Kam v mixu s el. kytarou
-
- Reklama
- Akrij Kenumis
- Uživatel

No já mám to štestí, že již skoro tři roky jezdím s nejmenovanou vcelku provařenou skupinou ve složení 2 kytary, bicí, bassa, držky,sax a housle...a k tomu tam stojí 6 zpěvových mikrofonů. No a všichni hrají pořád a všude...hlasitost na podiu dosahuje 120dB.....domluva není skoro žádná, zvukové zkoušky nemají rádi a tak je to takový očistec...už jsem si zvykl dva hlavní zpevy tam dostanu díky kompresoru DBX 160A kde výstupní gain je na úrovni + 10db a když všechny zpevové mikrofony během chvíle kdy nikdo nezpívá vypnu stane něco neskutečného......poslední koncert a v plechové sportovní hale jsem si překřtil na kouli blátivou 
Mydlovary SOUND
I
I I
I III I
I I
I
I
I I
I III I
I I
I
- Akrij Kenumis
- Uživatel

- Petr V.
- Uživatel

Tak to upřímnou soustrast. Tuhle svoloč jsem už několikrát odmítl zvučit. Před pár lety, nám v euforii, Moravec úmyslně při konci písně strčil úplně novou Betu58 do půlitru s pivem.Další odrhovačku na takto vykoupaná mikrofon už neodkrákal, jen hulákal z podia co je to za šmejd.
Tuhle bandu již nikdy více.
Na tohle jsem háklivej, zrovna tak na posunování monitorů kopáním,to mám nacvičenou facku z otočky:-).
Tuhle bandu již nikdy více.
Na tohle jsem háklivej, zrovna tak na posunování monitorů kopáním,to mám nacvičenou facku z otočky:-).
- Akrij Kenumis
- Uživatel

Vyřešil jsem to tak, že františek dostal k vanocum Opus 89 jeho jen a jen jeho....a tak si ho hlídá a oprašuje....ovšem zpět k tematu...mam k dispozici dvě kytary...na jedné ubírám zhruba 200-250hz a low shelf nepoužiji, na druhé spodní obřízku na 100 hz a na obou přidávám zhruba 1khz a aby toho nebylo málo na jedné přidávám neco okolo 5khz...na zpev používám OPus 89/ -2-3db podle přeslechu z podia něco mezi 200-800 hz a typický hrb pro tento mikrofon který má vrchol na 5 khz-(fan)-ovšem není to uplně ideální líp vypadá OM7 a 58 pro VS tam to většinou vychází téměř stejně jen rozdílem gainu+10db(ovšem zde se plně osvedčil OM11)
Mydlovary SOUND
I
I I
I III I
I I
I
I
I I
I III I
I I
I
- Akrij Kenumis
- Uživatel

- Akrij Kenumis
- Uživatel

- CharlesBass
- Uživatel

kytaristi
Největší štěstí zvukaře je, když mu přijede kytarista, co ví jak má znít kytara! (AC/DC rulez) Že to je jinej zvuk než mít podladíno na Cis a basy na maximum. Když sou tam takový dva a basista, kterej chce bejt slyšet aspoň pocitově, tak má vyhulený středy a vejšky, tak to je takovej rachot, že ani chrpotící či vřeštící zpěvák nemá šanci bejt venku slyšet, opomíjím wattáž nástrojovk a bubeníka se sedmi činely, pěti přechody a třemi kopáky. Nikdo z takovejch netuší, že ubráním jedině přidají, zvuku, kterého chtějí dosáhnout. A to sem si do teď myslel, že se tento problém dá řešit hromadou aparátu a zkušenostmi s ním. Myslím už asi, že ne. Že je to naopak, že ten zvuk, z kterýho lidem uletojou čepice a vlajou máničky, tvoří zvukař a ne Maršál. Pak si noví kytaristi chtěj připadat jako jejich vzory a hulej to jak to slyšej u nich na live... Jak sem tady někde psal, jak sem zvučil kapelu http://bandzone.cz/personalrevolution tak se mi to povedlo, neb kytarista byl osvícen, a už celkem ví jak má vypadat zvuk kytary. Pak vedle toho zpěv je slyšet! I v amatérských podmínkách! To je podle mě hlavní problém. Zpěv byl ždycky, ale přehulený kejtry jsou až v poslední době. Výuka samoozvučování rokových hudebníků bych zavedl min na ZŠ.
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky 
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři

audiopro s.r.o.
Zvukařská škola