferem 128. Mám tam 7800otáčkový disk (WD Black), ale předtím jsem měl pomalejší a taky fungovalo bez chyby.
Možná, že low-endove (do 20tis.) HP stoji za houby, ale tento manažerský model mi, doufám, bude sloužit ještě dlouho.
Možná, že low-endove (do 20tis.) HP stoji za houby, ale tento manažerský model mi, doufám, bude sloužit ještě dlouho.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

8.1 - nastavení pro vypnutí dlaždic (metro):
- přizpůsobit
- hlavní panel a navigace
- ouško navigace
- zaškrtnout: Po přihlášení nebo zavření všech aplikací na obrazovce přejít na plochu místo na Úvodní obrazovku
- OK
- přizpůsobit
- hlavní panel a navigace
- ouško navigace
- zaškrtnout: Po přihlášení nebo zavření všech aplikací na obrazovce přejít na plochu místo na Úvodní obrazovku
- OK
- Přílohy
-
- Ne_Metro.jpg (98.55 KiB) Zobrazeno 4273 x
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva